הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ רוצים לראות מה אני מבשלת? בערוץ היוטיוב שלי https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ

עדכונים:

פוסטים: 99

עוקבים: 39

החל מיוני 2016

הישראלים מתים על אוכל איטלקי (גם יפני ותאילנדי והודי…) הנה מנה נהדרת, קלה להכנה לקלצונות איטלקיות שאפשר להגיש לאורחים ולהשוויץ, לקחת לפיקניק, לשלוח עם הילד לביה”ס ובכלל מתאימה תמיד.

09/10/2018

אני מעדיפה תמיד אוכל טרי ושימוש במצרכים טריים בעונה, יחד עם זאת  אני אוהבת לקצר תהליכים ולהכין אוכל טעים ובריא הכי מהר שאפשר, לכן כשמציעים לי מוצרים שיכולים לחסוך לי זמן עבודה אני שמחה לנסות ולבדוק את איכותם.
דורות שלחו לי מבחר של תיבוליות קפואות להתנסות ושמחתי לגלות שיש להם תיבוליות של רוטב עגבניות שמאפשרות לי חסכון בזמן הכנת הרוטב.
הכנתי מהן פיצה וקלצונים נהדרים (כן,קלצונה זה זכר) והן הרגישו ממש בבית על הבצק המעולה שלי עם גבינת הקשיו הנהדרת.

*אם אין לכם תיבוליות אפשר בהחלט להשתמש במצרכים שיש בבית.

רוצים מתכון? בבקשה:

(אני יודעת שהמתכון נראה ארוך ומפורט אבל בתכ’לס מדובר בעבודה של כ 15  דקות+המתנה של שעתים שהבצק יתפח. מוזמנים לנסות).

לבצק (לכ 12 קלצונים אישיים):

1 ק”ג קמח תופח (אני משתמשת בקמח כוסמין ומוסיפה 2 שקיות אבקת אפיה)
2 כפות סוכר
1/2 1 כפות מלח
1 כף גדושה שמרים טריים/יבשים
1/3 כוס שמן קנולה
כ-2 כוסות מים

IMG_20181001_100245s

רוטב עגבניות:
4 תיבוליות רוטב עגבניות “דורות” (או 4 כפות רסק עגבניות או 8 עגבניות טריות מרוסקות)
1.5 כוס מים
2 קוביות שום “דורות”/ או 2 שיני שום גדולות כתושות
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
2 קוביות בזיליקום “דורות”/ או כוס עלי בזיליקום (ללא גבעולים) קצוצים
להניח הכל בקערה, להפשיר על השייש כ 10 דקות או במיקרו כ 20 שניות לערבב הכל יחד ומוכן!!

*אם אין לכם תיבוליות של רוטב עגבניות אפשר להשתמש ב 4 כפות רסק עגבניות ולהמשיך עם שאר המתכון או להחליף את המים והרסק בכ 8 עגבניות מרוסקות טריות

btr

 

 

גבינת קשיו:

1/2 כוס קשיו טבעי (לא קלוי) – לאחר השריה של כשש שעות במים פושרים, או חצי שעה במים רותחים מסוננים מהמים
1 כוס מים חמים
2 וחצי כפות קמח טפיוקה/קורנפלור
1 כף שמן זית
1 שן שום קטנה כתושה/ או תיבולית שום דורות
1 כפית מלח
1 כפית מיץ לימון

 

אופן הכנת הגבינה:

מסננים את אגוזי הקשיו מהמים, במעבד מזון או בלנדר מוט טוחנים יחד את כל המצרכים, מתחילים עם מחצית מהמים ולאחר שהמחית חלקה מוסיפים את השאר. עד שמתקבל מרקם חלק ודליל.
מעבירים את הנוזל לסיר, מבשלים כ 5 דקות  תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם קרמי. מצננים מעט, ומפזרים על הבצק בעזרת כפית בגושים.

btr

הכנת הקלצונים:
מניחים בקערה את כל חומרי הבצק מלבד המלח ומערבבים, מוסיפים את המלח ולשים  כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ומכסים במגבת, רצוי להניח במקום חמים. (אני מניחה את הקערה על יד הכירים בסמוך לסיר עם מרק או תבשיל, החום של הסיר עוזר מאד לתפיחה- שימו לב שהקערה לא תהייה צמודה לסיר למניעת התלקחות של המגבת)
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים) מחלקים לכ 12 כדורים, מרדדים כל כדור בעדינות לעיגול דק (הבצק תופח מאד באפיה), מורחים רוטב רק על מחצית העיגול הקרובה אלינו ודואגים להשאיר שוליים נקיים בעובי של 2 אצבעות מסביב, מטפטפים גושי גבינה על רוטב העגבניות בעזרת כף, ואת התוספות שאוהבים. מקפלים את החלק הריק מעל החלק עם הרוטב והירקות וסוגרים את השוליים היטב תוך כדי קיפול והידוק.

אופים בחום של 220 מעלות כ-15 דקות (הבצק צריך להיות אפוי מלמטה)

 

לתוספות: 

כל מה שאוהבים: ירקות קלויים, ירקות טריים, תרד, פטריות, שמנת, ארטישוק……

אני הכנתי את הקלצונות  שלי עם: קוביות עגבניה, פרוסות פטריות פורטובלו, פרוסות בצל סגול, פרוסות סלק טרי וזיתים שחורים מגולענים איכותיים שקניתי במעדניה.

מכל הבצק שיצא הכנתי הפעם 2 פיצות  גדולות ו-4 קלצונים חמודים שלקחנו איתנו לטיול

IMG_20181001_100317s

 
רוצים מתכון לפיצה? בבקשה

IMG_20181001_100442s

נהניתם?
אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל, מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

להצטרפות לסדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובמידע בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם .

מוזמנים גם להצטרף לאינסטגרם שלי ולראות שם תמונות מאחורי הקלעים, מסעדות, שווקים ומקורות השראה

ולקהילה הנהדרת שהקמתי “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להתעניין ולחלוק מידע בכל הקשור לשימוש במוצרים מן הצומח (כולם מוזמנים).

 

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

על הקשר בין יציאת מצריים לחיים שלנו היום

  השנה, הבכור שלי חגג בר מצווה ועלה לתורה, הפרשה שקרא בבית הכנסת הייתה פרשת כי תבוא, המתחברת גם לימים אלו, הימים...

תגובות

פורסם לפני 2 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה