הבלוג של אביטל סבג

אביטל סבג

אביטל סבג

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מאוגוסט 2010

מתוך כתבה שלי בחיים אחרים / צילום: נעם עופרן

אהבתי הרבה לפטריות הביאה אותי לחקור קולינרית את מבחר הפטריות שניתן להשיג בארץ.

ישנם קרוב למאה אלף סוגי פטריות בעולם, מספר מרשים ביותר לאורגניזים זה.

הפטריה מעכלת מזונה מחוץ לגופה וסופגת את המזון המפורק לתוך תאי גופה,היא ניזונה מחומרים לא חיים אורגנים.

ישנן פטריות למאכל, ישנן פטריות המשמשות לריפוי וישנן פטריות הזיה שחלקן רעילות ביותר!

עד לפני 20 שנה מבחר הפטריות בארץ היה מוגבל, חוות תקוע התחילה לייבא פטריות טריות נוספות שבהחלט הגדילו את מבחר הפטריות בשוק.
במטבח משמשות אותי הפטריות כתחליף צמחוני עבור כל אותם מתכוני הגורמה המכילים פירות ים ובשר.
פטריות השיטאקי מתאימות למרקים ולהקפצות ותבשילי קדירה.היא לא טעימה למאכל בצורתה הטריה, טעמה ישתבח לאחר שהייה במשרה.משרה קלאסי :רוטב סויה איכותי,שמן שומשום,גינ’גר.

פטריות מלך היער פטריה שבמראה שלהן משאירות אותנו במבוכה היות ומזכירות בצורתן איבר מין זכרי, שימושן במטבח ממש מחליף את מתכוני הצדפות “קוקי סאן ג’אק”. גם פטריה זו זקוקה למשרה לפני הכנתה.

פטריות פורטבלו נפלאות להכנת אומלט חגיגי או להקפצות או לתבשילי פסטות , כמוכן ישמשו מצוין כפטריות במילוי בתנור עם ממרחי אגוזים ופסטו.

פטריות שמפיניון הפטריות הטובות למאכל בצורתן הטריה ,אותן ניתן לאכול ללא צורך בבישול ואידוי. אפשר להסיר את רגל הפטריה ולמלא את בטן הפטריה בממרח אגוזים או בכל ממרח אחר, מעדן אמיתי!

פטריות היער הבשרנית אידאלית כסטייק טבעוני!  אידוי בשמן זית כמה דקות מכל צד ,תיבול בסיסי והתוצאה ממש מזכירה במרקם ובטעם את הסטייק ה”אמיתי”

לוטי זילברמן, יועצת בנושאי בריאות, סביבה וטוקליקולוגיה ושותפתי לכתבה משבחת את יתרונותיהן של החמודות :

  • כל הפטריות מספקות תזונה פונקציונאלית ואיכותית המכילה חלבונים, ויטמינים, אנזימים וחלק גדול מהם בעל ערך רפואי.
  • הפטריות הן מקור מצוין לנוגדני חימצון, כגון פוליפנולים וסלניום, אבל הן גם מכילות נוגד חימצון מיוחד לפטריות ארגוטיונין (ergothioneine) הנחשב כשולט על כל נוגדי חימצון.
  • הפטריות עצמן ותוספי המזון על בסיס פטריות מספקות אפשרות טובה לחזק המערכת החיסונית, וזה העיקר לבריאות טובה.
  • הפטריות  נחשבות בין “מזונות העל” וכדאי להוסיף אותן לרשימת הקניות שלנו.


ועכשיו, אוכל!
קבלו 5 מתכונים קלילים, יפים וטעימים לא פחות, בלינק


עוד מהבלוג של אביטל סבג

תצוגה מקדימה

נבחרת השייקים לחורף

מהו שייק? שייק הוא משקה שנוצר בבלנדר ככל שהבלנדר עם מנוע יותר חזק השייק יצא עם מרקם קטיפתי מה זה שייק ירוק? בלשון המקצועית הוא נקרא גם גרין סמודי מה שהופך אותו לירוק זה...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

מרקים לחורף חם

חורף הגיע בלי תרוצים מצעד המרקים (7) שיחממו לכם את החורף יאירו את המקרר ויתנו לכם נחת וחיוך חורף חמים וטעים 1. מרק אפונה חצויה עם ברוקולי דרושים: קילו אפונה חצויה 10 שיני...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

קקאו, מזון האלים

טוב, כל אוהבי השוקולד שבינינו מזמן כבר שמעו ואמצו בחום את המעמד החדש של הקקאו כמזון בריא, מזין ויש אף המגדירים אותו כמזון - על ממש. לאכילת קקאו על בסיס יומי יש סיבות רבות: 1. מקור...

תגובות

פורסם לפני 9 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה