הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 66

החל מינואר 2017

כמעט שנתיים חלפו מאז אותו יום בו פסעתי לדן גורמה לקורס בישול,הפכתי להיות בלוגרית מן המניין.

27/07/2019

 כמעט שנתיים חלפו מאז אותו יום בו פסעתי לדן גורמה לקורס בישול, שתוף פעולה של סלונה עם דורות, אשר בזכותו נכנסתי למשפחת סלונה והפכתי להיות בלוגרית מן המניין.

הכל התחיל באיזה פרסום בפייסבוק של חברתי הנפלאה פאני רוטשטיין, שפית ובשלנית בחסד, שאם אתם לא עוקבים אחריה אז זה הזמן –fannys.co.il  , בו היא קוראת לבשלנים חובבים להצטרף לקורס.

פטריות ממולאות 20

אני זוכרת שכתבתי לה: “פאני גם אני רוצה”, והיא כתבה לי: “אז תרשמי” וכך עשיתי ומאותו יום קיבלו חיי תפנית מטורפת, לא שיערתי שאהפוך לבלוגרית ושגם אחרי הקורס, (חלק מתנאי ההשתתפות היה פתיחת בלוג ושתוף התהליך) אמשיך להחזיק את הבלוג ולמצוא בו חדווה ונועם.

שילת לנדסברג (המקסימה יש לומר), שהייתה איתי באותו קורס בישול ולימים הפכה להיות חלק מצוות סלונה, פרסמה לפני כחודש על ערב בישול, שתוף פעולה של סלונה עם מרינה פטריות הגליל, עם אותה אחת ויחידה והכל כך מוכשרת הלא היא פאני רוטשטיין.

אז ברור שאני משתתפת וכך ביום שלישי האחרון חזרתי לשם, לאותו מקום שבו הכל התחיל וכשפסעתי במסדרונות דן גורמה, התרגשתי ממש.

מאז אותו קורס, התבגרתי בשנתיים (ממש לא הזדקנתי…) ובאמתחתי כבר למעלה מ 60 פוסטים שנכתבו בבלוג שלי – שחר של יום חדש http://saloona.co.il/ayeletsegal/, דן גורמה התחדש לו והפך ממטבחים שיותר הזכירו מטבחים בצה”ל, למטבחים חדישים ויפים.

הערב היה נפלא, פגשתי את חברי הבלוגרים שאני כה אוהבת, הכנו מתכונים נפלאים עם המוצרים הנהדרים של מרינה פטריות הגליל (וגם זללנו אותם אחרי) ולמדתי מפאני רוטשטיין המופלאה עוד הרבה דברים חדשים.

 על הצילומים הנפלאים אחראית לא אחרת מהצלמת הכי מוכשרת: גלית סבג

פטריות ממולאות 12

 

פטריות ממולאות 17

הערב, שהיה בחסות מרינה פטריות הגליל, שבכנות יש לי רק דברים טובים להגיד עליהם, הפתיע אותי, כי לא ידעתי שבעצם מה שאני מחזיקה במקרר כדרך קבע, קרי הפטריות ומגוון עשבי התיבול, שהם טריים ומשובחים, שייך להם. 

פטריות ממולאות 10

הפטריות שלהם באים בזוגות ועשבי התיבול כגון פטרוזיליה, נענע וכוסברה, שאני צורכת בכמויות היסטריות, קיבלו שדרוג ובאים בקופסאות פלסטיק עם פתיחה, המאפשרת לקחת צרור קטן ולסגור את הקופסה, לעומת השקיות המעצבנות, שאחרי שימוש אחד הייתי זורקת את כל התכולה.

וכמובן מציידת אתכם במתכון קל ומשובח, שאיך לא, כולל פטריות.

פטריות ממולאות בפטריות וגם גבינה

את המתכון הזה הכנתי בהשראתה של חברה טובה שמכבר הימים ליאת ווינטראוב, שאותה ואת משפחתה המקסימה הכרנו במהלך שליחותינו בוושינגטון הבירה.

היא הייתה מכינה כאלה, שהיו נחטפות בשניה.

אז עכשיו גם אני.

 

מה צריך ל – 18 פטריות ממולאות

18 פטריות שמפיניון של מרינה פטריות הגליל (הגדולות שבחבורה)

5 שיני שום כתושות

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת או כל גבינה קשה אחרת משמעותית

צרור פטרוזיליה קצוצה

3 כפות שמן זית

קמצוץ צ’ילי (אבל ממש קמצוץ)

מלח, פלפל שחור גרוס

פטריות ממולאות 2

 

איך מכינים:

לוקחים את הפטריות המיועדות למילוי, פאני לימדה אותי שלא שוטפים את הפטריות כי הן נהפכות לספוג, אז אני מנגבת אותן בנייר מגבת ולאחר מכן מרוקנים אותן.

אני שולפת את הרגליים שלהן ובעזרת סכין חדה מרוקנת את התכולה, ממש כמו בתמונה.

פטריות ממולאות 7

לא לזרוק את את הרגליים, הן חלק מהמילית.

 

המילית:

לוקחים את רגלי הפטריות וקוצצים קטן, אני שמתי במעבד מזון בפולסים קצרים כדי לא לקבל מחית, שמים בקערה.

פטריות ממולאות 8

מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוצה, את שיני השום הכתושות, שמן זית ומערבבים.

מוספים את הצ’ילי והתבלינים, זהירות עם המלח, הגבינה בעצמה מלוחה.

מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

 

 עכשיו ממלאים את הפטריות, למלא היטב ולדחוס, פטריות מתכווצות באפיה.

מניחים בתבנית עם נייר אפיה ואופים כ – 20 דקות ב 180 מעלות, עד שהמילית משחימה קצת מלמעלה.

פטריות ממולאות 4

משהו קטן לגבי המלית, ניתן למלא בכל מיני וריאציות, במקום פטרוזיליה אפשר בזיליקום, אפשר גם מילוי בשרי, אני פחות בבשרי כי אני צמחונית.

המתכון קל וטעים, קצת ריפוי בעיסוק כשמרוקנים את הפטריות אבל זה ממש כיף.

אם אתם מארחים, תכינו כמות גדולה, תסמכו עלי אף אחד לא לוקח פטריה אחת, במקרה הטוב עוצרים אחרי חמש.

פטריות ממולאות 24

בתיאבון.

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

תצוגה מקדימה

הלוחשת לפתיתים - סוד הפתיתים המושלמים

היא הגיעה לבקר אותי ואת רגלי השבורה. היא הכינה לנו קפה וישבנו במרפסת ביתי, שמש חורפית נעימה ליטפה את פנינו. דיברנו על המון דברים ובעיקר על  הדרך שעברתי מאז שפתחתי את הבלוג "שחר של יום חדש" ועל האהבה שלי למילים...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

שערך הארוך נערה, שערך הנושר

  אני חופפת כל יום, בשמפו פלוס מרכך נטול מלחים המיועד לקראטין. זה לא שביצעתי את טיפול הקראטין לאחרונה, עשיתי אחד כזה לפחות לפני שנה, אבל כולם ממליצים, אז את זה אני קונה. אני הולכת לאותו ספר כבר מלא שנים, בכל חודש מפקידה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה