הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 43

עוקבים: 12

החל מינואר 2017

מרק בחורף אצלי זה מוצר צריכה בסיסי

11/02/2017

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ”ח אבריי .

נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי.

פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר בחורף שקטו להם בשקט.

היום, אני שומרת ונחשפת בשעות בהם השמש לא מאדה אותי, אך פני עדיין מתמלאות בנמשים השמורים רק לקיץ.

כשהחורף מגיע, אני נכנסת לסוג של תרדמת חורף, וסבל הקור מתחיל, הרגליים קפואות וכל התחנונים לחמם אותם בגופו החם של בן זוגי עולים בתוהו, שמישהו יסביר לי איך להם תמיד חם?

קצה האף שלי תמיד קפוא והשכבות שאני עוטה על עצמי עוזרים רק למראה הדובי שלי ולא לשום דבר אחר.

בשנת 2007 נסענו לשליחות בארה”ב – וושינגטון די.סי. הבירה, שם גרנו עד 2011.

תקופה יפה מאין כמוה, וושינגטון הבירה כל כך יפה, ספגנו תרבות שונה, ילדיי זכו בשפה נוספת ושם גם נולד איתי שלי, היום בן 9.

החורפים היו קשים ובשנת 2010 פקדה את וושינגטון סופת שלגים, שלא הייתה כמותה 50 שנה.

השכונה שבה גרנו נראתה כמו עיירת שלג טיפוסית, הכל היה לבן ויפה.

איתי בשל 2

למרות הקור והשלג הלבן שפקד את החורפים שם, לא ממש סבלתי מקור, בניגוד אלינו, הכל מחומם שם היטב, ומצאתי עצמי מסתובבת בבית בבגדים קצרים.

אבל אין ספק שביתי הוא פה, מזג האוויר הים תיכוני בארץ מיטיב עימי, ועם הגיע הקיץ אני עוברת מיד לשמלות קיץ אווריריות, הסומק חוזר לפני ומיד אני חוזרת לפרץ האנרגיות שנרדם לו בחורף.

אם יש דבר שמנחם אותי בחורף ומצוי אצלי באופן קבוע זה מרק, זה ממש מוצר צריכה בסיסי אצלי בבית.

אני אוהבת את כל המרקים, אלו הסמיכים ומלאים בכל טוב (פליז, רק לא מרק עוף!!!).

אני לא מתעצלת ומשרה ערב קודם את הקטנייה הדרושה לי למרק והתוצאה מנחמת ושווה.

תמונת מרק עדשים 1

איך מכינים:

מצרכים:

2-3 כפות שמן זית

2 כוסות עדשים כתומות או ירוקות  מושרות (לפחות שעתיים)

1 בצל גדול קצוץ

4 מקלות סלרי – רק החלק הלבן חתוך

2 שיני שום גדולות קצוצות

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות

2 עגבניות קלופות מגוררות

חופן כוסברה

תבלינים: 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית חוויאג למרק, 1/2 כפית כמון, מלח לפי הטעם .

אופן ההכנה:

מטגנים בשמן זית את הבצל עד לריכוך, מוסיפים את הסלרי וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.

מוסיפים את הגזרים, תפוח האדמה והשום וממשכים לטגן עוד כ – 5 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את העדשים, העגבניות ומים עד לכיסוי כל המרכיבים ועוד קצת.

מבשלים עד לריכוך כל הירקות .

כשכל הירקות רכים מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד כמה דקות.

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

סוגרים את האש ומוסיפים חופן כוסברה.

בתאבון ושיבוא כבר עלינו הקיץ לטובה.

 

 

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

כדורי תמרים ואגוזים מעולים בטעמם ובריאים כל כך

לפעמים זה עניין של תיזמון נכון בחיים, או אפילו עניין של קארמה. את הילית צידון סביר הכרתי בסדנה אחרת בה נכחתי. אני אף פעם לא מאחרת לשום מקום, כזו אני, מהמקדימות, גם לסדנה ההיא הגעתי רבע שעה קודם. כמה משפטים של הכרות והחיבור...

תגובות

פורסם לפני 5 months
תצוגה מקדימה

מאפינס פיצה קלילים

פיצה עבורי זה משהו שאף פעם לא חשבתי שכדאי להתעסק איתו, כשאנו רוצים אנחנו פשוט מתקשרים, מספרי הטלפון של הפיצריות למיניהן הן כמעט הטלפונים היחידים שאני זוכרת בע"פ בעידן הסמארטפון. היה לי שבוע מאתגר מלא באירועים, וגם חטפתי...

תגובות

פורסם לפני 11 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה