הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 119

החל מיוני 2016

אז קיץ עכשיו וחם ומהביל, וגם כשיושבים בבית במזגן אין ממש חשק לעבוד קשה ולטרוח במטבח על מנות מורכבות. מה שאנחנו צריכים עכשיו זו מנה מגניבה וכיפית שאפשר להכין במהירות’ לאכול קרה או חמה, להכניס לכריך (עם טחינה ועלי רוקט זה פיצוץ), ואם גם הילדים יאהבו – בכלל ניצחנו. הנה דוגמא למנה כיפית שאפשר להכין בקלות ומהירות יחסית כולם יאהבו:

09/07/2016

אז קיץ עכשיו וחם ומהביל, וגם כשיושבים בבית במזגן אין ממש חשק לעבוד קשה ולטרוח במטבח על מנות מורכבות.

מה שאנחנו צריכים עכשיו זן מנה מגניבה וכיפית שאפשר להכין במהירות , לאכול גם קר וגם חם, להכניס לכריך (עם טחינה ועלי רוקט זה פיצוץ), ואם גם הילדים יאהבו – בכלל ניצחנו.

הנה דוגמא למנה כיפית שאפשר להכין בקלות ומהירות יחסית (יש קצת הכנה מראש אבל לא מורכבת) וכולם יאהבו:

לביבות בטטה

לביבות בטטה, קינואה ועדשים כתומות חלומיות:

 

אז מה צריך?

1 בטטה גדולה מאודה או אפויה בקליפתה עד לריכוך

2 כוסות עדשים כתומות שהושרו לפחות שעתיים (2 כוסות לאחר השרייה)

1 כוס קינואה מבושלת

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב צ’ילי מתוק (לא חייבים)

חצי צרור כוסברה

1 שן שום גדולה

חתיכה קטנה של שורש ג’ינג’ר , בערך כפית (לא חובה וצריך להשתמש בזהירות)

 

לעבודה:

מסננים את העדשים ומכניסים למעבד מזון, מוסיפים את השום והג’ינג’ר ומרסקים, מוסיפים את הכוסברה ומרסקים שוב עד לקבלת תערובת של עדשים מרוסקות עם פיסות כוסברה.

מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים אליה את הקינואה ואת הבטטה ללא הקליפה, מוסיפים את הצ’ילי ורוטב הסויה, מערבבים בעדינות וטועמים.

אם טעים לנו, לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג או טיפה גדול יותר ומועכים אותו ללביבה שמנמנה.

מטגנים לביבה אחת לנסיון, מצננים טיפה וטועמים. המטרה היא לבדוק את התיבול של הלביבה המוכנה, והאם יש צורך להוסיף משהו.

אם הלביבה טעימה לנו, נניח נייר אפיה על תבנית, נשמן את הנייר ונכין מיתרת התערובת לביבות שמנמנות בגודל אחיד.

נשמן את הלביבות מלמעלה בעזרת מברשת ונאפה בתנור מחומם מראש ל180 מעלות כ 15-20דקות ( כדאי לבדוק אחרי 10 דקות מה קורה).

כשהלביבות מספיק יציבות כדי להתהפך, הופכים אותן ואופים עוד כ-5 דקות.

שימו לב לא לאפות יותר מידי כי הן יתייבשו.

בסיום נקבל לביבות רכות, נעימות ומתקתקות, המהוות פצצת אנרגיה ובריאות, שאפשר להוסיף להן סלט או סתם לנשנש בלי כלום ויש לנו ארוחה קלה טעימה ומלאת ערכים תזונתיים.

במידה ואתם לא אוכלים את הלביבות מיד (נראה אם  תצליחו להתאפק) יש להעביר אותן מיד בסיום האפיה לקופסה סגורה כדי שהלחות שנוצרת בקופסה תישמר ותיספג בלביבות.

בתיאבון

בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול קייציות ומרעננות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)

 

אם נהניתם ואתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם 

אתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש.

חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קיש ירקות ים תיכוניים, או: זכרונות אהבה מפרובנס

לפני שנים רבות, כשעוד היינו צעירים, יפים, חטובים ונטולי ילדים, החלטתי יום אחד להפתיע את בנזוגי במתנת הפתעה ליום הולדתו,  באחד הבקרים, כמה ימים לפני יום ההולדת תוך שהוא מתארגן ליציאה לעבודה, הושבתי אותו לרגע, הגשתי קפה...

תצוגה מקדימה

על אוכל טבעוני במלונות ומתכון לחביתה טבעונית מנצחת

בשנים האחרונות, עולם הקולינריה עבר מהפך, טבעונות הפכה מ"טרנד חולף של קבוצת אנשים מוזרים" לאורח חיים לגיטימי ומוכר. כמעט בכל משפחה בישראל יש היום לפחות טבעוני/ת אחד/ת או כזה שבדרך, מסעדות ובתי מלון המכבדים את עצמם השכילו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה