הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 65

החל מינואר 2017

חגיגת אורז של טעמים וצבעים נפלאים מלא בהפתעות לט”ו בשבט

16/01/2019

אוטוטו הוא מגיע החג הזה, שאני כה אוהבת, יום הולדת לאילן, הלא הוא טו בשבט והוא ללא ספק אחד החגים היפים בשנה.

יש בו סוג של התחדשות והמנהג העיקרי בו הוא נטיעת עצים, הטבע לובש ירוק והשקדיות הפורחות, ממלאות לי את הלב בשמחה.

הטבע בתקופה זו, המצוי במלוא הדרו מוציא החוצה מבול של מטיילים, בדרום, הפריחה האדומה כל כך יפה ובצפון הירוק ירוק מאד וזרימת הנחלים בשיאה.

9i2o7wog2dg6fckbaq

האוויר כל כך נקי בתקופה זו של השנה וריח הפריחה וחגיגת הצבעים עושים פשוט טוב על הנשמה.

מנהג אכילת הפירות המיובשים הכי אהוב עלי ואני משלבת אותם בכל מיני מאכלים.

 

חגיגת הצבעים והטעמים בתבשיל האורז הזה תואם את החג המקסים הזה.

 

מה צריך:

3 בצלים חצויים ופרוסים

4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

100 גרם צימוקים בהירים

150 גרם משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

150 גרם קליפות תפוז מסוכרות קצוצות

אורז לטו בשבט 4

1 כף סוכר

2 כוסות אורז בסמטי

20 שרוכי זעפרן , שרויים ברבע כוס מים רותחים

2 כפיות תבלין ראס אל חנות

1/2 כפית קינמון

מלח, פלפל שחור גרוס

1/2 3 כוסות מים

 

להגשה:

פיסטוקים

 

איך מכינים:

מחממים בסיר כבד את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הגזר, הפירות המיובשים והסוכר ומאדים על להבה נמוכה כ – 10 דקות.

מוסיפים את האורז ומטגנים כ – 3 דקות.

אורז לטו בשבט 7

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלם על להבה נמוכה 20 דקות.

מכבים ונותנים לתבשיל לנוח עוד כ – 20 דקות.

מפזרים פיסטוקים ומגישים.

אורז לטו בשבט 17

אורז לטו בשבט 9

 

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

תצוגה מקדימה

הלוחשת לפתיתים - סוד הפתיתים המושלמים

היא הגיעה לבקר אותי ואת רגלי השבורה. היא הכינה לנו קפה וישבנו במרפסת ביתי, שמש חורפית נעימה ליטפה את פנינו. דיברנו על המון דברים ובעיקר על  הדרך שעברתי מאז שפתחתי את הבלוג "שחר של יום חדש" ועל האהבה שלי למילים...

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

שערך הארוך נערה, שערך הנושר

  אני חופפת כל יום, בשמפו פלוס מרכך נטול מלחים המיועד לקראטין. זה לא שביצעתי את טיפול הקראטין לאחרונה, עשיתי אחד כזה לפחות לפני שנה, אבל כולם ממליצים, אז את זה אני קונה. אני הולכת לאותו ספר כבר מלא שנים, בכל חודש מפקידה...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה