הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 62

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

הקשר בין קציצות תרד וכרישה למשפחת “יש עתיד”

17/02/2018

כל שנה בסביבות ינואר מגיעה ההודעה, שלה אני כה מחכה, משפחת “יש עתיד” נפגשת שוב “בדרום האדום”.

מפגש מעורר השראה זה, הפך כבר למסורת והוא מתקיים זו השנה הרביעית, כשהדרום הופך להיות אדום ושלל כלניות מפארות את מה שברוב השנה הינו צהוב ושומם.

בחניון נאחביר, קרוב לקיבוץ בארי, מתקבצים מכל קצוות הארץ אנשים שאכפת להם מהמדינה, אנשים, שאת זמנם הפנוי מקדישים לפעילות פוליטית, חוגי בית, הסברה, פעילות חברתית והרבה נתינה וכל שנה אני מתרגשת לראות פרצופים חדשים ושהמשפחה שלנו התרחבה.

קציצות תרד וכרישה 27

קציצות תרד וכרישה 22

קציצות תרד וכרישה 21

זה מחמם לב לראות את החיבוקים והנשיקות במפגש הזה, הגעגוע הוא אמיתי וזה סוג של מקום בו יש אתנחתא מהפעילות מחד ומאידך זה מפגש המאפשר לחלוק חוויות, רעיונות ובעיקר נותן כח להמשך.

כל אחד מביא משהו טעים לאכול ולאט לאט השולחנות נערמים בכל טוב והרבה צחוק ואהבה נשמעים מכל פינה.

על העוגה הזו (וכל העוגות של “יש עתיד”) אמונה, המקסימה והמוכשרת חלי גולדנברג סיני – יוצרת עגות בצק סוכר, עוגות זילוף, קינוחים ודברי מתיקה משוגעים ומיוחדים, אפשר למצוא אותה בפייסבוק: Heli Goldenberg Sinai

קציצות תרד וכרישה 24

רונית אומרת: “שעבורה המפגש מחבר את אהבה שלה למדינה, מקבץ אנשים מכל הדתות והזרמים ויוצר פלטפורמה לעשייה, לשינוי השיח ושינוי פני החברה”.

טובה אומרת: “שהמפגש מהווה לה תזכורת לאנשים שקולם חייב להישמע” ואפרת אומרת: “שעבורה זה פסק זמן שבו באים לחבק את כולם, כי ככה זה במשפחה חמה”.

תמי אומרת: “שהמפגשים שהפכו למסורת, מחממים את ליבה וזו חוויה אמיתית ומרגשת”, ועליזה אומרת: “משפחה כן בוחרים, והמפגשים האלה עבורה מהווים פלטפורמה להכרות אישית ומחזקים את הקשר למשפחה שהיא בחרה”.

אניטה אומרת: “המפגש השנתי של דרום אדום הוא מפגש של מפלגה שכולה משפחה, מפגש עם האנשים בגובה העיניים שמייצגים אותנו בכנסת, מפגש שנותן דרייב לפעילים בעשייה למען המדינה”.

 שרון מסכמת: “זה מפגש של משפחה אחת גדולה מחבקת, אוהבת ותומכת, שמחזקת אצלה את האמונה ואופטימיות שיכול להיות פה טוב יותר וגם יהיה”.

 זהו מפגש של אנשים איכותיים, שאהבת המדינה, חוסן, ערכים ואכפתיות הם נר לרגליהם.

רעננותן של קציצות התרד האלה מזכירות לי את הדרום האדום בפריחתו ואת האהבה הענקית והשלמות, שמתקיימת במפגש הזה.

קציצות תרד וכרישה מושלמות

אז מה צריך:

חבילת תרד 400 גרם

2 כפות שמן זית

1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה

1  בצל סבוליטו (בצל טרי ספרדי) או בצל בינוני רגיל קצוץ קטן

2 שיני שום קצוצים

1 תפוח אדמה מבושל ומעוך

125 גרם/חצי חבילה גבינה לבנה 5%

1 כף גדושה גבינת מוצרלה מגוררת

1 כף גדושה גבינת פרמז’ן מגוררת

1 ביצה

חצי כוס פירורי לחם

מלח ופלפל שחור גרוס

 איך מכינים:

בסיר מרתיחים מים וחולטים את התרד במשך דקה.

מעבירים למסננת, שוטפים במים קרים וסוחטים את כל הנוזלים.

במחבת עם 2 כפות זית מטגנים לשקיפות את הכרישה והבצל.

קציצות תרד וכרישה 15

מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד כדקה.

מעבירים לקערה ומצננים.

לקערה עם הבצלים מעבירים את התרד הסחוט, התפוח אדמה, הגבינות, הביצה ופירורי הלחם.

קציצות תרד וכרישה 9

מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

מכסים בנילונית ומעבירים למקרר לשעה .

בתבנית משומנת קלות בספריי שמן זית יוצרים קציצות ואופים ב – 180 מעלות בתנור שחומם מראש.

קציצות תרד וכרישה 6

ניתן גם לטגן במעט (אבל ממש מעט – 2 כפות לא יותר) שמן זית.

קציצות תרד וכרישה 5

 קציצות שנחטפות במהירות ולא מצליחות אצלי להגיע לצלחת.

 בתיאבון!

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

שערך הארוך נערה, שערך הנושר

  אני חופפת כל יום, בשמפו פלוס מרכך נטול מלחים המיועד לקראטין. זה לא שביצעתי את טיפול הקראטין לאחרונה, עשיתי אחד כזה לפחות לפני שנה, אבל כולם ממליצים, אז את זה אני קונה. אני הולכת לאותו ספר כבר מלא שנים, בכל חודש מפקידה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מרק עדשים נפלא ונהדר ליום חורף קר

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ"ח אבריי . נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי. פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה