הבלוג של איילת השחר סגל

ג'ינג'ר אנד ספייס

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 14

עוקבים: 5

החל מינואר 2017

בערך פעם ראשונה אני מרשה לעצמי להיות לא כל כך צנועה ולעוף על עצמי, רוצים לדעת למה?

27/01/2017

אני מחשיבה את עצמי כבחורה צנועה או לפחות אני משתדלת לנהוג כך.

אמא שלי ז”ל (שאני הו כה מתגעגעת אליה), הייתה אמריקאית וחונכתי על הנימוס האמריקאי הזה, שגם שמתעטשים מבקשים סליחה.

אבא שלי ז”ל, (באסה להיות יתומה) תשבו טוב, היה מרוקאי !!

הורי נפגשו באולפן וזה היה החיבור הכי מוזר אבר, אבל שרד יפה כ – 40 שנות נישואים.

אמי הניו יורקית כמובן לא ידעה להפוך חביתה ואבי הגיע ממשפחה פטריארכלית, שבה סבתי בישלה ל – 10 ילדים סירים ענקיים – קוסקוס, דגים חריפים, חמין ועוד ממיטב הבישול המעולה הזה.

הפעם הראשונה שאימי בישלה עוף הוא כמובן היה בלתי אכיל ומלא שערות , אבל לאט לאט למדה ובישלה לא פחות טוב  (ואפילו יותר) מכל הדודות שלי.

אז גדלתי בבית מבשל, ואימי נתנה לי להתנסות בבישול, הייתי עומדת על שרפרף קטן ובוחשת, אחותי ואני קולפות תרמילי אפונה, וטרום החגים הבית היה נכנס למוד בישול מטורף.

אני זוכרת את העוגה הראשונה שאפיתי, הייתי כה גאה.

אחרי הצבא כשיצאתי מהבית להתגורר בעיר הגדולה יחד עם שותפה, צלצלתי לאימי ובקשתי ממנה להסביר לי איך מבשלים אורז.

היא הסבירה לי שקודם מטגנים את האורז ואז מוסיפים את המים, ואני זוכרת ששאלתי אותה, מתי מוסיפים את המים? והיא אמרה לי את תרגישי.       והיא צדקה, אני מרגישה עד היום מתי צריך להוסיף את המים, ואחותי טוענת שאני מכינה את האורז הכי טוב שיש.

היכולות שלי השתפרו מאז הדירה התל אביבית ואפילו ליהיא לפיד חברתי פרסמה בספרה את פשטידת הבצל שלי, שמאז הספיקה להשתדרג (כדאי להוסיף בטטה).

מרשם

  פשיטדת הבצל

מגירת התבלינים שלי עמוסה ואין תבלין שלא קיים אצלי, לא תמצאו אותי ללא עשבי תיבול בבית ועכשיו #דורות שידרגו אותי במלא מלא תבלינים בפורמט אחר, שאני יודעת שיתנו עוד עומק משמעותי לבישול שלי.

 תמונת צידנית דורות

אז למה אני עפה על עצמי??

אני יודעת ואוהבת לבשל, גם יש לי חבורת טרמיטים בבית ורק בנים (שמביאים גם המון חברים), וזה מבקש בישול ברמה יומית.

אני אוהבת ללמוד וכשהתקבלתי לפרוייקט ההו כה מדהים הזה #פשוטלבשל #סלונה, עם מנטוריות מדהימות, שמחתי מאד, מה שמחתי? עפתי עד השמים מרוב שמחה.  אני יודעת שאלמד כל כך הרבה דברים שישדרגו לי את המטבח.

המנטורית שלי היא Sweet Dooly, פצצת אנרגיה מדהימה שהולכת ללמד אותי דברים חדשים, ואני מראש אסירת תודה.

אז תסלחו לי רגע אני ממש מאושרת וכן אני עפה על עצמי.

תמונה שלי ושל דולי

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 months
תצוגה מקדימה

מאפינס פיצה קלילים

פיצה עבורי זה משהו שאף פעם לא חשבתי שכדאי להתעסק איתו, כשאנו רוצים אנחנו פשוט מתקשרים, מספרי הטלפון של הפיצריות למיניהן הן כמעט הטלפונים היחידים שאני זוכרת בע"פ בעידן הסמארטפון. היה לי שבוע מאתגר מלא באירועים, וגם חטפתי...

תגובות

פורסם לפני 1 month
תצוגה מקדימה

סלט ירקות שורש רענן

הסלט ירקות שורש הזה הביא אותי לחשוב על הילדות שלי.  גדלתי בקרית אונו, פעם מקום קטן, לא הרחק מפתח תקווה, אור יהודה, קצת על יד רמת גן. כולם הכירו כולם, הלכנו לתנועות נוער וכולנו למדנו בתיכון אחד ע"ש יצחק בן...

תגובות

פורסם לפני 4 weeks

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר