הבלוג של אודליה בקרסקי

bakarsk-eat

מנקה,מכבסת,מקפלת,מבשלת, עובדת,טסה,חוזרת,שלמה,מתפרקת, מתפקדת,משתדלת,מאכילה,אוכלת (גם סרטים),רצה,באה.אמא לארבעה שחושבת מחשבות טובות (אחרת פשוט אשתגע

עדכונים:

פוסטים: 29

עוקבים: 9

החל מינואר 2017

לקח לי שבוע .

הרגע שבתי מבודפשט הקפואה מחויכת שצלחתי ארבעה ימי קיורטוש ( והמבורגר עם צ’דר וגולש ודובוש וקרמשניט… ) מבלי לעלות במשקל ( ברור נו. הקפדתי לשתות רק דיאט קולה) והנה אני מופיעה לי בקורס “פשוט לבשל” ומקבלת את משימת הפיצה.

מערכת היחסים שלי עם פיצה היא מורכבת. מורכבת מבצק עבה, מעט רוטב עגבניות ותוספות. תועפות של תוספות.

לפני שנתיים וקצת החלטנו להיפרד. זה לא שרבנו או משהו, דווקא הסתדרנו מעולה. היא תמיד היתה שם בשבילי גם כשהזמנתי אותה בחצות וחצי ביום חורף סוער היא היתה מגיעה. לא עוזבת אותי. לפעמים היתה מחכה לי במקפיא, לפעמים הצטרפה אליי לטיולים בחו”ל, נדירות הפעמים שאיכזבה… אבל הרגשתי שכדאי שאסיים את זה, זה ישב לי הרבה זמן כבר. ישב לי במותניים, בעיקר במותניים. אז החלטתי על פרידה חד צדדית. לא אמרתי לה מילה, אני לא טובה בפרידות. פשוט נעלמתי לה.

והיא ניסתה שנחזור, מלא פעמים. פעם אפילו חיכתה לי ליד הדלת, אמרה שבעלי הזמין אותה.

אבל אני החלטתי.

היא התעקשה וסגרתי איתה ש 36 קילו או שנה וחצי ואני והיא יוצאות לדייט לזכר הימים ההם בזמן הזה.

ו 36 קילוגרמים מאחורי וחלפו שנתיים ולא שמעתי ממנה והיא לא ממני.

ואז קיבלתי משימה, בלימודים בדן גורמה ( כן סלונה, דורות, לימונצ’לו, פשוט לבשל. שם) משימת פיצה.

שבוע שאני מהססת. כתבתי פוסט משתפך בפייסבוק על הכבוד העצמי שלי. על מה שאני מייצגת- אוכל במידה, אורח חיים בריא, ירידה במשקל, שמירה על המשקל.

אני בקמפיין סיפורי הצלחה של שומרי משקל שנה שניה ברציפות, מה פיצה עכשיו?

והתגובות שקיבלתי לפוסט היו מקסימות. הצעות לפיצה בריאה, לפיצה מבצק כרובית וברוקולי ובלי קמח ובלי גבינה ועם גבינה רזה ומוצרלה כחושה ואנשובי במים ואפילו טיפ לשרוף אותה ואז היא מאבדת נוזלים.

ירקות

ירקות

ואז בעודי רצה לי בפארק הירקון, מפזזת לי בגשם זלעפות משל הייתי חייל בנייבי שבשבילו גרביים רטובים זה ה-דבר.

הרהרתי לי בפיצה.

מצאתי עצמי חושבת עליה קילומטר אחר קילומטר, מתגעגעת.

וכשמגיע געגוע אז מגיע געגוע.

וולנטיין. זה רגע מושלם להגיד לה, התגעגעתי.

אז אחרי הריצה היה שם בצק.

ירח מלא

ירח מלא

לקח לי שבוע. אבל הערב נפגשנו.

הרגשתי צורך להתנצל על ההיעלמות הזו שלי, אמרתי שזה לא היא, זו אני. ושהיא מדהימה ושהבאתי לה פרחי קישואים. היא הוסיפה ריקוטה ואספרגוס זכרה בדיוק מה אני אוהבת. אמרתי לה בשקט ” אני מקווה שמחר בבוקר לא אצטער על זה” היא הסתכלה עליי במבט משולש ואמרה מחר זה מחר. היום זה היום. תהני.

מקסימום מחר תפצי. מה חשבת? סתם קוראים לי פיצה…? זה מלשון פיצוי בכלל.

כמה את יפה תמיד וכמה היום

כמה את יפה תמיד וכמה היום

ת’כלס. איזה ערב כייפי היה לנו.

אמרה שהיו לה מלא הזמנות להערב… ברור היא מהממת. שכחתי עד כמה.

 

הבאתי לה פרחים

הבאתי לה פרחים

פיצה ששווה כל קילומטר-

1 קג’ קמח לפיצה

30 גר’ שמרים יבשים

30 גר’ מלח

70 גר’ סוכר

50 מ”ל שמן זית  מעורבב עם כפית שום כתוש דורות ( הנה לכם בצק שום )

כ 650 מ”ל מים פושרים ( או כמה שהבצק לוקח, הוא אמור להיות רטוב והוא מטורף כשהפיצה מוכנה. רך ואורירי )

–מערבבים את כל היבשים למעט המלח.

– מוסיפים מלח, מים פושרים ושמן זית ולשים כעשר דקות ( זה שורף 37 קלוריות ועושה יופי לזרוע האחורית. שתדעו )

– מתפיחים לילה במקרר

– מוציאים ולשים כדקה נוספת

– מחלקים לכדורים ( בהתאם לגודל הפיצות שתרצו )

– מתפיחים עד להכפלת נפח

– מחממים תנור למקסימום, אבן שמוט בתחתית ( אין לכם? תצא לכם אחלה פיצה רק פחות קריספית ועם תחתית לבנה כזו… בקיצור, תמצאו לכם מישהו שאוהב אתכם ושיקנה לכם. נגיד אתם את עצמכם? מעולה!) 

– פותחים כל עיגול על משטח מקומח

ושמים את כל התוספות שבעולם- פסטו ( לדורות יש מוכן. רק אומרת ), אורגנו טרי, רוטב עגבניות, בצל, זוקיני… עופו על זה.

ולתנור. עד שמזהיב, משחים, שרוף בצדדים, חרוך מלפנים. בקיצור עד שנראה לכם שבא לכם לנגוס בתנור. אז תוציאו. 

ותנו לה דקה להתרגל אליכם שוב. 

אספרגוס, עגבניות צלויות, דלעת וריקוטה פרסקה

אספרגוס, עגבניות צלויות, דלעת וריקוטה פרסקה

 

עוד מהבלוג של אודליה בקרסקי

תצוגה מקדימה

כמה את יפה תמיד וכמה היום

להפקות אופנה ברחבי הארץ דרושות בנות 13-17 שחולמות להצליח בגדול. הודעה במקומון כאן גפן המופץ באזור מגוריי דאז לוקחת אותי לציפיה דרוכה שאמא שלי לא תהיה בבית והנה אני מחייגת למספר שמופיע. מה הגובה שלך? היא שואלת 1.68 אני עונה...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

אוכל סוציאלי וסביצ'ה נטול דאווין

כל היום בטלפונים... זוכרים את השיר הזה? דני סנדרסון נותן במקצב המזרחי ובמשפט שישמש לעולם כמשפט ניחומים לכל מקבל סירוב אלגנטי- ״מה הדאווין שלך?״ ת׳כלס נראה לי שאין לי. וואלה נטולת דאווין. מתה שיהיה לי קצת. אבל בשביל לעצב...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

חיכיתי לך שבועות

כל שנה אוותה השאלה,"מה אני אכין לשבועות?" כאילו לא הייתה לי שנה להתכונן למאורע וממש לפני עשר דקות הודיעו לי שהייתה חלוקה מרוכזת של לוחות הברית ועוד רגע חצי ההר סיני מגיע...

תגובות

פורסם לפני 2 weeks

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה