הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 60

עוקבים: 19

החל מינואר 2017

נחשבתי לילדה שמנה, אמיתי לגמרי, בבית ספר יסודי התגלגלתי לי

03/08/2017

נחשבתי לילדה שמנה, אמיתי לגמרי, בבית ספר יסודי התגלגלתי לי, ובגיל הזה ילדים אומרים את שעל ליבם, ולא חוסכים דבר.

את המשפט “שמנה אחת” כנראה שמעתי לפחות פעמיים ביום, וזה נחרט בזיכרוני ובליבי.

בגיל 14 רזיתי, קבלתי מחזור ויחד איתו ועם האהבה הראשונה שלי, נעלמו הקילוגרמים המיותרים.

ואני זוכרת שהבטחתי לעצמי שלעולם לא אהיה שמנה יותר.

וכך היה למעט התקופות בהן הייתי בהריון, אני שומרת על משקל תקין כל חיי.

מבצעת פעילות ספורטיבית ומקפידה על תזונה נכונה.

קיצרי 17

יש שיגידו שאני “שרוטה” מאותו זמן, יש כאלה שאומרים שיש לי משמעת עצמית מטורפת.

כך או כך מפעילות ספורטיבית אני ממש נהנית ובנושא התזונה, הוא הפך להיות אורח החיים שלי ובני ביתי.

ק’יצרי הוא תבשיל עיראקי ולכל אחד/ת יש את הקיצ’רי שלו/ה, אני עושה אותו מאורז מלא.

לאורז המלא יתרונות תזונתיים רבים לעומת האורז הלבן.

הוא מכיל סיבים תזונתיים, חומצה פיטית, ויטמין E, וויטמינים מקבוצה B.

מחקים רבים מראים כי אכילת אורז מלא מפחיתה משמעותית את הסיכוי לחלות במחלות סרטניות ושומרת בריאות מערכת העיכול.

הקיצ’רי הזה הוא חגיגת בריאות וטעמים נפלאים.

אז מה צריך:

3/4 כוס עדשים שחורים (אפשר גם ירוקים)

קיצרי 8

1/4 כוס שמן

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 קישואים בקליפתם, חתוכים לקוביות קטנות

קיצרי 16

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

קיצרי 6

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקופיות קטנות

6 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

קיצרי 3

1/1/2 כוסות אורז בסמטי מלא

קיצרי 7

1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה

מלח ופלפל שחור

קערה מהתבלינים הבאים:

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

1/2 כפית קינמון

 קיצרי 9

איך מכינים:

משרים את העדשים במים ל – 3 שעות. מסננים, שוטפים ומעבירים לסיר.

מכסים במים ועוד קצת ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ – 20 דקות עד שהעדשים רכות (אבל לא מידי). מסננים את העדשים ושומרים את מי הבישול.

 בסיר מחממים את השמן. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים כ – 15 דקות עד להזהבה.

קיצרי 10

מוסיפים את האורז,קערת התבלינים, הכוסברה או הפטרוזיליה ומערבבים.

מוסיפים את העדשים ואת מי הבישול שלהם ומשלימים ל – 3 כוסות מים ומוסיפים מלח ופלפל גרוס.

קיצרי 13

 מביאים לרתיחה, לאחר מכן מכסים ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כ – 30 – 40 דקות, עד שהאורז רך. מכבים ומשהים מכוסה עם מגבת 20 דקות נוספות.

  קיצרי 15

בתיאבון.

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

תצוגה מקדימה

קציצות תרד וכרישה מושלמות

כל שנה בסביבות ינואר מגיעה ההודעה, שלה אני כה מחכה, משפחת "יש עתיד" נפגשת שוב "בדרום האדום". מפגש מעורר השראה זה, הפך כבר למסורת והוא מתקיים זו השנה הרביעית, כשהדרום הופך להיות אדום ושלל כלניות מפארות את מה שברוב השנה הינו...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

שערך הארוך נערה, שערך הנושר

  אני חופפת כל יום, בשמפו פלוס מרכך נטול מלחים המיועד לקראטין. זה לא שביצעתי את טיפול הקראטין לאחרונה, עשיתי אחד כזה לפחות לפני שנה, אבל כולם ממליצים, אז את זה אני קונה. אני הולכת לאותו ספר כבר מלא שנים, בכל חודש מפקידה...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה