הבלוג של בלה שחר הלל

מציירת באור מצלמת באהבה

צלמת שיווקית, מומחית ויז’ואל לעסקים ופוטותרפיסטית. חיה צילום, נושמת צילום מדברת צילום מאז שאני זוכרת את עצמי. בפרק ב׳ מיוחד, אמא לשלושה ולארבעה שעירים שתיים ממין כלבה ושניים ממין חתול. אוהבת טבע, קולינריה והכי בעולם... +עוד

צלמת שיווקית, מומחית ויז’ואל לעסקים ופוטותרפיסטית. חיה צילום, נושמת צילום מדברת צילום מאז שאני זוכרת את עצמי. בפרק ב׳ מיוחד, אמא לשלושה ולארבעה שעירים שתיים ממין כלבה ושניים ממין חתול. אוהבת טבע, קולינריה והכי בעולם להכיר אנשים ותרבויות. מלווה עסקים משלב הרעיון עד לשלב ההגשמה. יוצרת שפת ביטוי ויזואלית בעזרת מיתוג וצילום יוצרת קונספט ויזואלי מכוון אסטרטגיה עסקית. מרצה ומנחה סדנאות ויז’ואל בארגונים ולאנשים פרטיים. מלמדת צילום במצלמה ובסמרטפון ומעבירה תהליכי פוטותראפיה בקבוצות וליחידים. ממיסדות עמותת פרויקט עסקית ומפתחת מפגשי עסקית פלוס, בי״ס לנטוורקינג וצמיחה עסקית יצירתית. מנהלת תחום הנטוורקינג בעמותה. יזמית בלתי נדלית, ומתנדבת סדרתית. מציירת באור מצלמת באהבה.

עדכונים:

פוסטים: 12

החל מדצמבר 2018

בשנת החמישים שלי משחררת עוד פחד בסדנה חוויתית להשקת שמרים יבשים אינסטנט לאפייה, של חברת ׳מיה׳ תעשיות מזון בע״מ, ממתכוניה ובהנחייתה של כוכבת מאסטר שף ליאור אוחיון. מתכון מצורף

01/12/2019

maya-sh-p-4-2

צילום בסמרטפון: טלי עזרא

מודה ומתוודה, אפייה ובייחוד שמרים, היו עבורי מחוץ לתחום. נתפסו בעיני כמדע מדוייק, שחסרת גבולות שכמוני, שחייבת כל מתכון לשנות, להמציא, לפרק ולהרכיב, מתרחקת. זה לא בשבילי. זאת הקטגוריה ליצירה של הבת שלי. זכיתי השבוע להתמודד עם הפחד, לעשות ואפילו להנות. הזכות לחוויה לחברת ׳מיה׳ תעשיות מזון בע״מ, לליאור אוחיון, כוכבת מאסטר שף ול׳הסטודיו לבישול׳.

maya-sh-2

צילום: בלה שחר הלל

חברת ׳מיה׳ החלה ב1982 ועסקה בייצור ושיווק אבקות אפייה ותבלינים בכשרות הבד״צ. ׳מיה׳, ראשי התיבות של מייסדיה, מויש, ישראל והודי.  את צמיחתה של החברה עם השנים אני מרגישה באופן משמעותי בסופר.  מדפים מלאים במגוון מוצרים בקטגוריות רבות ונוספות.

maya-sh-16

צילום: בלה שחר הלל

 

ב׳הסטודיו לבישול׳ התקבצנו קבוצה ברוב נשי, חדורות מטרה, מתרגשת, מצלמות, מצטלמות, מוזגות, מודדות, שוקלות, מערבלות, מוסיפות, חותכות, מטגנות, מתפיחות ובעיקר נהנות. על העשייה ניצחה, עם חיוך ענק, ליאור אוחיון. עברה ודייקה, החמיאה והדגימה, הובילה להצלחה. בלי להרגיש,  הפחד הפך לחדוות יצירה עם חוויה של הצלחה.

maya-sh-61

צילום: בלה שחר הלל

 

המתכונים של ליאור אוחיון לחלות קטנות ממולאות בתרד, פטריות וגבינה, מעדן שאי אפשר להפסיק לאכול, סופגניות במילוי מסקרפונה ומעדן פרי של ׳מיה׳, טוויסט טעים שנראה מעולה וזלביה עם סירופ סוכר.

 

חלות ממולאות בתרד פטריות וגבינה

maya-sh-p-10

צילום בסמרטפון: בלה שחר הלל

הכמות מספיקה לכ15 חלות קטנות, זמן הכמנה:שעתיים

המצרכים:                                                                                                                                   1 קילו קמח לבן                                                                                                                           40 גרם שמרים (2 כפות)                                                                                                             3/4 כוס סוכר (150 גרם)                                                                                                                כף שטוחה (15 גרם) מלח                                                                                                            חצי כוס (100 מ״ל) שמן זית                                                                                                           2 כוסות מים                                                                           ביצה                                                                                                                                            קצח ושומשום לקישוט

maya-sh-45

צילום: בלה שחר הלל

 

maya-sh-47

צילום: בלה שחר הללה

 

אופן ההכנה:                                                                                                                            מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו לישה למשך 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך. מפדרים משטח עבודה עם מעט קמח, עושים כדור מהבצק משמנים אותו קלות ומכניסים לקערה גדול, אותה מכסים בניילון נצמד ומגבת. מתפיחים כשעה ומחלקים לכדוריםשל 70 גרם לכל כדור. את הבצק ממלאים במילוי (הכנתו מפורטת למטה), סוגרים את הכדור ומכניסים לתבנית סיליקון-מנג׳טיפ מנייר אלומיניום. טורפים ביצה ומברישים כל כדור שכבה דקה.  לקישוט מפזרים קצח ושומשום לפי הטעם

מצרכים למילוי:                                                                                                                           בצל                                                                                                                                            500  גרם תרד קפוא                                                                                                                     5 פטריות                                                                                                                                     200 גרם גבינת מסקרפונה                                                                                                              קורט מלח                                                                                                                              קורט אגוז מוסקט                                                                                                                      קורט פלפל שחור

maya-sh-74

צילום: בלה שחר הלל

 

אופן ההכנה:                                                                                                                        מטגנים במחבת את הבצל החתוך לקוביות עד להזהבה, מוסיפים את הפטריותף התרד והתבלינים ומטגנים עוד 5-8 דקות. מכניסים את התערובת לקירור למשך כ 15 דקות.

maya-sh-70

צילום: בלה שחר הלל

אחרי הקירור מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומאזנים טעמים.

maya-sh-88

צילום: בלה שחר הלל

maya-sh-94

צילום: בלה שחר הלל

maya-sh-96

צילום: בלה שחר הלל

 

האמת, הפחד כמו פחד הוא פיקציה. מצב תודעתי שתוקע או מונע ממני לעשות משהו. תודה לסלונה, בזכות הסדנה שיחררתי פיקציה והכנסתי עוד המון טעמים.

רוצים גם את המתכון לסופגניות במילוי מסקרפונה ומעדן פרי תות ולזלביה? דברו אלי ואעלה בפוסט הבא.

maya-sh-127

צילום: בלה שחר הלל

maya-sh-104

צילום: בלה שחר הלל

 

 

לדף הפייסבוק של חברת ׳מיה׳  https://www.facebook.com/MayafoodsLtd/

לאתר האינטרנט של חברת ׳מיה׳ http://www.maya-foods.com

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של בלה שחר הלל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months

טביעת עין ומיתוג אישי

חוקרת, לומדת, בודקת, מתחקרת, שואלת, נוגעת, מעצימה, מיעצת,נוסעת, מסיירת, בוחרת, אוספת, מפיקה, בונה, יוצרת, מאירה, מעצבת, מצלמת. גמגמיסטית כבר אמרתי (גמגמיסטית מלשון גם וגם וגם או במילה אחרת מולטיטסקינג). ...

תגובות

פורסם לפני 11 months

״לא באנו להנות, באנו להיות״ ״ויהי מה״

  ״לא באנו להנות, באנו להיות״ אומרת קיקה כהנא מ״ויהי מה״ טיולים ומפגשים תחת כיפת השמיים ועל האדמה. אמירה מעוררת מחשבות כשמדובר בטיול נשים בצפון וממשיכה ללוות אותי בכל רגע מאז. מסקרן? עוד אחזור לזה. קיקה כהנא,...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה