הבלוג של איילת השחר סגל

ג'ינג'ר אנד ספייס

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 38

עוקבים: 12

החל מינואר 2017

הדרך למראה חדש ושינוי בהרגשה – מחומציות לבסיסיות, סדנת תזונה ובישול לאורח חיים בריא

18/08/2017

לפעמים זה עניין של תיזמון נכון בחיים, או אפילו עניין של קארמה.

את הילית צידון סביר הכרתי בסדנה אחרת בה נכחתי.

אני אף פעם לא מאחרת לשום מקום, כזו אני, מהמקדימות, גם לסדנה ההיא הגעתי רבע שעה קודם.

כמה משפטים של הכרות והחיבור היה מידי, אני צמחונית עם אהבה עצומה לבישול, והיא נטורופתית שאורח חיים בריא ותזונה נכונה הם נר לרגליה.

מפה לשם, מצאתי עצמי בסדנת הבריאות שהיא מקיימת בביתה – “מחומציות לבסיסיות” סדנת תזונה ובישול לאורח חיים בריא! 3 מפגשים.

עליתי לקומה ה 14 ונכנסתי לביתה, בית אורבני תל אביבי מרהיב ביופיו, שם התקבצנו לנו כ 10 נשים (איפה הגברים? אפשר לחשוב שאצלהם הכל בסדר) סביב שולחן ערוך עם צלחות קטנות, כלי כתיבה ופולדרים מעוצבים מעץ שאליהם צורפו הסברים ומתכונים.

בתחילת הערב הילית הגישה לנו קרקרים עם פסטו סלק (כן כן סלק) טעים בטירוף, מעשה ידיה שבהמשך הערב למדנו איך להכין.

סדנת בריאות 1

וכך התחלנו ערב מדהים, שבסופו כל אחת מאיתנו תלך הביתה ותנסה לעשות שינוי בחייה.

הילית, נטורופתית מטפלת מהטובות בתחום, מספרת שבשנתיים האחרונות התשוקה לבישול ולמטבח גברה על הטיפול, והיא החליטה לשלב את שתי האהבות שלה – תזונה ובישול בריא.

כולנו הולכים לסדנאות לניקוי רעלים, סדנאות מיצים וכל מיני סדנאות בריאות למיניהם, ואז מגיעים הביתה ואין לזה המשך.

בנוסף, לכולנו יש כל מיני בעיות אישיות ולא תמיד קשורות דווקא לגיל, כגון עייפות תמידית, מגרנות, נשירת שיער, עודף משקל, דלקות שלא עוברות ועוד.

הסדנה הזו נולדה מתוך צורך להמשיך את הסדנאות הכלליות האלה והרצון לנהל אורח חיים בריא גם בבית, לנסות לפתור לכל אחת את הבעיות האישיות שאיתן הגיעה, מתוך המקום והרצון של כל אחת לעשות שינוי אמיתי בחיים.

בלי קיצוניות

אוכל צמחוני ובעיקר בריא סובל כל השנים מבעיית תדמית קשה, הנובעת מחוסר הנגשה והבנה שאוכל בריא יכול להיות גם מאד מאד טעים.

בסדנה זו מציעה סביר צידון ומלמדת את הדרך הזו, בלי קיצוניות, והבנה שמותר מידי פעם “לחטוא” במזון שמחוץ לתפריט הבריא ולקבוע את הגבולות של עצמנו.

למדנו כיצד לחזק את המערכת החיסונית, ובעיקר איך להקשיב לגוף שלנו.

למדנו מה היא חומציות ומהי בסיסיות ומה חשוב לתת לגוף שלנו, כיצד לדייק את עצמנו ולאזן בכמויות וגם איך לחבר בין המזונות.

 הסוף לספירת קלוריות, הילית מסבירה שבהצמדות לאוכל נכון ובריא אין עניין של קלוריות ושצריך לצאת מהשבלונה של ספירת קלוריות.

מתי נרגיש בשינוי?

הילית מבטיחה שתוך זמן מאד קצר נחוש בשינוי, נרגיש סוג של אתחול של הגוף, שינוי במצב רוח, בעייפות ובעור, יש מצב שלא נצטרך לבזבז כסף על קרמים וטיפולי אסתטיקה, נשמע לי ממש שווה.

 ”אני, בלי קפה??” שאלתי, והאחרת שאלה ומה עם לחם? והשלישית אמרה הרי גם מתוקים הם של סוג של נחמה, לא?

וזה השלב שעברנו למטבח (אוי איזה מטבח מהמם!!) ושם התחלנו לבשל.

הילית כמו פיה של בריאות, מסתובבת נינוחה במטבח, מבשלת ועונה על שאלותינו בסבלנות רבה, הראתה לנו כמה זה קל ופשוט לבשל ארוחה שלמה ובריאה (עיקרית + קינוח) מאד מאד טעימה.

סדנת בריאות 2

סדנת בריאות 12

סדנת בריאות 13

אין ספק במפגש הראשון הזה היא פתחה לנו את הצ’אקרה וציידה אותנו במתכונים קלים, בריאים וטעימים, ובתפריט יומי בו ננסה לעמוד עד למפגש הבא.

אל תפספסו את הסדנאות שלה, הילית מציעה את הסדנה הזו בת 3 מפגשים, סדנה מאד מעמיקה ומלמדת, המיועדת לאלה שבאמת רוצים לעשות שינוי בחיים שלהם.

סדנה נוספת היא סדנה של מפגש אחד – “תזונה ובישול בריא” ערב שכולו מוקדש לבישול הבריא עם המון כיף והנאה.

לפרטים נוספים ותאום: 054-5500888 , אתר אינטרנט: www.hilitsavir.com

באתי מתוך רצון לשינוי אמיתי, מי שעוקב/ת אחרי הבלוג שלי יודע שאני מנהלת אורח חיים בריא בכללי וגם מקפידה בזמן האחרון לתת מתכונים בריאים וטעימים.

אבל החלטתי שאני רוצה להבין יותר לעומק מה הגוף שלי צריך, וללמוד איך להקשיב לו.

ואיך אפשר בלי מתכון מבית היוצר של הילית סביר צידון:

חטיפי בריאות ממכרים

מה צריך:

2 כוסות מקדמיה/ברזיל/פקאן/שקדים

סדנת בריאות 8 סדנת בריאות 5 סדנת בריאות 7

2 כוסות תמרי מג’הול מגולענים

סדנת בריאות 6

קמצוץ מלח ים

גרידת לימון אחד

סדנת בריאות 4

איך מכינים:

טוחנים במעבד מזון טחינה גסה, מוספים את התמרים, המלח וקליפת הלימון וממשיכים לטחון עד שמתקבל מרקם אחיד.

סדנת בריאות 9

קורצים כדורים (ממש כמו כדורי שוקולד) ומכניסים למקרר.

ויש לכם חטיף קינוח בריא ונהדר לנשנוש שילך נהדר עם תה צמחים.

סדנת בריאות 10

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

מרק בחורף אצלי זה מוצר צריכה בסיסי

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ"ח אבריי . נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי. פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר...

תגובות

פורסם לפני 8 months

מקלובה הגרסה הצמחונית הטעימה בטרוף והבריאה

  אני סאקרית של טכנולוגיה מתקדמת באמת, אין אפליקציה חדשה שיוצאת שאני לא מצויה בה. לא ברור לי מה עשינו לפני הווייז, אני דיי בטוחה שלקח לי תשע שעות להגיע למדעטק בחיפה, וקרוב לוודאי שבדרך גם שאלתי 10 פעמים איך להגיע. כן, כן...

תגובות

פורסם לפני 1 month

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה