הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

מאכלים לפסח יש בשפע ואין בעיה להפוך אותם לכשרים.

הבעיה,אצלי בכל אופן היא עם הקינוחים. לא אוהבת קמח תפוחי אדמה,לא אוהבת קמח מצה דק דק לעוגות. או קמח או כלום! וכך יצא ששנים הקינוחים לפסח לא היו לטעמי.

והנה זמנים חדשים הגיעו והיצרנים השכילו להבין אנשים כמוני ולייצר קמח תופח כשר לפסח.

הייתכן? הייתי סקפטית ביחס אליו. כי אם קמח לא כשר אז מה עשו שם בקמח התופח שנהיה כשר?

הצד הפולני שלי,זה שאומר “עד שלא מנסים לא יודעים” נכנס לפעולה. לקחתי מתכון למאפינס שוקולד רגילים שלי והמרתי את הקמח הרגיל+אבקת האפיה בקמח תופח כשל”פ.

את התוצאה אתם יכולים לראות פה. מאפינס שוקולד משגעים וכשרים לפסח.

מצרכים:

2 כוסות קמח תופח כשל”פ
3/4 כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס שמן
2 כוסות מיים רותחים
תבנית מאפינס בתוכה עטרות נייר או תבניות מאפינס חד פעמיות.
לחמם תנור ל 175 מעלות
לשים בקערה קמח,קקאו,סוכר ולערבב.
להוסיף את השמן והביצים ולערבב היטב עד שהביצים נספגות בתערובת.
התערובת הינה קשה בשלב זה וזה בסדר.
להוסיף את המיים הרותחים ולערבב היטב עד קבלת תערובת דלילה מעט ואחידה.
כאן אפשר להוסיף לבלילה שפע תוספות: חלבה מפוררת,חמוציות,שוקולד צ’יפס,צימוקים.
לצקת לכל שקע מאפינס תערובת עד רבע הגובה.
לאפות כ 20-25 דקות.

שיהיה בהנאה ותזכרו שפסח זה:

פריחה

סבלנות

חיוך

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה