הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

וגם משהו מלוח לחג. בלינצ’ס מלוחים ומוקרמים.

30/04/2013

הגענו לחג האחרון בשנה. לצד עוגות ודברים מתוקים יש צורך לאזן עם משהו מלוח.

הפעם הכנתי בלינצ’ס במילוי גבינה מלוחה ועירית ועליהם שמנת וגבינה מוקרמת.

לבלינצ’ס:

1 כוס קמח

1 כוס חלב

2 ביצים

קורט מלח

בעזרת מטרפה לטרוף היטב את החומרים עד קבלת בלילה אחידה. (ניתן להעביר את הבלילה דרך מסננת כדי להיפטר מגושים)

להניח לבלילה להתקרר כ 10דקות.

לחמם מחבת רחבה עם כף שמן ולמרוח את השמן על המחבת בעזרת נייר סופג.

למלא 3/4 כמות מצקת מהבלילה ולצקת למחבת.

להניע את המחבת בתנועות סיבוביות עד שהבלילה מכסה את שטח המחבת.

לטגן כ-2 דקות עד אשר מופיעות בועות וקצוות הבלינצ’ס מתרוממים מעט.

להפוך ולטגן עוד כדקה.

למלית:

100 גר’ גבינה צפתית

50 גר’ גבינה בולגרית או כל גבינה שאוהבים.

כף גבינה לבנה רגילה.

עירית קצוצה.

לערבב היטב את כל חומרי המלית.

להניח על משטח עבודה עלה בלינצ’ס,לשים מעט מהמלית בחלק הקרוב אלינו ולגלגל.

להניח על צלחת הגשה או מגש.

להקרמה:

1 שמנת לבישול

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 קופסה פטריות.

במחבת רחבה לטגן בכף שמן את הבצל,השום והפטריות עד הזהבה קלה.

להוסיף את השמנת לבישול ולתבל במעט מלח ופלפל שחור.

להביא לרתיחה תוך ערבוב.

לצקת על הבלינצ’ס את רוטב השמנת ולפזר מעט גבינת קשה מפוררת (עמק,גלבוע)

להכניס לתנור חם ל-5 דקות או לשתי דקות במיקרוגל.

עוד לשבועות: עוגות גבינה אישיות

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה