הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

אין פסח בלי מצה בריי. (לחם מצות ביידיש) והפעם גם עם שדרוג טעים.

24/03/2013

בכל שנה,יום לפני ערב פסח היתה סבתי מכינה כמות של מצה בריי ואורזת אותם. לצידם היתה מוסיפה צנצנות של חזרת שהכינה בעצמה ואם מצבה הכלכלי איפשר,היתה מוסיפה גם גפילטע פיש מעשה ידיה. .את הכל ארזה בשקית אטומה ולא שקופה ומצרפת זר פרחים קטן מגינתה השופעת. כשהחשיך יצאה עם כל הכבודה לדרכה.

בית בית היתה עוברת,מחלקת את המנות,מחליפה כמה מילים ביידיש או פולנית מברכת בחג שמח וחוזרת לביתה מאוחר בלילה.

היא לא קראה בהגדה ולא סיפרה על יציאת מצריים אבל היא כן אמרה שלנו יש מזל שיש לנו אותנו.יש כאלה שאין להם אף אחד וגם הם רוצים מאכלים שמזכירים להם את בית אמא .

המצה בריי של סבתא עבר לאמא ואליי. גדול,עסיסי וטעים.

מצרכים:

10 מצות רטובות ומפוררות

5 ביצים

קורט מלח

בקערה לשים את המצות,ביצים ומלח ולערבב היטב.

במחבת,לחמם שמן ולצקת את התערובת.

לטגן על אש בינונית כ-8 דקות ולהפוך לצד השני לטיגון נוסף.

אני נתתי למצה בריי שידרוג בטעם פיצה:

להוסיף לתערובת 3 כפות קטשופ,חופן טבעות זיתים או תירס ומעט אורגנו.

ליצור לביבות ולטגן משני הצדדים.

מעולה לילדים ולמבוגרים כאחד.

כך או כך נפלא לאכול אותו עם חזרת תוצרת בית כמובן.

ואם אחרי האוכל מתחשק לכם קינוח תכינו מאפינס שוקולד כשרים לפסח

והכי חשוב,שיהיה לכולנו חג שמח,מלא אושר,שמחה,משפחתיות ואהבה.


עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה