הבלוג של אוכל, טיולים וכל מה שעושה טוב

baskit

אחרי שנים רבות של עבודה בתאגיד גדול, יצאתי לחופשי .... עכשיו אני עושה את מה שאני אוהבת ורוצה לשתף אתכם בכל הדברים שעושים טוב - לכם, לילדים, למשפחה, לחברים ולכל מי שאתם אוהבים.

עדכונים:

פוסטים: 7

החל ממרץ 2017

 

את העוגיות האלה למדתי להכין בקורס פטיסרי שעברתי. בהתחלה זה נראה מסובך וגם לא כל כך הבנתי איך הכל הולך להיות מורכב לעוגיות, אבל כשהתהליך הסתיים, התוצאה הייתה חגיגה לעיניים ולחך.

עוגיות יפות, שנראות כמו מפית תחרה קטנה, טעימות באופן יוצא דופן, אבל גם מורכבות ודורשות סבלנות. לא למתחילים !

מאחר ומדובר במתכון של קונדיטוריות, אז חשוב מאוד לשקול. כן, כן, גם את הביצים. הדיוק בכמויות משיג את התוצאה הרצויה. לא לעשות קיצורי דרך.

המרכיבים לבצק:-

270 גר’ קמח

5 גר’ אבקת אפיה

קמצוץ מלח

200 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גר’ אבקת שקדים (שקדים טחונים שאפשר לקנות בחנויות המתמחות)

150 גר’ אבקת סוכר (חשוב שיהיה אבקה כדי שהבצק יצא עדין וללא גבשושים)

50 גר’ ביצים

המרכיבים למסת הפלורנטין:-

80 גר’ סירופ גלוקוזה (קונים בחנויות המתמחות בחומרים לעוגות)

80 גר סוכר חום דמררה

80 גר’ חמאה

80 גר’ תערובת של אגוזים, שקדים, פיסטוקים, ואפילו מעט צימוקים.

אופן ההכנה :-

מחממים תנור ל- 160 טורבו מעלות.

לשים קמח, אבקת אפיה, מלח וחמאה במיקסר עם וו גיטרה. מעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים ואחידים.

להוסיף אבקת שקדים ואבקת סוכר ולערב מעט.

להוסיף את הביצים ולעבד עד שנוצר בצק אחיד ורך.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מרדדים מעט לריבוע ומניחים במקרר כשעה .

בינתיים מכינים את מסת הפלורנטין.

בסיר קטן ממיסים על האש סוכר וסירופ גלוקוזה. חשוב שהאש לא תהיה גבוהה והחומר לא יישרף.

להוסיף את החמאה ולערבב עד להמסה מלאה.

להוסיף את תערובת האגוזים ולערבב ערבוב קצר. להסיר מהאש ולתת גם למסה להתקרר.

כשהמסה קרה ויציבה, יוצרים עיגולים קטנים עם ידיים רטובות. שומרים במקרר.

ועתה לפעולת הרידוד והרכבת העוגיות.

חשוב ! את הבצק שהוצאנו מהמקרר יש לרדד בעדינות על משטח מקומח היטב. יש לקמח גם את המערוך ומדי פעם לפזר קצת קמח על הבצק שלא יידבק.

מרדדים עד לעובי דק אך לא יותר מדי ומוודאים כל הזמן שהבצק לא נדבק למשטח. קורצים עיגולים. (אני מעדיפה באמצעות קורץ עוגיות בצורת פרח, כמו בתמונה) ובמרכזם עיגול קטן יותר.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה, ומניחים עיגול של המסה במרכז העוגיה.

הכנת העוגיה עוגיות פלורנטין לפני כניסה לתנור

אפשר להרים את הבצק בעזרת מרית כדי לא לפגוע בצורה היפה של העוגיה שקרצנו.

אופים כעשר דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. בתהליך האפייה עיגול הפלורנטין נמס ומתפשט בתוך מעגל הבצק וכך נוצרת תחרת האגוזים המעניינת

 עוגיה מוכנההעוגיות מוכנות בקופסה

לשמור בכלי אטום ולנסות לא להתפתות ולטעום יותר מאחת – טעם חמאתי מתקתק מתפשט בפה.

עוד מהבלוג של אוכל, טיולים וכל מה שעושה טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

האי קו-צ'אנג בתאילנד - יעד שלא הרבה מכירים

אני אוהבת את תאילנד. כמעט כל דבר שקשור לשם ונסעתי לשם כבר מספר פעמים, אבל החופשה המשפחתית המהנה ביותר, זו שהייתה מלאה בפעילות מכל הסוגים - טבע, אוכל, אקסטרים, קניות, מסאז'ים וצלילות, הייתה ללא ספק החופשה באי קו- צ'אנג. זהו...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

כותנה אורגנית לתינוקות - למה זה טוב?

זה לא חדש שהעולם נמצא במגמה של חזרה אל הטבעי, האקולוגי והאורגני. וביננו, לנוכח כל התכניות והמאמרים המדברים על הסכנות שתהליכי התיעוש הביאו לעולם, זה גם מובן. אבל מבלי להיכנס לסדר היום של הארגונים הירוקים, אנחנו נתמקד כאן...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה