הבלוג של אודליה בקרסקי

bakarsk-eat

מנקה,מכבסת,מקפלת,מבשלת, עובדת,טסה,חוזרת,שלמה,מתפרקת, מתפקדת,משתדלת,מאכילה,אוכלת (גם סרטים),רצה,באה.אמא לארבעה שחושבת מחשבות טובות (אחרת פשוט אשתגע

עדכונים:

פוסטים: 31

החל מינואר 2017

פוסט עם אומנות ואמונה ועל הענף הספורטיבי האהוב עליי: “סובב תל אביב במלקחיים” וגם ירושלים.

06/09/2017

חברה לא רעה בכלל שלי מסיימת השנה תואר שני במשהו שקשור באומנות או אדריכלות או עיצוב.

היא בחורה מאד מוכשרת זנוני שלי.

למעשה ברגע שנפגשנו מיד הבנו שאנחנו כמעט אותו אדם, לבד העובדה שאני לא דוברת איטלקית ואין מצב שאני קמה להכין בצק פוקצ’ה בשלוש בלילה בכדי שכשבעלי יחזור מתורנות בבית חולים יחכה לו פתק: “מאמי, כמעט זריחה, הכנתי לך פוקצ’ה AMORE והוצאתי חמאה שתהיה בטמפרטורת בול למרוח. בתאבון דוקטור ושטוף את הסכין אין כאן סניטרים. ביי”

אז פעם ישבתי עם החוויה ממושכת הזו באיזה איפשהו ואכלנו משהו ובעודי מפרקת את הטעמים שיש לי בפה לחלומות על לבשל למלא אנשים יום אחד, מתישהו היא נכנסת לי במחשבה עם משפט שרק מהפה שלה יכול להישמע כ”כ רומנטי:

“בואי! סתמי שניה. קצת תרבות פה בתוך כל הלעיסות שלך. את רואה את הבניין ממול? זו בניה אֶקְלֶקְטִית”

בדיוק הגיע מלצר ושאל אם אנחנו צריכות משהו, אז היא אמרה לו שאנחנו צריכות לגרום לי להקשיב ושהיא מנסה להסביר לי שבניה אֶקְלֶקְטִית היא בניה שיש בה אלמנטים מתרבויות שונות ובכלל אקלקטי פירושו ליקוט, זה כשלוקחים את הטוב ביותר מכל תרבות ומיישמים באומנות, באדריכלות, בבניה… 

אמרתי לזנוני שתשחרר את המלצר ושאני יודעת כי כבר שנים שאני בעצמי כזו וגם היא.

“כזו מה?” היא שאלה.

אֶקְלֶקְטִית. 

יכולה ללבוש חצאית ממותגת וואט אבר עם חולצה מהגלגל של איפשהו להכנס למסעדה עם מפיות צחורות ולאכול בידיים, לבקש כוס שאבלי מבלי לבקש לשמוע על תפריט היינות כי אין לי שום מושג מה המשמעות של כל זג בבציר הסתיו. ובכלל אני מכירה טעים לי או לא. אקלקטית נו.

“פיוז’ן כזה…” היא השלימה.

איי וָוה! כזה.

כזו היתה החוויה שלי בארוע השקה ל ROUND TABLES אתמול. קראו לגלית ( היפה באופן בלתי רגיל) ולי לסקר.

המסקרות

המסקרות

הגעתי מפונפנת כזו בסנדלים של איזה מעצב שלא אנקוב בשמו רק ארמוז שלטומי חשבתי שהזוג הזה יחזיק קצת יותר ממעבר חציה אחד לפני מלון דן ת”א ולהפתעתי הימני החליט שנשבר לו. או נקרע לו וכך מצאתי עצמי מדדה לעבר קיוסק על רחוב הירקון וקונה זוג כפכפי ספונג’ה בצבע פנינה לקולות העידוד של שותפתי לסיקור האיוונט: “זה ממש בסדר עלייך. באמת”.

ורק אני הרגשתי כאילו ברח לי פיפי או משהו והתחמקתי מבני אדם.

אז התחלנו בלסקר את הבופה ואת מכונת הקפה.

בופט

בופט

בופט

בופט

נכנסנו לאולם והמנחים היו יפים. במיוחד המנחה.

שורה של שפים ממסעדות מוכרות בתל אביב ועוד אחת מירושלים שאני זוכרת לטובה.

unnamed (6)

השיעור הכי מרתק שנכחתי בו ( ולא נכחתי בשיעורים)

השיעור הכי מרתק שנכחתי בו ( ולא נכחתי בשיעורים)

הרעיון בארוע הקולינרי המרתק הזה הוא מפגש של שפים מתרבויות ומדינות שונות מרחבי הגלובוס ובישול משותף של אוכל שיש בו השפעות ואלמנטים של המקום ממנו הגיעו יחד עם גלם ומטבחי שף בארצנו הקטנטונת, תל אביב.

לרגע שכחתי שאני עם פליפ פלופס ופזלתי לעבר ביוגרפיות של השפים המעוטרים בכוכבי מישלן, על כל אחד מהמשתתפים הוקרן סרטון קצר שסיפר את הדרך אל האוכל בה הוא הילך ומהלך, מה מוביל אותו, מה ההשראה שלו וכמה יירחק הוא עבור גלם איכותי. יכולתי להקשיב להם עוד שעות.

כשאני מתרגשת מאוכל (ואני מתרגשת מאוכל AHOL SHILING ) אני מתרגשת מזה בדיוק. מלפגוש אנשים שפגשו את המנה שהוגשה לך הרגע עוד הרבה לפני. בשוק, בבית, במקרר, בחווה או על החוף.

מישלן או מדלן, כשמדובר באוכל שמי שבישל אותו מיומן שלא נותן למיומנות שלו להפוך להרגל וליצירתיות לחדול מלהתקיים ובכל בוקר בוחר לבשל ולא להכין אוכל, אני מרגישה את זה בביס. ואת הביס הראשון אני אוכלת עם העיניים ומסך האייפון.

ב 29/10/2017 ולמשך כמעט שלושה שבועות ( עד ה 17/11/2017 )  מסעדות ברחבי תל אביב וירושלמית אחת יתנו מפתח למטבח שלהם ל 60 שפים וצוותי מטבח מספרד, דנמרק, אנגליה, מקסיקו, איטליה וארה”ב להכנס איתם לסירים ולבשל מנות שיוכיחו שוב שבישול הוא אומנות לשמה, ובישול מתורגם סימולטנית לשפה אותה הטועם מדבר כשאין צורך במילים.

ברשותכם, אני אזמין לפחות לשתיים מהמסעדות בסבב, אבל אחרי שאשוב מניו יורק.

אני טסה מחר בלילה, ובפלייליסט טיסה שלי יש עומר אדם, ביונסה, אריק אינשטיין, אברהם פריד ומחרוזת שירי חינה של גורג’ בר.

אֶקְלֶקְטִית כזו. נו.

 

שכחתי להרים את הזרת. עמכם הסליחה.

שכחתי להרים את הזרת. עמכם הסליחה.

עוד מהבלוג של אודליה בקרסקי

תצוגה מקדימה

פרכים לשבת

אני כמעט בטוחה שכבר ציינתי בעבר את הקשר שלי לאפיה, הוא דומה מאד לקשר שלי עם סבתא שלי מצד האבא. רוצה לומר, אין כזה. באחד מימי השישי של תחילת השנה, אספתי את הילדים מהגן, בידי האחת אוחזות 2, בידי השניה 2 נוספים, עליי מונחים 2...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אוכל סוציאלי וסביצ'ה נטול דאווין

כל היום בטלפונים... זוכרים את השיר הזה? דני סנדרסון נותן במקצב המזרחי ובמשפט שישמש לעולם כמשפט ניחומים לכל מקבל סירוב אלגנטי- ״מה הדאווין שלך?״ ת׳כלס נראה לי שאין לי. וואלה נטולת דאווין. מתה שיהיה לי קצת. אבל בשביל לעצב...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

בזכות הצדיקים

זה עדיין דצמבר, בחוץ גשם. יריעות האוהל שרק מתחנו הבוקר בהוראת המפקדת נלחמים ברוח ומגבירים את רעש הטיפות ליותר ממה שהוא באמת. תיק הציוד שלי מונח בין המזרון למיטת הברזל ומשמש הגבהה כמו היתה היא מיטה יוקרתית מתכווננת,...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה