הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 61

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

לכבוד עומר שמסיים קורס טייס ולכבוד הברנג’ה הכפר סבאית + המשפחה הצפונית (נשבעת שיש לנו כזו קבוצה בוואטסאפ), אני נותנת לכם את המתכון המשובח של אוסנת לבראוניז שוקולד

27/12/2017

 אנחנו מן חבורה שכזאת, הולכים ביחד כל כך הרבה שנים.

זה התחיל כשהיא שירתה עם האיש שלי באותה יחידה, ככה פגשתי אותה את אוסנת.

אחכ שכבר היינו ממש חברות, היא אמרה לי שהיא חשבה שאני סנובית מתנשאת ומה לי ולה.

המשפט “קטנה אבל גדולה” הכי מייצג אותה, בקושי 1.60 ובחובה טמונים, לב גדול וכישרונות רבים, בין השאר היא מפקדת במודיעין חיל אויר, מפיקת על ואמנית בנשמה, ובל נשכח שהיא בשלנית מדהימה.

ואז גם הכרנו אותו את האיש שלה את ניסים, איש שכולו לב ונשמה, והחיבור היה מיידי, והם הפכו להיות חברים של החיים, כאלה שהם ממש משפחה.

היו לנו ילדים באותם גילאים והתחלנו לצאת לטיולים.

ניסים אוהב טבע וטייל מדופלם, התחיל לסובב אותנו בארץ.

לאט לאט הצטרפו גם מרב ועוז, נתי ואייל, איריס וגל, סימה ועמית, עופר וענת, עליזה וחגי, חברים הביאו חברים וככה התגבשנו לקבוצת טיולים, שעליה ניצח בגאון וברגישות רבה ניסים שלנו.

בכל יום שני קבלנו ממנו מייל מסודר שתיאר במפורט את המסלול, שעת המפגש שכללה ארוחת בוקר שלא מביישת שום ארוחה בבית מלון (אח, איזו שקשוקה מדהימה עופר היה מכין), כמה שעות נלך, שתכלס הלכנו הרבה יותר ממה שהוא כתב, ושעת חזרה משוערת…

וככה, כמעט בכל שבת יחד עם יאיר המדריך, טיילנו במקום אחר, היינו אלה שאפשר היה להגיד עליהם את המשפט הקלישאתי “מדן ועד אילת”, חצינו נחלים, אפשר היה למצוא אותנו תלויים על חבלים , יורדים בגאיות ומטפסים על הרים.

בראוניז 14

בראוניז 16

בראוניז 17

הילדים הקטנים היו במנשאים, הגדולים יותר צמודים ליאיר, ואנחנו עם תרמילים מלאים מים, נשנושים וכריכים משובחים, צועדים בשבילים, קצת מקטרים אבל בעיקר צוחקים ונהנים.

בסוף כל טיול היינו פורסים מפה גדולה על שולחן או על מחצלת, וארוחת גורמה הייתה מתקיימת.

בראוניז 20

מתאי המטען של המכוניות יצאו צידניות מלאות כל טוב, כל אחת הביאה תבשיל אחר ובקבוק יין משובח היה נפתח, לא היו סמארטפונים והילדים שיחקו בכדור ואת הרגעים המופלאים ניסים צילם ותיעד במצלמה מדהימה בה היה חמוש כל הזמן.

הילדים גדלו, ובשלב מסוים עזבנו לשליחות בארה”ב, החבורה המשיכה לטייל,  וכשחזרנו הילדים כבר היו גדולים.

פחות טיילנו, חברים עזבו ואחרים הצטרפו, ובסופו של דבר נשארנו חבורה שהיא כמו משפחה שניה, שנפגשת בכל יום שישי לקפה, חוגגים חגים ימי הולדת, הגדולים התגייסו, חלקם כבר השתחררו, חלקם בקבע, אחד מהמם מסיים היום קורס טייס וכולם נסעו לחצרים לטקס סיום (חוץ ממני ששוכבת בבית עם רגל שבורה).

אז לכבוד עומר שמסיים קורס טייס ולכבוד הברנג’ה הכפר סבאית + המשפחה הצפונית (נשבעת שיש לנו כזו קבוצה בוואטסאפ), אני נותנת לכם את המתכון המשובח של אוסנת לבראוניז שוקולד  עם חלבה הכי טעימים ומושחתים שאכלתם.

בראוניז שוקולד עם חלבה המושלמות של אוסנת

 אז מה צריך:

200 גרם שוקולד מריר

בראוניז 4

150 גרם חמאה

בראוניז 3

4 ביצים

בראוניז 1

כוס וחצי סוכר

כף קקאו

1 כוס קמח רגיל

200 גרם חלבה חתוכה לקוביות

 בראוניז 5

איך מכינים

מחממים תנור ל – 180 מעלות.

ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת קרם שוקולד חלק.

בראוניז 6

בקערה טורפים ביצים וסוכר לאיחוד.

מוסיפים את קרם השוקולד לקרם הביצים והסוכר, מוסיפים את הקקאו והקמח וטורפים היטב עד לקבלת תערובות חלקה.

בראוניז 9

משטחים חצי מהתערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל את קוביות החלבה ומכסים ביתרת התערובת.

בראוניז 10

אופים כ – 30 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים בחלק החיצוני של המאפה ושוליו יציבים ותפוחים.

בראוניז11

מוציאים מהתנור ומצננים.

הבראוניז האלה לא נשארים בתבנית יותר משעה, מבטיחה.בראוניז 12

תהנו!

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

תצוגה מקדימה

שערך הארוך נערה, שערך הנושר

  אני חופפת כל יום, בשמפו פלוס מרכך נטול מלחים המיועד לקראטין. זה לא שביצעתי את טיפול הקראטין לאחרונה, עשיתי אחד כזה לפחות לפני שנה, אבל כולם ממליצים, אז את זה אני קונה. אני הולכת לאותו ספר כבר מלא שנים, בכל חודש מפקידה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

קציצות תרד וכרישה מושלמות

כל שנה בסביבות ינואר מגיעה ההודעה, שלה אני כה מחכה, משפחת "יש עתיד" נפגשת שוב "בדרום האדום". מפגש מעורר השראה זה, הפך כבר למסורת והוא מתקיים זו השנה הרביעית, כשהדרום הופך להיות אדום ושלל כלניות מפארות את מה שברוב השנה הינו...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה