הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 66

החל מינואר 2017

מי שלא מכיר אותי חושב שאני נסיכה

30/03/2017

את מבשלת??? אני נשאלת לא פעם כשאני מדברת על מתכונים ודברים הקשורים באוכל.

כן אני עונה, ואפילו טוב… מוצאת עצמי משיבה בהיסוס מה.

אז אני לא יודעת איך נראות בשלניות, אבל כנראה לא כמוני.

משהיא פעם אמרה לי “את נראית כמו נסיכה מפונקת”!!

חברתי ליהיא לפיד אומרת בהרצאתה המדהימה (רוצו לראות אם טרם ראיתם, רק תתקשרו אלי לפני לתאם אחת כזו), אומרת את המשפט האלמותי הבא:

“נועדנו להיות נסיכות, וכל מה שקרה לנו מאז זו טעות ממש מצערת”.

כן, אני דיי סגורה על זה שנועדתי להיות נסיכה או שהייתי אחת כזו בגלגול הקודם (מעדיפה בגלגול הבא), אבל בנתיים ועד אז, כן אני מבשלת, ואם אשאיר את הצניעות לרגע בצד, אז אני מבשלת טוב מאד.

 לא היה בבית הורי ערב שישי ללא דגים, ותמיד היה דיון על רמת החריפות שלהם ועל סמיכות הרוטב.

אבי אהב שהם חריפים מאד ואנחנו אהבנו אותם חריפים במידה.

ותמיד הייתה החלה הטרייה שבה נגבנו את הרוטב.

בהמשך הגיעו החתנים האשכנזים שלי ושל אחותי (אלה שרק אוכלים גפילטע פיש) והם גם למדו לאכול את הדגים החריפים שהכינה אימי.

את הדגים האלה למעשה למדתי להכין, רק כשאימי ז”ל, הגיעה אלי לוושינגטון די.סי , שם שהינו 4 שנים בשליחות ממלכתית, אז למדתי איך מכינים את הדגים הנפלאים האלה.

מאז הדגים החריפים תמיד מוזמנים לחג, בין אם אני מארחת או מתארחת. 

נסיכת הנילוס 13

אז איך מכינים?

צריך:

6-8 חתיכות נסיכת הנילוס (או כל דג אחר שאתם אוהבים) טריים ומפולטים שהושרו לפחות שעה בלימון ומלח.

נסיכת הנילוס 1

1/4 כוס שמן רגיל

2 כפות גדושות פפריקה מתוקה

10 שיני שום 

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

4 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות

2-3 פלפלים חריפים שלמים

1 רסק עגבניות קטן

צרור כוסברה או כ – 6 קוביות כוסברה דורות

מלח גס

נסיכת הנילוס 6

 

אופן ההכנה

שוטפים את הדגים במים קרים מההשריה של הלימון והמלח.

שמים את השמן בסיר לא גבוה ומוסיפים לו 2 כפות פפריקה מתוקה.

כשזה נטמע בשמן, מוסיפים את הפלפלים האדומים הפרוסים ומטגנים עד לריכוך.

מוסיפים את השום וממשכים לטגן עוד כ 2 דקות.

לזה מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

ועכשיו מסדרים ככה:

נסיכת הנילוס 10

מוסיפים חצי מכמות העגבניות החתוכות והפלפלים החריפים בצד, על זה מסדרים יפה את הדגים, מעל שארית העגבניות ומעל מפזרים את הכוסברה.

מתבלים במלח גס ומבשלים כ – 20 דקות עד חצי שעה.

נסיכת הנילוס 12

זהו!! בתאבון וחג שמח.

 

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

תצוגה מקדימה

תבשיל אורז עם קליפות תפוז מסוכרות צימוקים פיסטוקים וזעפרן

אוטוטו הוא מגיע החג הזה, שאני כה אוהבת, יום הולדת לאילן, הלא הוא טו בשבט והוא ללא ספק אחד החגים היפים בשנה. יש בו סוג של התחדשות והמנהג העיקרי בו הוא נטיעת עצים, הטבע לובש ירוק והשקדיות הפורחות, ממלאות לי את הלב בשמחה. הטבע...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה