הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 65

החל מינואר 2017

עד שערב אחד האיש שאיתי העלה את מה שהוא כינה “היעד המושלם”, ולמעשה חוץ מהדאגה לנושא מזג האוויר, לא ממש נמצאה סיבה מספיק טובה להוריד את זה מהפרק, ולאחר דיונים הוחלט שהשנה טסים לגאורגיה!

21/10/2017

זה קורה כל שנה בסביבות ינואר שאנו מתכנסים לישיבה דחופה, שאותה בדרך כלל מכנסת אחותי, שנושאה הוא: לאן ניסע השנה?!

דומה שהשנה רעיונית היינו בסרילנקה, קוסטה ריקה, סין ואם אני לא טועה גם קנדה הייתה על הפרק.

אחותי (סמנכ”לית  באיסתא, תודה לאל), עובדת מאד קשה באופן כללי באיסתא, וגם “אצלנו”, ולזכותה יאמר עושה עבודה מצוינת.

אז כל פעם שהעלנו יעד בגלובס, ישר נבדקו התאריכים למול כרטיסי הטיסה, ובכל פעם עלתה הודעה  בוואטסאפ: “הטיסה הזו איומה, קונקשייקים גרועים”, “הטיסה לשם תארך 24 שעות, מקובל?”, “נאמר לי ששם בעונה הזו יורדים הרבה גשמים”, וכך ירדו היעדים בזה אחר זה מכל מיני סיבות כאלה ואחרות.

עד שערב אחד האיש שאיתי העלה את מה שהוא כינה “היעד המושלם”, ולמעשה חוץ מהדאגה לנושא מזג האוויר, לא ממש נמצאה סיבה מספיק טובה להוריד את זה מהפרק, ולאחר דיונים הוחלט שהשנה טסים לגאורגיה!

וכך, אחרי שגיסי הקרוי בפינו המפקד העליון, ישב בשקידה וקרא את כל תולדותיה של המדינה ולמד את מפת גאורגיה לאורכה ולרוחבה והכין לנו את המסלולים אותם נתור, עלינו על טיסה ב – 28 בספטמבר לטביליסי.

גאורגיה עוצרת נשימה בנופיה המגוונים, יש בה הרים מושלגים וקרחונים, עמקים קעורים, כנסיות עתיקות, כפרים מסורתיים, מים בכל פינה וירוק שעוטף את הכל.

תרנו אותה לאורכה ולרוחבה והעיניים והלב לא הפסיקו להתפעל מיופייה.

חצפורי 21 חצפורי 19 חצפורי 18 חצפורי 15 חצפורי 13

חצפורי 24 חצפורי 26

חצפורי 25

נחתנו בטביליסי בשעת לילה מאוחרת ולקחנו את הג’יפים שהשכרנו מהארץ, זה הזמן לומר שאין סיכוי לתור את גאורגיה ללא ג’יפ.

הכבישים בגאורגיה המובילים לנפלאות נופיה, ברובם אינן סלולים ובכדי למצות את הטיולים כדאי ומומלץ לשכור ג’יפ.

חצפורי 17

 מעבר לכך ישנם כל מיני רכבים שונים ומשונים, יצא שחיפשתי ברכב שמלפנינו את הנהג, ולקח לי שניה נוספת להבין שהוא נמצא בצד השני, אז יש רכבים שנוהגים בצד ימין וכאלה בצד שמאל, כל אחד איך שבא לו.

ואנחנו הישראלים? אצילי נפש בנהיגה על יד הגאורגים, קו לבן למשל זו המלצה בלבד.

ועכשיו בואו נדבר על האוכל הגאורגי המופלא, שברובו עשוי מבצקים.

לא היה לדעתי משהו שאכלנו שלא היה טעים, הם אלופי הבשר כך נאמר לי על ידי הקרניבורים שבחבורה.

ואם חשבתם שאנחנו אלופי המנגל, תחשבו שוב, את היום האחרון לטיולנו השארנו מקום לטיבילסי היפה, ולמזלנו יצא שנפלנו על יום העצמאות שלהם.

חצפורי 1

העיר היפה ששוקקת חיים גם ככה, הייתה בשיאה וכולם חגגו ועשן המנגלים היתמר למרחקים.

הפלאפל שלהם הוא החצ’פורי, אימא’לה כמה אכלתי, זה כל כך טעים, אי אפשר להתאפק.

כל אלה שאכלנו תמיד הוכנו במקום, היו חמים וטריים, וכל פעם הבטחתי לעצמי שאני לוקחת ביס אחד כדי לטעום, שהסתיים בהמון ביסים וחצ’פורי אחד שלם בתוך הבטן.

חזרתי ארצה והחלטתי שאת הדבר הטעים הזה אני מכינה.

אז מה צריך:

4 כוסות קמח לבן (620 גרם)

חצפורי 2

שקית שמרים יבשים (11 גרם)

חצפורי 3

כף סוכר שטוחה (15 גרם)

כפית דבש (9 גרם)

כוס וחצי מים פושרים (360 מ”ל)

חצי כף מלח (7 גרם)

כף שמן קנולה (10 מ”ל)

 חצפורי 4

למילית הגבינה

200 גרם גבינת כנען

250 גרם גבינת חמד 16% שומן

100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן

1 ביצה

לציפוי

כ – 2 כפות שמן

כ – 2 כפות שומשום

יאללה לעבודה:

הכנת מילית הגבינה:

בקערה מפוררים את כל הגבינות, מוסיפים את הביצה ומערבבים

חצפורי 6

הכנת הבצק:

בקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים את השמרים והסוכר יחד.

מוסיפים את הדבש והמים הפושרים בהדרגה, את המלח והשמן מוסיפים לקראת הסוף.

ממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.

מתפיחים שעה.

מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל 10 כדורים, מכסים ומשהים כרבע שעה.

חצפורי 7

מרדדים כל כדור לעלה בעובי של כחצי ס”מ, ממלאים במילית הגבינה, בערך כף לכל כדור, מרימים את קצוות הבצק וסוגרים.

לוחצים קלות ומשטחים מעט מלמעלה.

חצפורי 9

מרדדים הבצק הממולא (כשהסגירה כלפי מעלה) לעלה בעובי כס”מ.

מברישים במעט שמן ומפזרים מעל שומשום.

ניתן לטגן במעט שמן – כ – 3 דקות עד להזהבה מכל צד.

אני העדפתי לאפות, מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 190 מעלות

חצפורי 10

לכ–10 דקות עד להזהבה.

 חצפורי 12

זה כל כך טעים!!!

בתיאבון!!

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

את מה שהלב שלי בחר - איך שורדים 30 שנה של זוגיות

"החיים הם כמו רכבת הרים, יש עליות ויש ירידות, אבל זו החלטה שלכם אם להנות מהנסיעה או לצעוק". ולנטיינס דיי בפתח וזה הביא אותי לחשוב על זוגיות רבת השנים בה אני מצויה. זוגיות היא אכן סוג של מסע וסוג של רכבת הרים ויש בה עליות ויש...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מרק עדשים נפלא ונהדר ליום חורף קר

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ"ח אבריי . נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי. פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה