הבלוג של אביטל סבג

אביטל סבג

אביטל סבג

עדכונים:

פוסטים: 14

החל מאוגוסט 2010

לשבת בשקט,
לא לעשות דבר
אביב מגיע
והעשב צומח מעצמו
פתגם זן
באביב, נראה כי הטבע חוגג!  משיל מעליו את כבדות החורף.מתנער, מתנקה, מתעורר, מתאוורר ומתחדש.זמן טוב לשינוי מרענן. ליישם תכניות שהגינו בחורף…לצאת, לזוז ולמצות את מאגרי הכוח שאגרנו בחורף.לנקות ולסדר את החפצים, את הבית וכמובן את עצמנו. מבפנים.
גם מסורת אבותינו מעניקה לנו השראה להתחבר לכוח הניקוי הפנימי שמעניק לנו האביב, הנוכח  כעת במלוא עוצמתו.
בפסח- הרי זו מצווה לנקות את הכלים והבית, לשבת סביב שולחן “סדר”, לברך מעל הרבה עלים ירוקים, להניח לעמילנים, הלחמים והשמרים…
אז קדימה, זה הזמן להתנקות מגלוטן ופחמימות ריקות ומכבידות ולהעשיר את תזונתנו במזונות מנקים ומחזקי כבד, החיוני לניקוי וחידוש הדם ולכן מהותי בתהליך ההתחדשות שלנו.
לחג הזה לא צריך להיות “אחרי החגים” לפחות בכל מה שקשור לתזונה.
אפשר ורצוי להגיע אליו נקיים ורעננים מבפנים, ואפשר לעבור אותו בלי תחושת כובד, לאות, עייפות או כאב בטן.
מה יש לאכול?
המון!
הגוון השולט: ירוק לגווניו
השיטה: מבושל בקלילות ופחות זמן ככל שנתקדם לקראת הקיץ…
להיטי העונה:
דגנים- קינואה , גרגירי שיפון , גריסי פנינה  כוסמין
קטניות- מאש, אפונה ירוקה יבשה
ירקות - נבטים, ירקות גבעוליים הגדלים בעונה, תרמילי אפונה, תרמילי שעועית, תרמילי פול, אפונה ירוקה, סלרי, אנדיב, בצל ירוק, כרישה, ברוקולי, ארטישוק, אספרגוס, כרוב, כרוב סיני, שומר, חסה, מנגולד, תרד, רוקט, רשד, גרגיר נחלים, פטרוזיליה, כוסברה,שמיר, פטריות שיטאקי,צנוניות, דייקון וצנון
שמנים -טחינה מסומסום מלא מונבט, זרעי דלעת וחמניה מונבטים, שקד ירוק, שקדים מושרים במים.
אצות - וואקמה,אצות מים מתוקים כמו ספירולינה, כלורלה ואצה כחולה ירוקה.
פירות – פירות יער,תות שדה, תפוחים חמוצים, לימון
תבלינים – כורכום, כוסברה,זרעי שומר, כוכבי אניס, ורוזמרין
עלים ירוקים – סרפד, גרגר הנחלים, גדילן, חוביזה, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, סלרי - אותם ניתן להוסיף לסלטים, מרקים , תבשילי דגנים וירקות, לטחון לסמוזי ירוק או לסחוט למיץ בשילוב פירות העונה
והנה כמה מתכונים ברוח העונה, להמרצת ההתחדשות בכלל  ולרענון שולחן הסדר בפרט  ( יש כאלה שישמחו לשמח את הבשר בתוספות האלה, ויש כאלה שבשבילם התוספת היא העיקר עצמו)
עם הברכות : למה לא להרים כוס מיץ צלול לניקוי הכבד
שולחן טעימות במקום “מנה עיקרית” מכבידה :
מטבל פסטו הודי שמשמח כל מנה
והולך טוב במיוחד עם פת שמחה שהיא תחליף מלבב למצה
קינוח:
אז קדימה, בואו ננצל את פוטנציאל השינוי ההתחדשות הטבוע בכל אחד מאתנו, ”נקליל” את עצמנו הפסח הזה, נתמלא באנרגיות מחודשות,  נשפר את ההרגשה וכן, גם את מראה העור, השיער והברק בעיניים.
מוזמנים למתכונים נוספים כאן, המלצה לתפריט שבוע ניקוי לפני החג כאן
בריאות ושמחה,
אביטל

עוד מהבלוג של אביטל סבג

תצוגה מקדימה

נבחרת השייקים לחורף

מהו שייק? שייק הוא משקה שנוצר בבלנדר ככל שהבלנדר עם מנוע יותר חזק השייק יצא עם מרקם קטיפתי מה זה שייק ירוק? בלשון המקצועית הוא נקרא גם גרין סמודי מה שהופך אותו לירוק זה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

מרקים לחורף חם

חורף הגיע בלי תרוצים מצעד המרקים (7) שיחממו לכם את החורף יאירו את המקרר ויתנו לכם נחת וחיוך חורף חמים וטעים 1. מרק אפונה חצויה עם ברוקולי דרושים: קילו אפונה חצויה 10 שיני...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

קקאו, מזון האלים

טוב, כל אוהבי השוקולד שבינינו מזמן כבר שמעו ואמצו בחום את המעמד החדש של הקקאו כמזון בריא, מזין ויש אף המגדירים אותו כמזון - על ממש. לאכילת קקאו על בסיס יומי יש סיבות רבות: 1. מקור...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה