הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני. מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי איך לבשל טעים ובריא בקלות. סרטוני הדרכה, טיפים ומתכונים נוספים בדף הפייסבוק... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני. מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי איך לבשל טעים ובריא בקלות. סרטוני הדרכה, טיפים ומתכונים נוספים בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מיוני 2016

הקציצות האלו נולדו ביום חורפי אחד, בעצם כשילוב של שני מתכונים אחרים שאני אוהבת מאד. פתאום חשבתי שהקציצות האלו יתאימו מאד לרוטב הזה שאני מאד אוהבת, קרמי מתקתק חמצמץ ומנחם. אז ניגשתי לעבודה ותוך כחצי שעה כבר היה לי סיר מבעבע עם קציצות נימוחות ברוטב קרמי טעים חם ומנחם. מוזמנים לנסות ולספר לי איך יצא לכם.

22/12/2018

אני כל הזמן מנסה ומאלתרת במטבח, לפעמים יוצא תבשיל נהדר ולפעמים – לא משהו.
הפעם מהנסיון החדש, התקבלה מנה יפייפיה וטעימה בטירוף שלא יכולתי להפסיק לנשנש.
הקציצות האלו נולדו ביום חורפי אחד, בעצם כשילוב של שני מתכונים אחרים שאני אוהבת מאד. פתאום חשבתי שהקציצות האלו יתאימו מאד לרוטב הזה שאני מאד אוהבת, קרמי מתקתק חמצמץ ומנחם.

אז ניגשתי לעבודה ותוך כחצי שעה כבר היה לי סיר מבעבע עם קציצות נימוחות ברוטב קרמי טעים חם ומנחם.

נסו את קציצות הטופו הנימוחות האלו ברוטב קרם רוזה משגע ותודו לי.

רוצים לנסות?

בבקשה:

btr

המצרכים לסיר של כ 12 קציצות

1 חבילה טופו קשה (300 גר’)

1 בצל קלוף

1/2 כוס קמח עדשים כתומות (אם אין לכם קמח, אפשר לבשל עדשים כתומות, לסנן היטב ולהוסיף לתערובת)

1/2- 1/4- כוס שמן זית

1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)

1 כפית תבלין לקציצות (בהרט, ראס אל חנות)

1 כפית תבלין חוואיג’ למרק או תבלין קארי הודי

המצרכים לרוטב:

1 חתיכת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות בינוניות

4-5 עגבניות בשלות קצוצות דק או קופסת עגבניות מרוסקות (400 גר’)

פחית (400 מל’ ) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה . (חברת Aroy-D  מייצרת קרם קוקוס ללא חומרי משמר ונמנעת משימוש בקופים במהלך הקטיף ולכן אני מעדיפה להשתמש במוצרים שלה)

1-1/2 כפית מלח (לפי הטעם)

פלפל גרוס (אם אוהבים)

כוסברה קצוצה – לקישוט

יאללה לעבודה:

מכניסים את כל חומרי הקציצות למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת תערובת דביקה שניתן לכדרר לקציצות.

יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהקציצות מתייבשות וייציבות.

בזמן האפיה מכינים את הרוטב:

בסיר רחב מניחים את הבצל, הדלעת והבטטה החתוכים לקוביות, מכסים במים רותחים ומבשלים עם מכסה סגור כ 15-20 דקות עד שהירקות התרככו.

במידת הצורך מוסיפים קצת מים כדי שהירקות לא ישרפו.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת קרם הקוקוס וממשיכים לבשל יחד עוד כ 5 דקות לספיגת הטעמים בירקות.

בעזרת בלנדר מוט מרסקים את הירקות לקרם חלק, במידה וסמיך מאד מדללים במעט מים או ציר ירקות.

טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים מלח או פלפל, במידה והרוטב חמוץ מידי מוסיפים 1/4 -1/2 כפית סוכר.

הרכבת המנה:

מוציאים את הקציצות מהתנור ומניחים בצד להצטננות והתייצבות.

מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות.

הקציצות לא מתבשלות ברוטב ! רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.

מומלץ  להגיש עם אורז לבן או א אטריות רחבות.

בתיאבון

btr

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים, הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

באתר החדש שלי www.happyvegan.co.il ובדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח  תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול ארוחות הקונספט שאני מארחת ופעילויות נוספות שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי בפייסבוק: “מדברים טבעונות בכיף – אפשר להתייעץ ולשוחח בכל נושא הקשור לטבעונות או צמצום השימוש בחומרי גלם מן החי.

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

המבורגר פטריות ושעועית טבעוני משגע

יום העצמאות בפתח וזו הזדמנות מצויינת להעלות שוב את המתכון המצויין הזה להמבורגר פטריות ושעועית טעים ועסיסי שתמיד עושה לי טעים בפה ושמח בלב. אני אופה את ההמבורגר הזה בתנור אבל אפשר גם לטגן או לצלות. ...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה