הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מיוני 2016

אל המטבח הפרסי נחשפתי בארוחות המשותפות האלו, מחברתי אליס מלכי פילו שהייתה מביאה מטעמים ומחלקת לכל מי שרצה לטעום וממנה הכרתי את הרורמה סבזי, תבשיל שעועית עם רוטב חמוץ וארומתי והרבה מאד ירק שמניחים על תלולית אורז פרסי לבן ואוכלים בהנאה. אז הנה הגרסה שלי לרורמה סבזי טבעוני.

22/01/2019

לפני שנים רבות עבדתי בחברה גדולה שכבר לא קיימת יותר, עבדה שם קבוצה לא קטנה של אנשים שעסקו במכירות ולכאורה התחרו על אותם לקוחות, אבל באופן מפתיע כולנו היינו חברים (בעיקר חברות) ופירגנו מאד אחת לשניה. עם חלק מהן אני עדיין בקשר עד היום למרות השנים שחלפו והעובדה שכל אחת ואחד מאיתנו במקום אחר.

את ארוחות הצהריים היינו יושבים לאכול יחד, זה היה כיף, כל אחת הייתה מביאה את האוכל שלה מהביית והיינו יושבות יחד, מקשקשות, טועמות אחת מהשניה או מזמינות יחד מבחוץ.

זו הייתה חוויה נהדרת.

אל המטבח הפרסי נחשפתי בארוחות אלו, מחברתי אליס מלכי פילו שהייתה מביאה מטעמים ומחלקת בנדיבות לכל מי שרצה לטעום וממנה הכרתי את הרורמה סבזי, (שנקרה בצדק גם גורמה סבזי) תבשיל שעועית עם רוטב חמוץ וארומתי והרבה מאד ירק שמניחים על תלולית אורז פרסי לבן ואוכלים בהנאה.

אז הנה הגרסה שלי לרורמה סבזי טבעוני.

תיהנו.

IMG_20181213_210524

IMG_20181213_142128s

2-3 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים קצוצים

2-3 שיני שום פרוסות

2 גבעולים סלרי קצוצים (כולל עלים)

1/2 צרור פטרוזיליה

12 צרור כוסברה

1/2 צרור שמיר

3 כוסות תרד טרי

7 שזיפים מיובשים מגולענים

2 כוסות שעועית מבושלת (לבנה, אדומה, שחורה)

מיץ סחוט מ 2-3  לימונים

2 לימונים פרסים מיובשים (שחור או לבן)

מלח ופלפל וכורכום

sdr

קוצצים את הבצל והעלים היטב. מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים שום שזיפים ועלים ומערבבים. מוסיפים תבלינים ומים עד לכיסוי העלים. מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את השעועית, מחצית ממיץ הלימון והלימון הפרסי ומבשלים עוד כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים לימון ומלח.

בתיאבון

רוצים עוד תבשילים טעימים?

קציצות טופו ברוטב רוזה קוקוס

רטטוי קפריסאי

קציצות טופו סלק ברוטב עגבניות

כדורי תפוחי אדמה בקארי קוקוס

ריזוטו פטריות וערמונים

תבשיל שעועית ותרד-פקיילה טריפוליטאית מדהימה

נהניתם?

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להשתתף בדיונים ולחלוק מידע (ויש גם הרבה הפתעות ומתנות שוות לחברים)

לבשל יחד איתי:

רוצים להצטרף לסדנאות הבישול שלי? מידע על הסדנאות תוכלו לראות כאן להרשמה צרו קשר ב 052-6393378

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

סלט חיטה עדשים ואבוקדו עם פרי ואגוזי קשיו

סלטים הם דרך נהדרת לקבל שפע של ויטמינים, מינרלים ועוד המון דברים טובים לגוף בצלחת אחת. השילוב של ירקות בצבעים שונים, עשבי תיבול, דגנים, קטניות ואגוזים יחד מעניק לגוף בוסט של אנרגיה ובריאות, תחושת שובע וקלילות. השבוע...

תצוגה מקדימה

שמן זית, שום טרי, פול וארטישוק - מתכונים שמחים וטבעוניים לפסח

פסח, הוא חג נהדר, אביב, פריחה, המון ירקות מגניבים כמו ארטישוק, פול ושום טרי ממלאים את השווקים, אפשר לטייל בכיף והכל פורח ומריח כמו  חנות פרחים. אני אוהבת את ההתרגשות...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה