הבלוג של אודליה בקרסקי

bakarsk-eat

מנקה,מכבסת,מקפלת,מבשלת, עובדת,טסה,חוזרת,שלמה,מתפרקת, מתפקדת,משתדלת,מאכילה,אוכלת (גם סרטים),רצה,באה.אמא לארבעה שחושבת מחשבות טובות (אחרת פשוט אשתגע

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 9

החל מינואר 2017

איך נהייתי אופה קטנה, או לקקני עוגיות לשבת

08/10/2017

אני כמעט בטוחה שכבר ציינתי בעבר את הקשר שלי לאפיה, הוא דומה מאד לקשר שלי עם סבתא שלי מצד האבא. רוצה לומר, אין כזה.

באחד מימי השישי של תחילת השנה, אספתי את הילדים מהגן, בידי האחת אוחזות 2, בידי השניה 2 נוספים, עליי מונחים 2 תיקים ובכיסים ( מדובר בפריט חובה להורה האוסף, רצוי דגמ”ח ) חלות ועוגיות מעשה ידיהם ( ורמ”ז אבריהם הנותרים ) של זעטוטיי, בעודנו עומדים לפני מעבר החציה, אומר לי הבכור: “אמא נכון את לא אוהבת עוגיות?” מושכת זמן ב”מה מתוק? מה אמרת?” ומהרהרת בתשובה. כלל ברזל אצלי, לשאלות של ילדים כדאי להתייעץ עם עו”ד, כל שתגיד עלול לשמש נגדך מתישהו. המתוק חוזר על השאלה. אני משתמשת בטכניקה שלמדתי מהטובות ביוצאות פולין ומשיבה בשאלה: “למה אתה חושב כך?” ( אין לחזור על השאלה עצמה מפני שישנו סיכוי שנשכחה בינתיים. במקרה זה תהיה התשובה: “חושב מה אמא?” ומדובר בנקודת יציאה ).

“כי את לא אוכלת עוגיות ולא מבשלת עוגיות ופעם אמרת שבחופש הגדול נעשה עוגיות ולא עשינו” ( להלן נספח הוכחות “עלול לשמש נגדך” )

החלטתי ללכת על קו של כנות, להיות חשופה בהיותי לא מושלמת ולהשיב לקטן: ” אני לא כל כך יודעת לאפות חמוד שלי, אני יודעת לבשל אבל…”

“אז תילמדי אימוש” ענה. “את אמרת שאם לא יודעים משהו…”  אז מנסים ללמוד ואם לא מצליחים לא נורא, אבל מנסים… השלמתי את המשפט יחד איתו כשאנחנו כבר במעלית.

הגענו הביתה, משישי לשבת לחגים והעניין קצת נשכח.

ואז מגיעה פניה להשתתף בסדנת אפיה, הקמח החדש של שמרית לבצק פריך. דן גורמה, 3 שעות, אנשים שאני אוהבת. ואני מאשרת השתתפות.

הגיע היום המיוחל, עוטה סינר, אוספת שיער ומתוודעת לקמח חדש לבצק פריך שהומצא בדיוק עבורי : “קמח האין צורך”.

אין צורך בניפוי, אין צורך בשקילות, אין צורך בקירור ואין צורך בקריאת מושגים דוגמת: טמפרטורת החדר ואין צורך ביותר מקערה אחת!

 

לומדת

לומדת

 

שמחה וטובת לבב אני שבה אל ביתי ומספרת לבכורי כי אמא למדה לאפות.

הוא בתגובה לא מתרגש ומעדכן אותי בלו”ז: “בשבת תכיני לנו עוגיות עם שוקולד בצורת פרח”

“על מקל אמא כמו לקקנים” משדרגת אחותו את המשימה.

בסדר. בשבת. אני עונה בשלווה של היום יום שלישי.

אודליה, את יצירתית. את המצאת את עוגת הרכבת. אני מרגיעה את עצמי בתזכורת על הברקת חיתוך 2 עוגות הבית וחיבור בשיפודים לכדי עוגת רכבת “אמהות משקיעות סטייל”.

שיפודים לא יחזיקו כאן, אולי מקלות קרטיב… (אימוג’י מהורהר) שולחת למור: “יש לך מקלות קרטיב? תביאי איתך כשאת באה!” יש שיפודים אסייתים היא שולחת לי תמונה, להביא? “כן”.

וכך זה התחיל

וכך זה התחיל

וכך באו לעולם עוגיות במילוי שוקולד על מקל ובלעדיו.

ומי היה מאמין שאני אנדב לעולם מתכון לעוגיות אבל הנה זה קורה.

תנור 160 מעלות

1 חבילת קמח לבצק פריך מתוק של שמרית

1/2 כוס שמנת מתוקה / חלב קוקוס / חלב שקדים ( כל נוזל יעבוד זה פשוט פלא )

ממרח שוקולד למילוי ( אני השתמשתי בחמאת קשיו וקקאו )

1 קערה ( מיקסר או ידיים )

לקמח מוסיפים בהדרגה את הנוזלים עד שהבצק מתגבש ( מתחיל פירורים )

מקררים למשך 1/2 שעה (חילקתי לשלוש בכדי שיהיה נוח לעבוד בכל פעם עם אחד שקר) 

צובטים חתיכת בצק ומכדררים

משטחים את העיגול על כף היד

מניחים שיפוד ( בלי השפיץ ) באמצע

מעט מהשוקולד ( או כל מילוי אחר שבחרתם)

וסוגרים בעיגול נוסף.

מניחים על תבנית

עם קצה המזלג עוברים מסביב להידוק וקישוט

אופים כרבע שעה ומצננים.

באותה הדרך אפשר להכין ללא מקל עוגיות “קרמוגית” נפלאות.

IMG_7413 IMG_7414 IMG_7416 IMG_7417

זהו. אני את שלי אפיתי!

 

מוש

מוש

 

עכשיו אפשר לשתות קפה ולהישבע שלא נגעת בעוגיות ;-)

עכשיו אפשר לשתות קפה ולהישבע שלא נגעת בעוגיות ;-)

 

לטיפים ומתכונים נוספים כנסו ללינק: http://bit.ly/2j7wxa3

 

עוד מהבלוג של אודליה בקרסקי

תצוגה מקדימה

מעשה בשלושה בלונים

כל כך הרבה שנים לא יצאתי בשישי בערב, או שהייתי דתיה או שהייתי עייפה. כך או כך לרוב זה ערב למוסף של שבת. המדור או התפילה. רצה האל ונולדתי ב 15 בספטמבר למניינם שנפל השנה על שישי, רצה האל על ונחתתי ערב קודם מניו יורק והג'ט לג...

תצוגה מקדימה

אוכל סוציאלי וסביצ'ה נטול דאווין

כל היום בטלפונים... זוכרים את השיר הזה? דני סנדרסון נותן במקצב המזרחי ובמשפט שישמש לעולם כמשפט ניחומים לכל מקבל סירוב אלגנטי- ״מה הדאווין שלך?״ ת׳כלס נראה לי שאין לי. וואלה נטולת דאווין. מתה שיהיה לי קצת. אבל בשביל לעצב...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מי אוהב אותך יותר ממני...

לקח לי שבוע . הרגע שבתי מבודפשט הקפואה מחויכת שצלחתי ארבעה ימי קיורטוש ( והמבורגר עם צ'דר וגולש ודובוש וקרמשניט... ) מבלי לעלות במשקל ( ברור נו. הקפדתי לשתות רק דיאט קולה) והנה אני מופיעה לי בקורס "פשוט לבשל" ומקבלת את משימת...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה