הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת סדנאות בישול טבעוני, מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי וגאה לראות את ההצלחות וההנאה של אחרים. אם אתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם לחצו על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (רק במחשב לא מהסלולר) ולהיות הראשונים לקבל את המתכון החדש. חוץ מזה, אשמח שתשתפו עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק. מוזמנים גם להצטרף לסדנאות הבישול השמחות שאני מקיימת או להזמין אותי לסדנא אצלכם. עוד עליי בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 119

החל מיוני 2016

הנה מתכון לקיש נהדר עם בצל מקורמל וקרם גבינת קשיו שאפשר לגוון ולהוסיף ירקות שונים ולהגיש כארוחה קלה או לשולחן החג.

27/09/2018

הנה מתכון לקיש נהדר עם בצל מקורמל וקרם גבינת קשיו שאפשר לגוון ולהוסיף ירקות שונים ולהגיש כארוחה קלה או לשולחן החג

(לתבנית פאי בקוטר 26 סמ’)

לבצק:

3.5 כוסות קמח כוסמין (אפשר בהחלט גם קמח לבן רגיל או חצי לבן חצי מלא)

3/4 כוס שמן קוקוס / שמן קנולה

1/2 כוס מים/חלב צמחי ללא סוכר

קורט מלח

למלית:

2 בצלים גדולים

1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים מושרים במים למס’ שעות

1/2 פחית קרם קוקוס 17%

4 כפות שטוחות קורנפלור מדוללות בכוס מים

מלח (בערך כפית)

1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

לעבודה: 

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה (בחורף אין צורך)

לאחר הקירור, יוצרים מהבצק כדור, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה, ולשים את הבצק עד לקבלת עיגול שטוח ודק גדול מעט יותר מקוטר התבנית.

מעבירים בעזרת המערוך את עיגול הבצק אל התבנית ומסירים עודפי בצק אם יש. (אשר להשתמש בהם לקישוט)

צריכה להתקבל תבנית מכוסה בבצק בתחתית ובשוליים.

מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, מניחים נייר אפיה ומפזרים שכבה של גרגרי חומוס או שעועית יבשים (הם משמשים כמשקולת בזמן האפייה הראשונית כדי שהבצק לא יתנפח).

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ 10 דקות עד שהבצק מתייבש מעט.

מוציאים את התבנית, מצננים מעט ושופכים החוצה את החומוס/שעועית (אפשר לשמור אותם לשימוש חוזר).

בזמן האפייה מכינים את המלית:

פורסים את הבצלים לחצאי פרוסות דקות ומטגנים במעט שמן זית או שמן קוקוס על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמתרככים ומקבלים צבע שחום (זהירות לא לשרוף, מדובר על בישול בחום נמוך).

מסירים מהאש ומצננים מעט.

מסננים את אגוזי הקשיו, מוסיפים להם מעט מים טריים (כ-1/3 כוס) ומרסקים באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת משחה אחידה (רצוי לעשות זאת בכלי צר וארוך או בבלנדר סגור כי האגוזים קופצים לצדדים), תוך כדי ריסוק מוסיפים מעט מיץ לימון סחוט ומלח. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד טיפה מים כדי לעזור לריסוק.

מעבירים את גבינת הקשיו אל המחבת עם הבצל המקורמל, מוסיפים חצי פחית קרם קוקוס מנוערת היטב, קורנפלור  מדולל ומערבבים הכל יחד באמצעות מטרפה עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים מלח ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.

שופכים את המלית אל קלתית הבצק האפוי (לא לשכוח לשפוך  החוצה את החומוסים) ואופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות .

מכיוון שכל תנור אופה קצת אחרת, אני ממליצה לבדוק לאחר  15 דקות האם הקלתית אפויה והמלית יציבה ולהחליט האם להמשיך לאפות.

מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי כדי שהמלית תתייצב, פורסים ומתענגים.

הערה: אם לא אוהבים את טעם הקוקוס אפשר להשתמש במיכל קטן של שמנת סויה או שמנת אורז לבישול 5% שומן

הערה 2: אפשר לגוון ולהוסיף ירקות אחרים: קישואים/כרובית/ברוקולי/פטריות… מה שבא לכם

 

fqw4kn9sz78lfqllx018

 

רוצים מתכוני פשטידות ומאפים נוספים? בבקשה:

מגדל תפוחי אדמה, תרד ופטריות

קיש ירקות ים תיכוניים

סינייה טבעונית

קיש כרובית וקרם גבינה

קיש בצל מקורמל וקרם קשיו

מאפה פילו עם גבינה טבעונית ותרד

 נהניתם?
אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל, מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

להצטרפות לסדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובמידע בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם .

מוזמנים גם להצטרף לאינסטגרם שלי ולראות שם תמונות מאחורי הקלעים, מסעדות, שווקים ומקורות השראה

ולקהילה שהקמתי “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להתעניין ולחלוק מידע בכל הקשור לצמצום השימוש במוצרים מן החי.

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

תצוגה מקדימה

גרנולה ביתית בצ'יק ואיך גיליתי על עצמי עוד משהו חדש

בסדנאות הבישול שאני מקיימת אני תמיד פותחת ומספרת על עצמי: על כך שאני מבשלת מגיל 9,  שאני אוהבת לבשל  ולהמציא מתכונים, שכשהחלטתי להפוך לטבעונית (מסיבות מוסריות) פתאום הבנתי שחלק גדול מאד ממה שאני מכירה ויודעת על בישול,...

תצוגה מקדימה

שמן זית, שום טרי, פול וארטישוק - מתכונים שמחים וטבעוניים לפסח

פסח, הוא חג נהדר, אביב, פריחה, המון ירקות מגניבים כמו ארטישוק, פול ושום טרי ממלאים את השווקים, אפשר לטייל בכיף והכל פורח ומריח כמו  חנות פרחים. אני אוהבת את ההתרגשות...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה