הבלוג של איילת השחר סגל

שחר של יום חדש

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא... +עוד

איילת השחר סגל, אם ל- 2 חיילים (דור ואורי), ולאיתי בן ה 9, כן כן מאותו בן זוג מהמם בשם גיל. בעלת עסק עצמאי בשם "דעת קהל" המספק תוכן איכותי לאירועים. אוהבת אופנה וגם עובדת ב"ליאת ומירב" בגדי מעצבים בכפר סבא הירוקה. אוהבת לבשל,המטבח משמח אותי ואין לדעתי תבלין שלא מצוי במגירת התבלינים שלי.

עדכונים:

פוסטים: 59

עוקבים: 17

החל מינואר 2017

מנה שכולה בריאות, חגיגה של צבעים וטעמים נפלאים

08/04/2018

הכל התחיל קצת יותר משנה, (אלוהים כבר עברה שנה, שמישהו יעצור את הזמן בבקשה), כשראיתי שפאני רוטשטיין חברתי הבשלנית המדהימה, פרסמה בפייסבוק שהולך להיפתח קורס בישול.

כתבתי לה מיד, “גם אני רוצה”, ענתה לי “תרשמי אהובה”, אז נרשמתי.

חלפו חודשיים ושכחתי מזה, עד שערב אחד הנייד מצלצל ועל הצג מספר שאני לא מכירה.

בחשדנות אופיינית עם פרצוף של סימן שאלה, אני עונה “הלו, כן?”, הקול מהצד השני אומר לי “שלום, מדברת נועה, רציתי לבשר לך שהתקבלת לקורס בישול”.

לקח לי חצי שניה להיזכר על איזה קורס בישול מדובר (הזיכרון מתחיל להיות לא משהו החל מגיל מסוים), להוריד את סימן השאלה מהמצח (זה עושה קמטים העניין הזה, חייבת להפסיק) ואז עניתי “באמת? יש!!! איזה כיף לי”.

בשיחה נעימה, נועה הסבירה לי את התנאים להשתתפות בקורס, כשאחד מהתנאים היה שאפתח בלוג בסלונה ואתעד בו את הקורס.

אני זוכרת שהסכמתי, תוך כדי מחשבה שזה תנאי מוזר וזה בטח לא יכול להיות ממש תנאי שהוא חובה ואני לכתוב בלוג? עד לאותו יום כתבתי ברכות לחברות, קצת חטאתי פה ושם בכתיבה למגירה, אבל זהו.

שבועיים לאחר מכן, פסעתי לתוך קורס הבישול שהתקיים בדן גורמה בתל אביב ונכנסתי למקום, שלא ידעתי אז, שיפתח בפני עולמות חדשים ונפלאים, שיהפכו לי את החיים.

נודלס 8

נודלס 9 נודלס 10

משפט אלמותי שתאמר באותו ערב קרין שור: “בלוג משנה חיים”, מהדהד לי עוד יום.

הקורס היה קורס בישול בשיתוף של סלונה ודורות וזו הייתה הפעם הראשונה שנחשפתי למוצרים של דורות, עד לאותו יום הכרתי רק תבלין השום הקפוא שלהם.

אז בפינת הפרגון שלי היום קבלו את דורות:

נודלס 12

אז איך הכל התחיל? כמו הרבה רעיונות טובים, גם רעיון השום הכתוש הטרי נולד בעקבות דרישה של צרכנים: העם רצה פתרון פשוט יותר לתיבול.

הם התחילו עם ראשי שום קטנים וחתוכים, אבל זה לא היה זה.

הלקוחות רצו משהו אחר והם החליטו לפצח את הדבר הזה ואי שם בסוף שנות השמונים, אחד מחברי הקיבוץ הצליח לפצח את האבטיפוס שיהפוך שנים אחר כך למוצר הדגל: שום כתוש קפוא.

המפעל הראשון הוקם בשנת 1992 בקרוואן בקיבוץ, שנים אחר כך יצא המפעל מהקרוואן, גדל והשתכלל ולשום הקפוא הכתוש נוספו עוד מוצרים נהדרים, כגון עשבי תיבול ורטבים נפלאים.

מוצרי דורות עוזרים לבישולים ספונטניים ומהירים כי זה תמיד במקפיא והם יכולים להישאר שם עד שנתיים ונוחים לאחסון.

המנות מחולקות לפי מידה ונוחים מאד לשימוש, אין צורך לקצוץ, לחתוך, לקלף ולהישאר עם ריח לא נעים בידיים.

 

במוצרי התיבול שלהם אין חומרים משמרים, אין צבעי מאכל, אין חומצות שומן טראנס ואין כולסטרול.

ולמה אני מפרגנת להם?

כי המוצרים שלהם מעולים ורבותיי זה מוצר כחול לבן ושלנו.

מעבר לכך, אני חייבת להם תודה ענקית, בזכות קורס הבישול בשיתוף עם סלונה, נחשפתי לעולם הכתיבה, כן כן, מי היה מאמין, אני כותבת! אם הייתם אומרים לי לפני שנה שיהיה לי בלוג בסלונה ושאנשים באמת יקראו אותו, הייתי מבקשת שלא תעירו אותי מהחלום.

בקורס קבלתי מתנה חברים/ות חדשים שנכנסו לליבי והם איתי עוד היום.

והמתנה הגדולה ביותר היא קהילת סלונה הנהדרת, שהיא בעבורי בית חם ומפרגן.

 אז שלא תחשבו שאני רק מפרגנת ולא משתמשת, אז הינה מתכון מושלם לנודלס עם ירקות מוקפצים וחזה עוף ברוטב סצ’ואן.

כמה דברים על המתכון:

- אפשר לשלב כל מיני ירקות שיש בבית.

- אפשר להשתמש בירקות של סנפרוסט, אני מעדיפה טריים

- אפשר להשאיר את המתכון צמחוני וללא חזה עוף, ואפשר להוסיף חזה עוף, אני השארתי אותו בצורה כזו שכל אחד יכול לאכול אותו איך שהוא רוצה, בעיקר כי אני צמחונית, כלומר לא הוספתי את חזה העוף לתוך הירקות.

- אפשר ומצוין גם להגיש עם אורז לבן

אז מה צריך:

400 גר’ נודלס – אטריות דקות.

2 בצלים קצוצים

250 גזר מגורר דק

250 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות

2 קישואים חתוכים לרצועות דקות

נודלס 1

ראש ברוקולי קטן או כוס ברוקלי קפואה של סנפרוסט חתוכים (ברוקלי הוא סופר פוד, תנסו לא לוותר עליו).

סלסלת פטריות שמפיניון

חצי קילו חזה עוף (לא חובה).

3 רצועות רוטב סצ’ואן של דורות

1 אצבע של שום דורות

כ – 6 כפות שמן זית (3 לאידוי הירקות ו – 3 לחזה עוף).

מלח ופלפל גרוס.

אז איך מכינים:

מכינים את הנודלס לפי הוראות היצרן ומניחים בצד.

במחבת רחבה, ווק או סוטז’ מטגנים בשמן זית את הבצל לריכוך ומוסיפים את כל הירקות בזה אחר זה להקפצה ואידוי, שימו לב לא “להרוג” את הירקות.

נודלס 15

מוסיפים את רצועות הרוטב ואצבע השום ומתבלים במלח ופלפל.

במחבת פסים מחממים מעט שמן זית, מטגנים את חזה העוף ומתבלים במלח ופלפל.

 מגישים חם בצלחת: שמים נודלס, מעל את הירקות ומעל ולמי שאינו צמחוני מוסיפים מעל את חזה העוף.

נודלס 17

נודלס 14

אם אין צמחונים אז כדאי להוסיף את חזה העוף לירקות.

 

 זו מנה שכולה חגיגה של בריאות, צבעים וטעמים נפלאים

 

בתיאבון!  

 

 

 

עוד מהבלוג של איילת השחר סגל

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

שערך הארוך נערה, שערך הנושר

  אני חופפת כל יום, בשמפו פלוס מרכך נטול מלחים המיועד לקראטין. זה לא שביצעתי את טיפול הקראטין לאחרונה, עשיתי אחד כזה לפחות לפני שנה, אבל כולם ממליצים, אז את זה אני קונה. אני הולכת לאותו ספר כבר מלא שנים, בכל חודש מפקידה...

תגובות

פורסם לפני 12 months
תצוגה מקדימה

מרק עדשים נפלא ונהדר ליום חורף קר

אני לא אוהבת חורף, אני ילדת קיץ במלוא רמ"ח אבריי . נולדתי ביולי, הים הכחול , הבריזה והשמש המלטפת (אותי לפחות), הם אהבה ענקית שלי. פעם, לפני המודעות לשמש ולנזקיה הייתי מפקירה את גופי לשמש הלוהטת ופני היו מתמלאות בנמשים, אשר...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה