הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני. מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי איך לבשל טעים ובריא בקלות. סרטוני הדרכה, טיפים ומתכונים נוספים בדף הפייסבוק... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני. מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי איך לבשל טעים ובריא בקלות. סרטוני הדרכה, טיפים ומתכונים נוספים בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מיוני 2016

אוגוסט. יום שלישי! יום שלישי הוא יום בעייתי נגמר כל האוכל משישי ושבת וכשפותחים את המקרר מוצאים גביע יוגורט (סויה) זנוח, סלק מבוייש שלפני כמה ימים היו לי תכניות גדולות לגביו, וקצת עדשים מבושלות… אז מה מכינים ביום שלישי? במיוחד עכשיו כשהילדים בבית, חופש, חם, משעמם? אז הנה פתרון, למתכון מגניב וטעים, שכולם יאהבו ואפשר להכין עם ילדים כמעט בכל גיל,

02/08/2016

אוגוסט. יום שלישי!

יום שלישי הוא יום בעייתי מבחינת ארוחות: נגמר כל האוכל משישי ושבת וכשפותחים את המקרר מוצאים גביע יוגורט (סויה) זנוח, סלק מבוייש שלפני כמה ימים היו לי תכניות גדולות לגביו, וקצת עדשים מבושלות…
אז מה מכינים ביום שלישי? במיוחד עכשיו כשהילדים בבית, חופש, חם, משעמם, ורוצים לנשנש כל הזמן?

10613055_10202265030902171_5999495390882205678_n

אז הנה פתרון, למתכון מגניב וטעים, שכולם יאהבו ואפשר להכין עם ילדים כמעט בכל גיל, פשוט פורשים מפת ניילון על השולחן ומכינים: רביולי בייתי, במבחר מילויים, ורטבים – תמיד עובד וגם סוחט מחמאות וקריאות התפעלות.

אז לעבודה:
לבצק:
4 כוסות קמח לבן
12 כפות שמן זית
כוס מים רותחים
כפית מלח

10569029_1678750769060294_6990676839167118645_n

למלית:

אין סוף אפשרויות! הפעם הכנתי רביולי במילוי בטטה:

אופים בטטה בנייר כסף כשעה בתנור ומקלפים (אפשר גם לקצר תהליכים ולבשל עם מעט מים במיקרו).

ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד ולשים היטב עד ליצירת בצק אחיד, מומלץ לאשפזו לחצי שעה במקרר כדי שניתן יהיה לעבוד איתו יותר בנוחות (אני בד”כ מוותרת על זה וממשיכה הלאה), מרדדים לעלה דק עד כמה שניתן וחותכים לריבועים או עיגולים. מניחים במרכז כל רביולי את המילוי ומהדקים את השוליים היטב. במידה והם לא נדבקים מרטיבים טיפה במים ומהדקים.

הכנת המילוי: הבטטה ממש פשוטה להכנה, לאחר האפיה מקלפים מועכים מעט במזלג ומוסיפים טיפ טיפה מלח. המרקם צריך להיות לא חלק לגמרי כמו גרבר אלא יותר גושי.
מבשלים את הרביולי במים רותחים עד שהם צפים.  מוציאים החוצה עם כף מחוררת ישר לתוך הרוטב.

חוק מס’ 1 בפסטה: תמיד הרוטב מחכה לפסטה ולא ההיפך  :)

אני הכנתי רוטב רוזה משמנת סויה ומעט עגבניות מרוסקות ובזיליקום – אתם מוזמנים לאלתר ולהכין מה שאתם אוהבים, לתת ביס ולחלום שאתם בטוסקנה….

בתיאבון.

 

12316602_1671458326456205_164760959821506251_n

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול קייציות ומרעננות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

 

אם נהניתם ואתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם 

אתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש.

חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק.

תודה.

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

Thumbnail

ממרח אגוזים ועגבניות מיובשות, או - מה לשים היום בכריך?

אז שוב הגעתם למצב שכבר נמאס מכל הממרחים הקיימים ומחפשים משהו חדש? הנה ממרח מגניב, בריא, מלא בסידן,  ברזל ומגנזיום וטעים כמובן שהילדים ישמחו לקבל בכריך לבית הספר וגם אתם תיהנו ממנו: ממרח אגוזים ועגבניות מיובשות. קל,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה