הבלוג של איילת השחר סגל

ג'ינג'ר אנד ספייס

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 33

עוקבים: 10

החל מינואר 2017

“את האהבה לא לוקחים אלא נושאים עמנו” – פתגם פרסי שאני אוהבת במיוחד

16/03/2017

יש לי אחיין מהמם יהונתן, הקרוי בפי כולנו ג’ון ג’ון (כאן בתמונה עם איתי שלי בדרום אפריקה).

יהונתן קדיש 1

יהונתן מתבגר בן 16 עם חוש הומור מטורף שמצחיק אותי עד מאד, את אחותי קצת פחות, שהרי היא צריכה להתמודד עם גיל ההתבגרות ולא אני.

בגיל הזה, שרוב ההורים רוצים לראות עצמם כבר אחרי, הם, הבנים לא ממש מדברים הם יותר נוהמים ובעיקר אוכלים המון.

כבר אמרתי שאחותי שלי מבשלת מדהים, אבל עדיין יש את הדברים שדודה ילי (סגול ב – י’, חיריק ב – ל’, שם חיבה משחר ילדותי, שרק בני משפחתי הקרובים מכנים אותי ככה), מכינה הכי טוב, וזה כמובן אורז!!! (גם פסטה, אבל על זה בפעם הבאה).

לדעתי יש לנו גלגול סיני במשפחה, אחרת אין הסבר שאין דבר אהוב יותר על כולם ועל יהונתן בעיקר, וזה אורז.

בנסיעותינו המשותפות לחו”ל, אנחנו נוהגים פעם ביום לאכול במסעדה , אבל גם מבשלים ותמיד איך לא האורז הוא מצרך מבוקש.

אז כדי שלא ישעמם, אני מגוונת את סוגי האורז.

את האורז פרסי הזה אני מכינה כבר שנים בעיקר לארוחות שבת, הוא חגיגי, טעים ובאמת קל להכנה.

את המתכון לקחתי בזמנו מהשף המהמם חיים כהן, רק שידע שאני עושה את זה הרבה יותר טוב ממנו (יש פה אימוגי של קריצה).

 אז איך מכינים:

3 כוסות אורז יסמין או פרסי קלאסי

3 כפות שמן + 3 כפיות מלח

1/2 כפית כורכום

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס מים

2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק (בערך 2 סמ’ עובי)

אורז פרסי 1

 

 אופן ההכנה

1. משרים את האורז במים כחצי שעה, מסננים.

2. בינתיים מרתיחים מים בסיר, כשהמים רותחים, מוסיפים 3 כפות שמן + 3 כפיות מלח.

3. מוסיפים את האורז ומבשלים אותו במכסה פתוח בדיוק, אבל בדיוק 7 דקות, לא יותר!!

    מסננים את האורז ושוטפים במים קרים.

4. מנגבים את הסיר ושמים בו חצי כוס שמן קנולה ומוסיפים לו את הכורכום, נותנים לכורכום לצבוע את השמן ואז מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה.

    את זה מעבירים לכוס נפרדת.

אורז פרסי 3

5. מחזירים כשליש מהרוטב של הכורכום לסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה ומסדרים בתחתית הסיר כמו בתמונה :

 אורז פרסי 5

    מטגנים עד להזהבה/השחמה יפה של תפוחי האדמה.

6. מוסיפים חצי מהאורז החצי מבושל לסיר ואת שאר הכורכום שופכים בצידי הסיר, מוסיפים את שאר האורז.

אורז פרסי 6

7. בעזרת כף עץ יוצרים ארובות בכדי לאפשר לאדים לצאת, מכסים את הסיר ומטגנים במשך 2 דקות על אש גבוהה.

אורז פרסי 9

    אחרי 2 דקות מניחים מגבת מתחת למכסה ומבשלים על אש נמוכה שעה.

8.  שהאורז מוכן מניחים צלחת גדולה על הסיר והופכים אותו וזה מה שיוצא:

 אורז פרסי 7

 

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 7 months
תצוגה מקדימה

מרק בחורף אצלי זה מוצר צריכה בסיסי

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ"ח אבריי . נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי. פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר...

תגובות

פורסם לפני 6 months
תצוגה מקדימה

מרק כתום

השבוע האחרון היה קר במיוחד, מה קר? קפוא!!!! גיל (האיש שאיתי מלא זמן) הגדיר אותי בתור גוש קרח מהלך, וככה הרגשתי. פשוט הייתי קפואה, גם מיתרי הקול קפאו איתי . ----------------------------------------------------------------------------------------- סיגי נתנה לנו אתגר:...

תגובות

פורסם לפני 6 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה