הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 62

החל מינואר 2017

טיול לאיטליה ופיצה נהדרת תוצרת בית

03/10/2018

את הטיול הגדול הראשון שלי באיטליה עשיתי עם הורי בהיותי נערה צעירה כבת 14, זו הייתה אהבה ממבט ראשון.

בפעם השנייה שנסעתי לשם היה עם האיש שאיתי בירח הדבש שלנו, מאז חלפו הרבה שנים, נסיעות לכל מיני מקומות נפלאים שעל הגלובוס, עד שהחלטתי שהשנה אני חוזרת אליה, לאהבתי הראשונה, למדינה הקסומה הזו, שמשלבת נופים מצוירים, אוצרות תרבות, היסטוריה מרתקת וקולינריה משובחת.

פיצה פוקצה 18

פיצה פוקצה 26

השנה, הודעתי לבני משפחתי “אנחנו נוסעים לצפון איטליה”.

נחתנו בצהרי יום רביעי במילאנו, בירת האופנה האיטלקית ואולי של אירופה כולה, דיי בלהסתובב ברחובות העיר ולראות את חלונות הראווה ולבושם של האנשים ובעיקר את הנשים, כדי להבין שהיא אחת הערים האלגנטיות שתפגשו.

יש להם לאיטלקים את היכולת להיראות מוקפדים מבלי להראות מתאמצים, את הכישרון לחיות טוב בלי רגשי אשמה והשפה שלהם, זה בכלל לא משנה מה הם אומרים, הכל נשמע כל כך סקסי.

המשכנו ממילאנו לאגם גארדה, הסתובבנו בעיירות ציוריות, שנדמה היה כאילו הזמן עצר שם מלכת, נסענו לוונציה הקסומה אשר כובשת אפילו את הציניקנים שבינינו, לורונה היפה אשר סיפור אהבתם של רומיאו ויוליה מהלך קסם על העיר.

נסענו לדולומיטים, גן עדן למטיילים, הטבע במלוא הדרו, בקרנו באגמים שצבעם הטורקיז נראה כמעט לא אמיתי, רכבלים שלקחו אותנו לנופים מדהימים והעיניים לא שבעו מהמראות הנפלאים שנגלו אלינו בכל יום מחדש.

פיצה פוקצה 25

ולבסוף קינחנו באגם מאג’ורה היפיפה.

בתוך כל המראות הנפלאים לא פסחנו על הקולינריה האיטלקית הכה טעימה.

מלצר נחמד אמר לנו באנגלית רצוצה (הם לא יודעים אנגלית ונדמה שלא ממש חשוב להם לדעת):

” שני דברים אנחנו יודעים לעשות באיטליה, זה פסטה ופיצה”, הסכמתי איתו, והוספתי שהם מעולים בקפה והגלידות שלהם, טעמן גן עדן.

פיצה פוקצה 21 פיצה פוקצה 20

אי אפשר לעמוד בפסטות המעולות שלהם ובפיצות הנהדרות המגיעות בשלל וריאציות ואת הקילוגרמים שהוספתי, אצטרך לעבוד קשה כדי להשיל, הרי ידוע שבצק טבעו להתיישב במקומות הכי מעצבנים בגופנו ולא לזוז.

כששבנו הביתה, בני משפחתי בקשו שאכין להם פיצה לארוחת ערב, למזלי היו לי במקפיא מוצרים של “דורות” שאפשרו לי להכין את הפיצות במהירות ואחד הדברים שלמדתי באיטליה שפיצה יכולה להגיע בכל מיני צורות ובצקים, אכלנו פיצות דקות ופיצות שהבצק שלהן עבה, פיצה טוסט ופיצה פוק’צה.

אני החלטתי ללכת על פיצה פוקצ’ה, שהיא הכי קלה ומהירה להכנה.

אז מה צריך:

לבצק הפוקצ’ה (3 פוקצ’ות מאורכות):

350 גרם קמח

11 גרם שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

רבע כוס שמן זית (60 מ”ל)

שלושת רבעי כוס מים חמים (180 מ”ל מים חמים)

 

 

שמן זית

מלח גס

 

איך מכינים:

מחממים תנור ל – 220 מעלות.

1. לתוך קערת המערבל עם וו לישה, מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים מעט.

פיצה פוקצה 1

2. מוסיפים את הסוכר, המלח, השמן והמים ומעבדים לבצק רק וחלק.

3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כ – 45 דקות.

4. מחלקים את הבצק ל – 3 כדורים ומתפיחים עוד 20 דקות.

פיצה פוקצה 4

5. על התבנית מניחים נייר אפיה משומן במעט שמן זית.

6. לוקחים את כדורי הבצק ומותחים כל כדור עם האצבעות לעלה באורך של כ – 30 ס”מ.

7. ממתינים כמה דקות ויוצרים בעלים שיצרנו גומות עם האצבעות.

8. מורחים שמן זית, מפזרים מעל מלח גס ומוסיפים את התיבול הרצוי.

אני השתמשתי במוצרי דורות כדלקמן:

על פוק’צה אחת מרחתי אצבע של רוטב פסטו, עגבנייה פרוסה מעל וגבינת מוצרלה מגוררת.

פיצה פוקצה 15

על פוקצ’ה שניה, מרחתי אצבע של רוטב עגבניות בזיליקום והוספתי גבינת מוצרלה.

על הפוק’צה השלישית מרחתי אצבע של רוטב עשבי תיבול איטלקי של דורות, הוספתי עגבנייה פרוסה וגבינת מוצרלה.

פיצה פוקצה 10

פיצה פוקצה 8

פיצה פוקצה 7

את הפוקצ’ות אופים כ 20 דקות.

הפוקצ’ות יצאו מעולות והתחסלו בדקה.

זו דרך נהדרת ומהירה לספק פיצה מעולה למשפחה.

 

בתיאבון!

 

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

שערך הארוך נערה, שערך הנושר

  אני חופפת כל יום, בשמפו פלוס מרכך נטול מלחים המיועד לקראטין. זה לא שביצעתי את טיפול הקראטין לאחרונה, עשיתי אחד כזה לפחות לפני שנה, אבל כולם ממליצים, אז את זה אני קונה. אני הולכת לאותו ספר כבר מלא שנים, בכל חודש מפקידה...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

מרק עדשים נפלא ונהדר ליום חורף קר

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ"ח אבריי . נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי. פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה