הבלוג של איילת השחר סגל

ג'ינג'ר אנד ספייס

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 37

עוקבים: 12

החל מינואר 2017

נחשבתי לילדה שמנה, אמיתי לגמרי, בבית ספר יסודי התגלגלתי לי

03/08/2017

נחשבתי לילדה שמנה, אמיתי לגמרי, בבית ספר יסודי התגלגלתי לי, ובגיל הזה ילדים אומרים את שעל ליבם, ולא חוסכים דבר.

את המשפט “שמנה אחת” כנראה שמעתי לפחות פעמיים ביום, וזה נחרט בזיכרוני ובליבי.

בגיל 14 רזיתי, קבלתי מחזור ויחד איתו ועם האהבה הראשונה שלי, נעלמו הקילוגרמים המיותרים.

ואני זוכרת שהבטחתי לעצמי שלעולם לא אהיה שמנה יותר.

וכך היה למעט התקופות בהן הייתי בהריון, אני שומרת על משקל תקין כל חיי.

מבצעת פעילות ספורטיבית ומקפידה על תזונה נכונה.

קיצרי 17

יש שיגידו שאני “שרוטה” מאותו זמן, יש כאלה שאומרים שיש לי משמעת עצמית מטורפת.

כך או כך מפעילות ספורטיבית אני ממש נהנית ובנושא התזונה, הוא הפך להיות אורח החיים שלי ובני ביתי.

ק’יצרי הוא תבשיל עיראקי ולכל אחד/ת יש את הקיצ’רי שלו/ה, אני עושה אותו מאורז מלא.

לאורז המלא יתרונות תזונתיים רבים לעומת האורז הלבן.

הוא מכיל סיבים תזונתיים, חומצה פיטית, ויטמין E, וויטמינים מקבוצה B.

מחקים רבים מראים כי אכילת אורז מלא מפחיתה משמעותית את הסיכוי לחלות במחלות סרטניות ושומרת בריאות מערכת העיכול.

הקיצ’רי הזה הוא חגיגת בריאות וטעמים נפלאים.

אז מה צריך:

3/4 כוס עדשים שחורים (אפשר גם ירוקים)

קיצרי 8

1/4 כוס שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 קישואים בקליפתם, חתוכים לקוביות קטנות

קיצרי 16

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

קיצרי 6

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקופיות קטנות

6 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

קיצרי 3

1/1/2 כוסות אורז בסמטי מלא

קיצרי 7

1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה

מלח ופלפל שחור

קערה מהתבלינים הבאים:

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

 קיצרי 9

איך מכינים:

משרים את העדשים במים ל – 3 שעות. מסננים, שוטפים ומעבירים לסיר.

מכסים במים ועוד קצת ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ – 20 דקות עד שהעדשים רכות (אבל לא מידי). מסננים את העדשים ושומרים את מי הבישול.

 בסיר מחממים את השמן. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים כ – 15 דקות עד להזהבה.

קיצרי 10

מוסיפים את האורז,קערת התבלינים, הכוסברה או הפטרוזיליה ומערבבים.

מוסיפים את העדשים ואת מי הבישול שלהם ומשלימים ל – 3 כוסות מים ומוסיפים מלח ופלפל גרוס.

קיצרי 13

 מביאים לרתיחה, לאחר מכן מכסים ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כ – 30 – 40 דקות, עד שהאורז רך. מכבים ומשהים מכוסה עם מגבת 20 דקות נוספות.

  קיצרי 15

בתיאבון.

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 9 months
תצוגה מקדימה

מקלובה הגרסה הצמחונית הטעימה בטרוף והבריאה

  אני סאקרית של טכנולוגיה מתקדמת באמת, אין אפליקציה חדשה שיוצאת שאני לא מצויה בה. לא ברור לי מה עשינו לפני הווייז, אני דיי בטוחה שלקח לי תשע שעות להגיע למדעטק בחיפה, וקרוב לוודאי שבדרך גם שאלתי 10 פעמים איך להגיע. כן, כן...

תגובות

פורסם לפני 1 month
תצוגה מקדימה

מרק בחורף אצלי זה מוצר צריכה בסיסי

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ"ח אבריי . נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי. פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר...

תגובות

פורסם לפני 8 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה