הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 100

החל מיוני 2016

שניצלונים מהממים מנתחי סויה שיצאו כל כך טעימים שממש הייתי צריכה להגן עליהם בחירוף נפש ולהציל אותם מחיסול לפני הצילומים

02/11/2018

לפני מס’ שבועות הוזמנתי להשתתף ב”אתגר הפיצה” של חברת דורות: 10 בלוגרי אוכל התחרו עם מנות פיצה משגעות על התואר: “הפיצה הטובה ביותר”. להפתעתי ושמחתי, הפיצה שלי זכתה במקום הראשון בהפרש ניכר.

השבוע הזמינו אותי להשתתף באתגר השניצל, שזה בהחלט אתגר, כי כידוע, אני  נמנעת מבישול ואכילת מוצרים מן החי.

אז לקחתי את האתגר והכנתי שניצלונים מהממים מנתחי סויה שיצאו כל כך טעימים שממש הייתי צריכה להגן עליהם בחירוף נפש ולהציל אותם מחיסול לפני הצילומים.

אני יודעת שיש אנשים שחושבים שאוכל טבעוני הוא אוכל דלוח, חסר טעם, וכמובן שאף פעם לא מטוגן – אז הנה הטעות: אוכל טבעוני יכול להיות אוכל מדהים ועשיר – ולפעמים גם מטוגן. (ולמי שמעדיף יש בסוף המתכון הנחיות כיצד להכין את השניצלים בגרסה אפויה).

אז הנה המתכון שלי (הוא נראה קצת ארוך אבל הוא בכלל לא מסובך, פשוט פירטתי את כל השלבים):

רגע לפני, רוצים להציץ באתגר וליהנות ממגוון מתכוני פיצה מדליקים ? לחצו כאן

והנה מתכון הפיצה שלי כאן.

 


cof

המצרכים:

לשלב הראשון:

100  גרם נתחי סויה איכותיים יבשים

1 ליטר מים רותחים

1/2 בצל

1 שן שום

2-3 עלי דפנה

כמה גבעולי פטרוזיליה או ירק אחר

1 כף מלח

לשלב השני:

נתחי הסויה לאחר הבישול, מסוננים וסחוטים מעט

לבלילה:

1/2 כוס מים רותחים

1 תיבולית תערובת תבלינים איטלקיים

1 תיבולית שום

1 תיבולית בצל מטוגן

5 כפות קמח כוסמין (אפשר גם קמח רגיל או ללא גלוטן)

3 כפות  קורנפלור

1 כוס מים קרים

1/2 כפית מלח

לציפוי:

1 כוס פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן)

1/2 כוס שומשום

1/2 כפית מלח

1 כפית פפריקה

1/2 כפית חוואיג’

את נתחי הסויה מבשלים מראש:

בסיר גדול מרתיחים 2 ליטר מים (כן, הרבה), מוסיפים 1 בצל, שן שום, 2-3 עלי דפנה, כמה גבעולי פטרוזיליה או ירק אחר, 1 כף מלח, מבשלים את הנתחים 15 דקות במים הרותחים, תוך כדי מערבבים ודואגים שלא יצופו. מסננים מהמים ומועכים מעט להפטר מהנוזלים המיותרים. מניחים בצד לשימוש מאוחר עד שמתקררים.

לאחר שמצטננים מעט , לוקחים כמה נתחים ביד וסוחטים מהם את הנוזלים המיותרים (לא לייבש אותם לגמרי, לחיצה אחת או שתיים יספיקו).

מכינים את הבלילה:

ממיסים בקערה, תיבוליות: שום, פטרוזיליה, עשבי תיבול עם , 1/2 כוס מים רותחים, מערבבים עד שהכל נמס.

מוסיפים קמחים, מים קרים ומלח – טורפים יחד בעזרת מזלג או מטרפה עד שאין גושים והבלילה חלקה.

מכינים את הפירורים:

בקערה רחבה מערבבים: פירורי לחם, שומשום, מלח ותבלינים.

הטיגון:

מניחים על משטח העבודה 3 קערות:

1. נתחי הסויה הסחוטים

2. הבלילה

3. הציפוי (פירורי לחם ושומשום)

IMG_20181024_145213s

טובלים כל נתח בבלילה, מעבירים לקערת הציפוי והופכים עד שכל הנתח מצופה לחלוטין, ומניחים בצד.

 

IMG_20181024_145310s

IMG_20181024_145316s

IMG_20181024_145407s

 

 

כשמחצים מהנתחים מצופים, אפשר להתחיל לטגן:

 

מחממים במחבת עמוקה שמן  עמוק, כשהשמן חם (!) מניחים בזהירות את הנתחים בשמן החם, כמה דקות והופכים לטיגון בצד השני.

 

תוך כדי הטיגון אפשר להמשיך לצפות את שאר הנתחים.

 

(אם קשה לכם לעשות את שני השלבים יחד אפשר לסיים את ציפוי כל הנתחים ואז לעבור לטיגון.)

 

כשהנתחים משחימים מוציאים אותם בזהירות לצלחת עם נייר סופג.

 

IMG_20181025_144220

אם אתם מעדיפים לאפות את השניצלים אפשר:

מניחים בתבנית משומנת, משמנים מעט מלמעלה באמצעות מברשת ואופים כ 15 דקות בחום של 180 מעלות, בודקים שהשחים והופכים צד לעוד כ 10 דקות. שימו לב שלא יתייבשו, ברגע שמשחימים מעט מוציאים מהתנור.

 

cof

 

 

 

 

את השניצלים הגשתי עם ירקות אפויים מעולים:

 

2 בטטות שטופות ופרוסות לפרוסות עבות

 

2 ראשי שומר  שטופים ופרוסים לפרוסות עבות

 

1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים

 

1/2 כוס שמן

 

1/2 כוס מים

 

1 תיבולית פטרוזיליה

 

2 תיבולית שום

 

1 תיבולית עשבי תיבול איטלקיים

IMG_20181024_151009

 

 

בקערה ממיסים את התיבוליות עם השמן והמים.

 

מכניסים את הירקות לתערובת, מערבבים ומוציאים החוצה ומניחים על תבנית מצופה בנייר אפיה. אופים בחום של 190 מעלות כחצי שעה.

IMG_20181024_152148

 

 

ואם אתם אוהבים אוכל רחוב בגרסה ביתית ובריאה, סדנא מיוחדת עם אוכל רחוב נפלא, תתקיים ב 6/11 יום ג’ בערב במודיעין.
מוזמנים לשריין מקומות ב 052-6393378

IMG_20181025_144415

נהניתם?
אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה גם שם .
תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

לתמונות מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

מוזמנים גם להצטרף לקהילה שהקמתי “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להתעניין ולחלוק מידע בכל הקשור לצמצום השימוש במוצרים מן החי (ויש גם הרבה הפתעות ומתנות לחברים)

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

על הקשר בין יציאת מצריים לחיים שלנו היום

  השנה, הבכור שלי חגג בר מצווה ועלה לתורה, הפרשה שקרא בבית הכנסת הייתה פרשת כי תבוא, המתחברת גם לימים אלו, הימים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה