הבלוג של איילת לגוף ולנפש

ayeletshasha

היי לך, שמי איילת ואני נטורופתית מוסמכת. העסק שלי נקרא "איילת לגוף ולנפש". אני עוסקת בתזונה וארומתרפיה, מומחית בהרזייה ואורח חיים בריא. בעלת קליניקה פרטית בראשל"צ מעבירה הרצאות, סדנאות בישול, סדנאות שייקים,... +עוד

היי לך, שמי איילת ואני נטורופתית מוסמכת. העסק שלי נקרא "איילת לגוף ולנפש". אני עוסקת בתזונה וארומתרפיה, מומחית בהרזייה ואורח חיים בריא. בעלת קליניקה פרטית בראשל"צ מעבירה הרצאות, סדנאות בישול, סדנאות שייקים, ניקוי רעלים ועוד. מוזמנות לעקוב אחריי גם בפייסבוק :-) פרופיל - שאשא איילת דף עיסקי - איילת לגוף ולנפש קבוצה - לאכול בריא, ליהנות, לאהוב אתר - www.lagufvelanefesh.co.il בואו באהבה

עדכונים:

פוסטים: 16

החל מדצמבר 2017

לפני מספר שנים טעמתי קציצות עוף ברוטב והן היו מדהימות !! אני חובבת אוכל מבושל, וככזו, אני תמיד מחפשת איך לשדרג את התפריט הביתי. הפעם הכנתי קציצות דגים ברוטב

11/12/2018

WhatsApp Image 2018-12-10 at 11.54.47מכירות את הדודות האלה, שמגיעות למפגשים משפחתיים עם האוכל הכי טעים בעולם?! אז פעם, לפני שנים רבות, כשעוד היינו עורכים מפגשים משפחתיים שכאלה, נתקלתי בקציצות עוף ברוטב, שהיו פשוט מעולות !!! את המתכון הבסיסי שקיבלתי מהדודה שידרגתי, והפכתי את העוף לדגים טחונים וזה יצא פשוט מעדן !!! מאז ועד היום, זה מתכון מנצח אצלנו בבית. קבלו מתכון פשוט, בלי המון מרכיבים ובלי המון שלבים. אחלק את המתכון לשלבים כדי להקל: בקערה – 1/2 ק”ג דג הנסיכה טחון (אפשרי גם דג מלרוזה או כל דג אחר, וכמובן, חזה עוף/הודו), 4 קוביות שום “דורות”, 3 קוביות פטרוזיליה “דורות”, 2 קוביות עשבי תיבול איטלקי “דורות”, מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט וחופן שיבולת שועל דקה (אפשרי להשתמש בפירורי לחם) לערבב היטב. תערובת דגים במקביל, בסיר קטן מרתיחים מים עם כורכום לבישול הקציצות. מים עם כורכוםלסיר, מכניסים את הקציצות לבישול קצר, משהו כמו 2-3 דקות לכל קציצה. כשמסיימים, להוציא לצלחת. קציצות דגים לאחר בישול קל השלב הבא הוא להכין את הרוטב. אני אוהבת לבשל בסיר סוטאז’ (רחב ונמוך). המצרכים לרוטב: מעט שמן זית, להזהיב בצל. והוספתי 3 קוביות של בצל מטוגן “דורות” לטובת צבע וטעם. 2-3 עגבניות חתוכות לקוביות, 3 שיני שום “דורות”, 3 קוביות עשבי תיבול איטלקי “דורות”, ו 4 שורות של עגבניות ובזיליקום “דורות” לערבב היטב, ולהרתיח. בסיס לרוטב כשהרוטב מתאחד ורותח, יש להוסיף את הקציצות שהשארנו לנוח בצלחת. קציצות ברוטב - התחלה.. לאחר הרתחה, מעבירים לאש קטנה ומנמיכים את הלהבה, לחצי שעה בערך. קציצות ברוטב וזהו. פשוט, טעים, מזין וגם נראה טוב :-) קציצות דגים ברוטב אפשר להגיע על אורז מלא או קוסקוס. בון אפטיט.

עוד מהבלוג של איילת לגוף ולנפש

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מי אני? מה אני? הפרעות אכילה, אמא מלכה ושאר ירקות

מי אני? מה אני? הפרעות אכילה, אמא מלכה ושאר ירקות כשהייתי בת 13 בערך, בדרכי לחטיבה, בכל בוקר, עם שתי חברות טובות – היינו צועדות ומשננות את לוח הקלוריות. אם היו מעירים אותי באמצע הלילה, ידעתי להגיד מה הערך הקלורי של מזון...

תצוגה מקדימה

פסח, מצות ושאר ירקות, או במילים אחרות - איך נעבור את החג בשלום !

פסח, מצות ושאר ירקות או במילים אחרות, איך נעבור את חג הפסח בשלום  כבר שנים טוענים שחג הפסח הוא חג משמין, חג שאוכלים בו המון ושהמצות הן מפגע לגוף. ואני אומרת – זה נכון באופן חלקי. ואתחיל מהסוף להתחלה... # המצות הן מפגע לגוף -...

תגובות

פורסם לפני 11 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה