הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 58

עוקבים: 16

החל מינואר 2017

בערך פעם ראשונה אני מרשה לעצמי להיות לא כל כך צנועה ולעוף על עצמי, רוצים לדעת למה?

27/01/2017

אני מחשיבה את עצמי כבחורה צנועה או לפחות אני משתדלת לנהוג כך.

אמא שלי ז”ל (שאני הו כה מתגעגעת אליה), הייתה אמריקאית וחונכתי על הנימוס האמריקאי הזה, שגם שמתעטשים מבקשים סליחה.

אבא שלי ז”ל, (באסה להיות יתומה) תשבו טוב, היה מרוקאי !!

הורי נפגשו באולפן וזה היה החיבור הכי מוזר אבר, אבל שרד יפה כ – 40 שנות נישואים.

אמי הניו יורקית כמובן לא ידעה להפוך חביתה ואבי הגיע ממשפחה פטריארכלית, שבה סבתי בישלה ל – 10 ילדים סירים ענקיים – קוסקוס, דגים חריפים, חמין ועוד ממיטב הבישול המעולה הזה.

הפעם הראשונה שאימי בישלה עוף ,הוא היה בלתי אכיל ומלא שערות , אבל לאט לאט למדה ובישלה לא פחות טוב  (ואפילו יותר) מכל הדודות שלי.

אז גדלתי בבית מבשל, ואימי נתנה לי להתנסות בבישול, הייתי עומדת על שרפרף קטן ובוחשת, אחותי ואני היינו קולפות תרמילי אפונה, וטרום החגים הבית היה נכנס למוד בישול מטורף.

אני זוכרת את העוגה הראשונה שאפיתי, הייתי כה גאה.

אחרי הצבא כשיצאתי מהבית להתגורר בעיר הגדולה יחד עם שותפה, צלצלתי לאימי ובקשתי ממנה להסביר לי איך מבשלים אורז.

היא הסבירה לי שקודם מטגנים את האורז ואז מוסיפים את המים, ואני זוכרת ששאלתי אותה, מתי מוסיפים את המים? והיא אמרה לי את תרגישי.       והיא צדקה, אני מרגישה עד היום מתי צריך להוסיף את המים, ואחותי טוענת שאני מכינה את האורז הכי טוב שיש.

היכולות שלי השתפרו מאז הדירה התל אביבית ואפילו ליהיא לפיד חברתי פרסמה בספרה את פשטידת הבצל שלי, שמאז הספיקה להשתדרג  -

אז מה צריך:

4 בצלים בינונים , אני מחליפה בצל אחד בבצל ירוק (כ 3-4 עלים, גם החלק הלבן וגם החלק הירוק), או בצל אדום

1 בטטה קטנה מגוררת בפומפייה (או חצי מגדולה)

3 ביצים

1/2 כוס מים

1/2 כוס שמן

1 כוס קמת תופח

1 כוס מוצרלה מגוררת או כל גבינה אחרת

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה

קוצצים את הבצלים ומעברים לקערה

מוסיפים לקערה את הבטטה המגוררת ואת שאר המרכיבים

מתבלים במלח ופלפל

אופים ב – 180 מעלות,  כ – 30-40 דקות עד להשחמה

מרשם

  פשיטדת הבצל

מגירת התבלינים שלי עמוסה ואין תבלין שלא קיים אצלי, לא תמצאו אותי ללא עשבי תיבול בבית ועכשיו #דורות שידרגו אותי במלא מלא תבלינים בפורמט אחר, שאני יודעת שיתנו עוד עומק משמעותי לבישול שלי.

 תמונת צידנית דורות

אז למה אני עפה על עצמי??

אני יודעת ואוהבת לבשל, גם יש לי חבורת טרמיטים בבית ורק בנים (שמביאים גם המון חברים), וזה מבקש בישול ברמה יומית.

אני אוהבת ללמוד וכשהתקבלתי לפרוייקט ההו כה מדהים הזה #פשוטלבשל #סלונה, עם מנטוריות מדהימות, שמחתי מאד, מה שמחתי? עפתי עד השמים מרוב שמחה.  אני יודעת שאלמד כל כך הרבה דברים שישדרגו לי את המטבח.

המנטורית שלי היא Sweet Dooly, פצצת אנרגיה מדהימה שהולכת ללמד אותי דברים חדשים, ואני מראש אסירת תודה.

אז תסלחו לי רגע אני ממש מאושרת וכן אני עפה על עצמי.

תמונה שלי ושל דולי

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

קונפי זוקיני וזיתי קלמטה טעים עשיר ובריא

הוא היה קצין צעיר תחת פיקודו של האיש שאיתי. אנחנו היינו זוג צעיר עם ילדים ממש קטנים והוא היה מגיע אלינו לפעמים, קצת לעבודה וגם לארח לנו ולו חברה. הוא שפע אינטיליגנציה וכריזמה אישית, אך יחד עם זאת היה מופנם ומשהו בו היה...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

קציצות תרד וכרישה מושלמות

כל שנה בסביבות ינואר מגיעה ההודעה, שלה אני כה מחכה, משפחת "יש עתיד" נפגשת שוב "בדרום האדום". מפגש מעורר השראה זה, הפך כבר למסורת והוא מתקיים זו השנה הרביעית, כשהדרום הופך להיות אדום ושלל כלניות מפארות את מה שברוב השנה הינו...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה