הבלוג של אביטל סבג

אביטל סבג

אביטל סבג

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מאוגוסט 2010

הקיץ בפתח, הימים מתארכים ואנו מוצאים עצמנו מבלים הרבה מחוץ לבית . נפתחים למפגשים עם אנשים, עם הסביבה, עם הטבע.

למרות שבחודשי הקיץ בארץ שלנו החום והלחות הם בלתי נסבלים, יש עדיין מספר שעות של חסד בזריחה ולקראת השקיעה, בהם אנו נהנים לבלות בחוץ, בטבע, מנצלים את שכשוך הגלים ורוחות הים ששוברות את החום ועוטפות אותנו בליטוף עדין , המחזיר אלינו את הנשימה לנשמה .

ישנן שעות באמצע היום שהתחושה של הסאונה הרטובה כלכך חזקה , שאנו נעלמים כל אחד למבצרו הממוזג עד רדת החמה.

החום והלחות עוטפים אותנו במעין שמיכה, כאילו אנו החלק של האצה בה מתגלגל הסושי.

ולא סתם בחרתי בתיאור זה , אכן  סושי בימי הקיץ החמים, זה המנה נכונה , רק רצוי להחליף את מילוי האורז הלבן באורז מלא.

האורז המלא :

  • מכיל תאית החיונית לשמירה על היגיינת המעיים וסילוק הפסולת המצטברת בדפנות המעי.
  • מומלץ לסובלים מבעיות של עצירות, השמנת יתר, גידולים במעיים וסוכרתיים כיון שהתאית נותנת לגוף תחושת שובע ומנקה את הפסולת שמצטברת בדפנות המעיים
  • הנבט המצוי באורז המלא מכיל ויטמין E  החיוני לשמירה על עור הפנים
  • חשוב לבעיות פריון, מגדיל ניצול חמצן בתא (חשוב במיוחד למעשנים, ולחיים באזורים עם זיהומי אויר).

מנגנון ההזעה עובד שעות נוספות בקיץ וזאת על מנת לקרר את  גופנו לכן רצוי להקפיד על שתייה מרובה, כמובן שבין הארוחות ולא בארוחות עצמן.

את איבוד המינרלים בהזעה יש להחזיר לגוף על ידי בחירה נבונה של  ירקות עלים דגנים מונבטים ונבטים .

בילוי ביום קיץ בשוק יציג  לנו את הירקות והפירות הנותנים את יבולם בימים החמים!

נמצא שם את כל משפחת החסות הצבעוניות, רעננות עם עלים גדולים, גרגיר הנחלים, צמחי התבלין  השונים : בזיליקום, כוסברה , פטרוזיליה, שמיר.

  • אכילת ירקות טריים ועלים ירוקים בקיץ חשובה במיוחד ומסייעת למערכת העיכול להתנקות מהרעלים.הם מכילים סיבים ואנזימים החשובים במניעת מחלות, אשר נהרסים בבישול ארוך, ואכילתם כירק טרי משביחה את סגולות המרפא שלהם
  • הוספה של כל משפחת הזירעונים  כגון: אגוזים שונים, שקדים (לא מלוחים וללא קליפה) לתפריט  לצד הירקות הטריים תיצור חלבון מלא בעל רמה אינזימית גבוה, ברזל וסידן בכמויות גבוהות וזמינות לגוף.
  • סלט זריז ופשוט רק מפטרוזיליה , כוסברה ועלי נענע טריים יחד עם לימון –  טעים, מזין ומרענן
  • הלימון צריך לקבל תפקיד מרכזי במיוחד בקיץ:

-           מחטא חיידקים,

-           מביא הקלה לסובלים מעקיצות חרקים,

-          שתיית מיץ מחצי לימון מהול בכוס מים לפני ארוחת הבוקר , תורמת ומסייעת בעיכול המזון ומניעת הצטברויות של משקעי שומן.

-          הלימון הוא תחליף מצוין וללא ערך קלורי כמעט,  יכול להחליף רטבים לסלטים או רטבים המוגשים לצידו של דג .

-          הלימון מכיל ויטמין B ,ויטמין C ברזל וסידן, ערך תזונתי ל ללימון אחד = 15 קלוריות.

-          באנרגטיקה של המזונות בראייה  של הפילוסופיה הסינית, ללימון יש אנרגיה קרירה ,מה שתומך בהשפעתו המצננת של הגוף בימי הקיץ.(גם בחורף כשיש כאבי גרון ,הלימון מקרר את תחושת הבעירה ויחטא את החיידקים.)

-          הלימון מפסיק דימומים , משמיד פרזיטים במעיים  ומחזק את מערכת החיסון.

-           טוב לטיפול בכיבים בפה.

-          שטיפת הקרקפת במיץ לימון תסייע בטיפול בקשקשים.

-          יעיל בארגון מחדש של מחשבות פזורות וחוסר ארגון.

ולא על האוכל לבדו! רצוי וחשוב לתת לעצמנו זמן איכות ,במיוחד להורים שביננו…כי החופש של הילדים נעים בהתחלה אך לעיתים יוצר מחנק…

בכדי לעזור לנו להישאר שפויים, פנקו עצמכם בשייק ירוק או הצטרפו אלי לניקוי מיצים, שלושה ימים בבית אורן לפרטים כנסו לקישור המצורף

סלט רגע של קיץ, מתכון בלינק

בברכת בריאות ואהבה

אביטל סבג

שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין

סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני

למתכונים נוספים ופרטים ניתן להיכנס לבלוג שלי www.avitality.co.il

עוד מהבלוג של אביטל סבג

תצוגה מקדימה

נבחרת השייקים לחורף

מהו שייק? שייק הוא משקה שנוצר בבלנדר ככל שהבלנדר עם מנוע יותר חזק השייק יצא עם מרקם קטיפתי מה זה שייק ירוק? בלשון המקצועית הוא נקרא גם גרין סמודי מה שהופך אותו לירוק זה...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

מרקים לחורף חם

חורף הגיע בלי תרוצים מצעד המרקים (7) שיחממו לכם את החורף יאירו את המקרר ויתנו לכם נחת וחיוך חורף חמים וטעים 1. מרק אפונה חצויה עם ברוקולי דרושים: קילו אפונה חצויה 10 שיני...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

קקאו, מזון האלים

טוב, כל אוהבי השוקולד שבינינו מזמן כבר שמעו ואמצו בחום את המעמד החדש של הקקאו כמזון בריא, מזין ויש אף המגדירים אותו כמזון - על ממש. לאכילת קקאו על בסיס יומי יש סיבות רבות: 1. מקור...

תגובות

פורסם לפני 9 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה