הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 59

עוקבים: 17

החל מינואר 2017

רצים ממסיבת סיום אחת לשניה ואין מי שלא מקטר על חודש יוני ומחכה שפסטיבל מסיבות הסיום יגמר

16/06/2018

כל שנה כשמגיע חודש יוני, כולם נכנסים לכוננות מסיבות סיום.

מסיבת סיום בכיתה, מסיבת סיום בית ספרית, כדורסל, כדורגל, הבלט שלה, הג’ודו שלו, מגמת התאטרון שלו והביוטכנולגיה שלה ואם יש לכם גם ילד שמסיים את בית הספר, קרי כיתות ו’, ט או י”ב אז בכלל הכל הופך לסיר לחץ.

ואנחנו ההורים רצים ממסיבת סיום אחת לשניה ואין מי שלא מקטר על חודש יוני ומחכה שפסטיבל מסיבות הסיום יגמר.

חברה טובה כתבה לי: “כל אחד במשפחה מגיע לי עם הזמנה למסיבת סיום, כל יום משהו אחר, היום כבר נזפתי בבן שלי שאי אפשר יותר עם כל ההזמנות האלה”.

מאפה תפוחי אדמה 23 מאפה תפוחי אדמה 22 מאפה תפוחי אדמה 21

 

ולכל המצקצקים אני רוצה להזכיר (נוט גם לעצמי), שבעוד אנו יושבים ומתמוגגים וצופים בילדנו שרים, רוקדים ומקבלים גביעים, אנו נוטים לשכוח שמאחורי כל זה עומדים אנשי החינוך, שעמלים על המסיבות האלה שבועות ומתרגשים בדיוק כמונו.

אמש דיברתי עם מיכל חברתי האהובה, סגנית מנהלת בבית ספר יסודי באיזור המרכז, היא הייתה שעות לפני מסיבת הסיום של מסיימי כיתות ו’, קולה רעד מהתרגשות ולחץ.

כשהסתיימה מסיבת הסיום היא כתבה לנו (הקבוצת וואטסאפ הכי נפלאה שיש לי):

“בנות, אני אחרי מסיבת הסיום של כיתה ו’!!! אני מעולפת.

היה מרגש ועצוב, אני תמיד בוכה כשאני קוראת להם לעלות לבמה.

הוואטסאפים מההורים ומהילדים הם למעשה הגמול האמיתי ומה שנותן כח להמשיך”.

מיכל היא מסוג המורות המכונות בפי “זכיה בפיס”, היא אשת חינוך לא מעט שנים וכולה לב ונשמה.

כתבתי לה: “מיכלי אהובה שלי, את מאלה שאני שמחה שמצויים במערכת החינוך, שמעתי אתמול בקולך את הלחץ וההתרגשות ואין לי ספק מעיד על אכפתיות, אחרי כל כך הרבה שנים את עדיין מתרגשת וכל כך מסורה, הילדים אותם את מחנכת והוריהם זכו בך”.

בהזדמנות חגיגית זו, מיכל מבקשת למסור בשם המורות שיש להן מספיק קרמים מללין ואם אפשר ולא קשה כרטיס מתנה זה מעולה.

ובהקשר של מסיבות הסיום, יש את נושא הכיבוד ואם נדייק את אימת רשימות הכיבוד.

מאפה תפוחי אדמה 19

אי אפשר להימנע מלהזכיר את המערכון המופלא של רותם אבוהב, בו היא עסוקה בהליכה ומפחדת להישאר עם הפירות החתוכים, שיפודי המרשמלו (ורוד לבן, ורוד לבן) וכל ההורים שממהרים לתפוס את הסכום החד פעמי, הכוסות והצלחות, שימורי הזיתים ובסוף היא “תקועה” עם הפשטידה.

embedded by Embedded Video

אז יש לי הודעה בהקשר: “ועדי הורים יקרים, אני פונה ללב שלכם, איספו 20 ₪ מכל הורה, תקנו את כל החד”פ והכיבוד שצריך ותוציאו לנו אחת ולתמיד את הפחד מרשימות הכיבוד.

אני בטוחה שיש בכל כיתה אמא (כמו ענת שלנו למשל), שאופה עוגות מבצק סוכר ויכולה לפסל גם את מנהלת בית ספר בעצמה, אם רק נבקש ויש גם אמהות (כמוני למשל) שאוהבות לבשל.

המאפה הזה שאני מכינה מכיל גבינה וביצים והשימוש בהם יוצר מאפה שילדים אוהבים וגם מבטיח תפריט עשיר

בחלבונים איכותיים.

 מאפה תפוחי אדמה ופטריות עם גבינת פטה

אז מה צריך:

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים קצוצים דק

600 גרם תערובת פטריות טריות פרוסות

מאפה תפוחי אדמה 54 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, מצוננים וקלופים (אפשר גם בטטה אחת במקום)

6 ביצים

1/4 כוס חלב

1/2 כוס עירית קצוצה

מאפה תפוחי אדמה 4

250 גבינת פטה כבשים חתוכה לקוביות קטנות

מלח, פלפל שחור גרוס, 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון

תבנית בגודל 30 X 20 משומנת

 איך מכינים

מחממים תנור ל 180 מעלות

במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 דקות.

בינתיים חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים למחבת ומטגנים עוד כמה דקות.

מאפה תפוחי אדמה 9

מערבבים בזהירות ומעבירים לקערה גדולה.

בקערה נפרדת טורפים את הביצים והחלב, מוסיפים את העירית והגבינה ומערבבים.

יוצקים על תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ובאגוז מוסקט, מערבבים בזהירות לתערובת אחידה, יוצקים לתבנית ואופים כ 40 דקות עד להזהבה.

מגישים חם.

מאפה תפוחי אדמה 11

 

 מאפה תפוחי אדמה 13

 

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

שערך הארוך נערה, שערך הנושר

  אני חופפת כל יום, בשמפו פלוס מרכך נטול מלחים המיועד לקראטין. זה לא שביצעתי את טיפול הקראטין לאחרונה, עשיתי אחד כזה לפחות לפני שנה, אבל כולם ממליצים, אז את זה אני קונה. אני הולכת לאותו ספר כבר מלא שנים, בכל חודש מפקידה...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

מרק עדשים נפלא ונהדר ליום חורף קר

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ"ח אבריי . נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי. פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה