הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 124

החל מיוני 2016

אוגוסט. יום שלישי! יום שלישי הוא יום בעייתי נגמר כל האוכל משישי ושבת וכשפותחים את המקרר מוצאים גביע יוגורט (סויה) זנוח, סלק מבוייש שלפני כמה ימים היו לי תכניות גדולות לגביו, וקצת עדשים מבושלות… אז מה מכינים ביום שלישי? במיוחד עכשיו כשהילדים בבית, חופש, חם, משעמם? אז הנה פתרון, למתכון מגניב וטעים, שכולם יאהבו ואפשר להכין עם ילדים כמעט בכל גיל,

02/08/2016

אוגוסט. יום שלישי!

יום שלישי הוא יום בעייתי מבחינת ארוחות: נגמר כל האוכל משישי ושבת וכשפותחים את המקרר מוצאים גביע יוגורט (סויה) זנוח, סלק מבוייש שלפני כמה ימים היו לי תכניות גדולות לגביו, וקצת עדשים מבושלות…
אז מה מכינים ביום שלישי? במיוחד עכשיו כשהילדים בבית, חופש, חם, משעמם, ורוצים לנשנש כל הזמן?

10613055_10202265030902171_5999495390882205678_n

אז הנה פתרון, למתכון מגניב וטעים, שכולם יאהבו ואפשר להכין עם ילדים כמעט בכל גיל, פשוט פורשים מפת ניילון על השולחן ומכינים: רביולי בייתי, במבחר מילויים, ורטבים – תמיד עובד וגם סוחט מחמאות וקריאות התפעלות.

אז לעבודה:
לבצק:
4 כוסות קמח לבן
12 כפות שמן זית
כוס מים רותחים
כפית מלח

10569029_1678750769060294_6990676839167118645_n

למלית:

אין סוף אפשרויות! הפעם הכנתי רביולי במילוי בטטה:

אופים בטטה בנייר כסף כשעה בתנור ומקלפים (אפשר גם לקצר תהליכים ולבשל עם מעט מים במיקרו).

ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד ולשים היטב עד ליצירת בצק אחיד, מומלץ לאשפזו לחצי שעה במקרר כדי שניתן יהיה לעבוד איתו יותר בנוחות (אני בד”כ מוותרת על זה וממשיכה הלאה), מרדדים לעלה דק עד כמה שניתן וחותכים לריבועים או עיגולים. מניחים במרכז כל רביולי את המילוי ומהדקים את השוליים היטב. במידה והם לא נדבקים מרטיבים טיפה במים ומהדקים.

הכנת המילוי: הבטטה ממש פשוטה להכנה, לאחר האפיה מקלפים מועכים מעט במזלג ומוסיפים טיפ טיפה מלח. המרקם צריך להיות לא חלק לגמרי כמו גרבר אלא יותר גושי.
מבשלים את הרביולי במים רותחים עד שהם צפים.  מוציאים החוצה עם כף מחוררת ישר לתוך הרוטב.

חוק מס’ 1 בפסטה: תמיד הרוטב מחכה לפסטה ולא ההיפך  :)

אני הכנתי רוטב רוזה משמנת סויה ומעט עגבניות מרוסקות ובזיליקום – אתם מוזמנים לאלתר ולהכין מה שאתם אוהבים, לתת ביס ולחלום שאתם בטוסקנה….

בתיאבון.

 

12316602_1671458326456205_164760959821506251_n

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול קייציות ומרעננות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

 

אם נהניתם ואתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם 

אתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש.

חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק.

תודה.

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

קרקר כוסמין בקלי קלות

3.5 כוסות קמח כוסמין (אפשר בהחלט גם קמח לבן רגיל או חצי לבן חצי מלא) 1/2 שקית אבקת אפיה 1/2 כוס שמן קוקוס / שמן קנולה / או חצי חצי 1/2 כוס מים 1/2 כפית מלח תוספות שאתם אוהבים :...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה