הבלוג של איילת השחר סגל

ג'ינג'ר אנד ספייס

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 40

עוקבים: 12

החל מינואר 2017

לכבוד חג השבועות הקרב ובא ולבקשתו של בן התשע האמריקאי שבתי להכין את המק אנד צ’יז המופלא הזה

18/05/2017

לפני כמה ימים יושב בן התשע שלי ואוכל ארוחת ערב, שבדרך כלל כוללת חביתה, ירקות וטוסטים עם חמאה, לכל הדעות ארוחת ערב ממש טעימה.

בדרך כלל בשעה הזו הוא אחרי מקלחת ודיי מורעב, וזה אחרי שהוא וחבריו כילו את כוחותיהם במגרשי הכדורגל שבשכונה, כך שהשיח ביננו הוא לא רב, שכן פיו עסוק בלעיסה מתמדת.

פתאום הוא מפסיק את פעולת הבליסה לשניה, והוא שואל אותי באנגלית רהוטה – Momy , how about the comeback of the Mac &cheese, שזה בעברית -

מה עם חזרתו של המק & צ’יז (מקרוני עם גבינה)?

זה הזמן לספר שאיתי, אשר מלאו לו 9 באפריל, נולד בארה”ב, בזמן שהותנו בשליחות ממלכתית.

מקרוני עם גבינה 22

חזרנו לארץ כשהוא היה בן כמעט 4, כשהוא כמעט ולא מדבר עברית, מילים ספורות בלבד, ידעתי שאת העברית הוא ילמד מאד מהר, ולכן החלטתי לתת לו את המתנה שאני קבלתי מאימי האמריקאית, וזו את השפה הנוספת –אנגלית, ולא ויתרתי ועם שובנו ארצה דיברנו רק אנגלית בבית.

אימי , שעלתה לארץ מארה”ב, דיברה איתנו רק אנגלית בבית,  אמנם היא למדה עברית באולפן, אך מכיוון שהייתה גם במקצועה מורה לאנגלית, כל ההתנהלות שלה הייתה באנגלית.

כשהייתי בת כ – 3, כך סיפרה לי אימי, ניגשה אליה הגננת ואמרה לה שאני לא מדברת טוב עברית ושהיא ממליצה לה לדבר איתי בבית אך ורק עברית.

אני מודה להוא אי שם במרומים, שאימי עליה השלום, לא שעתה לדבריה של הגננת, היא רק הסתכלה עליה במבט מוזר, ואמרה לה “היא תהיה בסדר, היא תדע לדבר מצויין בשתי השפות”.

ואכן כך היה, שתי השפות היו שגורות בפי, ומהר מאד הבנתי שאימי נתנה לי מתנה נהדרת בדמותה של שפה נוספת, שאני מוקירה לה תודה עד עצם היום הזה.

(ובלי קשר לכל זה, עדיף היה שלא תדבר איתי עברית , העברית שלה הייתה איך לומר בעדינות, לא משהו).

אז בן התשע שלי ואחיו הגדולים (שלמדו שם 4 שנים) מדברים אנגלית רהוטה, בזכות השליחות ובזכות סבתם, שאפשרה לי להמשיך ולדבר עם ילדי באנגלית, גם עם חזרתנו ארצה.

בנוסף לשפה המדוברת, הם ספגו תרבות נוספת, טיולים ביבשת הנהדרת וגם ירשו שם כמה אהבות לאוכל האמריקאי, כמו למשל למק & ציז’, המאכל הכה טעים הזה, ואני באמת מזמן לא הכנתי אותו.

אז בעבור בקשתו של בן התשע האמריקאי ולזכר תקופת השליחות המדהימה שלנו בוושינגטון די.סי,  ולכבוד חג השבועות הקרב ובא, שבתי להכין את המק & ציז’ מבית היוצר של כוהנת הבישול האמריקאית הגדולה, מרתה סטיוארט.

אז מה צריך:

לציפוי

1/2 חבילה חמאה – 50 גרם

2 כפות פירורי לחם גדושות

1 חבילה פסטה תלתלים

לרוטב

1/2 חבילה חמאה – 50 גרם

2 כפות קמח רגיל

1/4 2 כוסות חלב חמים

250 גר’ גבינת מוצרלה מגוררת

200 גר’ גבינת פרמזן מגוררת

מלח, פלפל שחור, חצי כפית תבלין של חרדל  טחון.

אופן ההכנה

הציפוי

ממיסים במחבת 1/2 חבילה חמאה ומוסיפים 2 כפות פירורי לחם ומטגנים עד להשחמה

מניחים בצד.

מקרוני עם גבינה 5

מקרוני עם גבינה 6

מבשלים את הפסטה 2 דקות פחות מהוראות היצרן, שוטפים ומניחים בצד.

מקרוני עם גבינה 10

הרוטב

במחבת גדולה (על אש נמוכה)ממיסים 1/2 חבילה חמאה, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים במהירות כדי שלא יווצרו גושים, מוסיפים 1/4 2 כוסות החלב החמים וממשיכים לערבב כל הזמן עד שהרוטב מסמיך ומבעבע קלות.

מקרוני עם גבינה 2

מכבים את האש ומוסיפים לרוטב הזה 200 גר’ גבינת מוצרלה מגוררת ו – 200 גר’ פרמזן ומערבבים.

מקרוני עם גבינה 17

מתבלים במלח, פלפל שחור ותבלין החרדל.

מוסיפים לרוטב את הפסטה ומערבבים עד שכל הרוטב נטמע בפסטה.

את זה מעבירים לתבנית משומנת במעט חמאה, מעל זה שמים את ציפוי פירורי הלחם ומעל זה מפזרים את ה 50 גרם הנותרים של גבינת המוצרלה.

מקרוני עם גבינה 19

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 כ – 30 דקות עד להשחמה.

מקרוני עם גבינה 14 מקרוני עם גבינה 16

חג שבועות שמח ובתאבון

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

מרק עדשים נפלא ונהדר ליום חורף קר

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ"ח אבריי . נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי. פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

הקץ לדיאטות וספירת קלוריות

נסעתי למפגש נוסף , השני במספר, אצל הנטורופתית הנהדרת הילית סביר צידון, ובעוד אני נלחמת בפקקים של תל אביב, תהיתי מה כבר עוד היא יכולה לחדש לנו ? כל כך נהניתי מהמפגש הראשון, שפחדתי שאתאכזב מהמפגש השני. וכמובן שחששותי התבדו ,...

תגובות

פורסם לפני 3 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה