הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 109

החל מיוני 2016

הקציצות האלו נולדו ביום חורפי אחד, בעצם כשילוב של שני מתכונים אחרים שאני אוהבת מאד. פתאום חשבתי שהקציצות האלו יתאימו מאד לרוטב הזה שאני מאד אוהבת, קרמי מתקתק חמצמץ ומנחם. אז ניגשתי לעבודה ותוך כחצי שעה כבר היה לי סיר מבעבע עם קציצות נימוחות ברוטב קרמי טעים חם ומנחם. מוזמנים לנסות ולספר לי איך יצא לכם.

22/12/2018

אני כל הזמן מנסה ומאלתרת במטבח, לפעמים יוצא תבשיל נהדר ולפעמים – לא משהו.
הפעם מהנסיון החדש, התקבלה מנה יפייפיה וטעימה בטירוף שלא יכולתי להפסיק לנשנש.
הקציצות האלו נולדו ביום חורפי אחד, בעצם כשילוב של שני מתכונים אחרים שאני אוהבת מאד. פתאום חשבתי שהקציצות האלו יתאימו מאד לרוטב הזה שאני מאד אוהבת, קרמי מתקתק חמצמץ ומנחם.

אז ניגשתי לעבודה ותוך כחצי שעה כבר היה לי סיר מבעבע עם קציצות נימוחות ברוטב קרמי טעים חם ומנחם.

נסו את קציצות הטופו הנימוחות האלו ברוטב קרם רוזה משגע ותודו לי.

רוצים לנסות?

בבקשה:

btr

המצרכים לסיר של כ 12 קציצות

1 חבילה טופו קשה (300 גר’)

1 בצל קלוף

1/2 כוס קמח עדשים כתומות (אם אין לכם קמח, אפשר לבשל עדשים כתומות, לסנן היטב ולהוסיף לתערובת)

1/2- 1/4- כוס שמן זית

1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)

1 כפית תבלין לקציצות (בהרט, ראס אל חנות)

1 כפית תבלין חוואיג’ למרק או תבלין קארי הודי

המצרכים לרוטב:

1 חתיכת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

4-5 עגבניות בשלות קצוצות דק או קופסת עגבניות מרוסקות (400 גר’)

פחית (400 מל’ ) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה . (חברת Aroy-D  מייצרת קרם קוקוס ללא חומרי משמר ונמנעת משימוש בקופים במהלך הקטיף ולכן אני מעדיפה להשתמש במוצרים שלה)

1-1/2 כפית מלח (לפי הטעם)

פלפל גרוס (אם אוהבים)

כוסברה קצוצה – לקישוט

יאללה לעבודה:

מכניסים את כל חומרי הקציצות למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת תערובת דביקה שניתן לכדרר לקציצות.

יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהקציצות מתייבשות וייציבות.

בזמן האפיה מכינים את הרוטב:

בסיר רחב מניחים את הבצל, הדלעת והבטטה החתוכים לקוביות, מכסים במים רותחים ומבשלים עם מכסה סגור כ 15-20 דקות עד שהירקות התרככו.

במידת הצורך מוסיפים קצת מים כדי שהירקות לא ישרפו.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת קרם הקוקוס וממשיכים לבשל יחד עוד כ 5 דקות לספיגת הטעמים בירקות.

בעזרת בלנדר מוט מרסקים את הירקות לקרם חלק, במידה וסמיך מאד מדללים במעט מים או ציר ירקות.

טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים מלח או פלפל, במידה והרוטב חמוץ מידי מוסיפים 1/4 -1/2 כפית סוכר.

הרכבת המנה:

מוציאים את הקציצות מהתנור ומניחים בצד להצטננות והתייצבות.

מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות.

הקציצות לא מתבשלות ברוטב ! רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.

מומלץ  להגיש עם אורז לבן או א אטריות טורטליני רחבות.

בתיאבון

btr

נהניתם?

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להשתתף בדיונים ולחלוק מידע (ויש גם הרבה הפתעות ומתנות שוות לחברים)

לבשל יחד איתי:

רוצים להצטרף לסדנאות הבישול שלי? מידע על הסדנאות תוכלו לראות כאן להרשמה צרו קשר ב 052-6393378

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

סלט חיטה עדשים ואבוקדו עם פרי ואגוזי קשיו

סלטים הם דרך נהדרת לקבל שפע של ויטמינים, מינרלים ועוד המון דברים טובים לגוף בצלחת אחת. השילוב של ירקות בצבעים שונים, עשבי תיבול, דגנים, קטניות ואגוזים יחד מעניק לגוף בוסט של אנרגיה ובריאות, תחושת שובע וקלילות. השבוע...

תצוגה מקדימה

שמן זית, שום טרי, פול וארטישוק - מתכונים שמחים וטבעוניים לפסח

פסח, הוא חג נהדר, אביב, פריחה, המון ירקות מגניבים כמו ארטישוק, פול ושום טרי ממלאים את השווקים, אפשר לטייל בכיף והכל פורח ומריח כמו  חנות פרחים. אני אוהבת את ההתרגשות...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה