הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

הגענו לחג הכי שמח שיש וזה הזמן למלא את משלוח המנות בעוגיות שקדים לימון פריכות וריחניות.

18/02/2013

פורים. החג הכי שמח עם השירים הכי שמחים. כפי שאינני מכינה סופגניות בחנוכה כך אינני מכינה אוזני המן. לא ממש אוהבת אותם. המון בצק מעט מילוי ואני,אני אוהבת הרבה בצק והרבה מילוי ;)

אז אוזני המן אם מתחשק אני קונה אבל מבחר עוגיות למשלוחי מנות מכינה גם מכינה.

הפעם עוגיות שקדים ולימון. רכות,נימוחות ועשירות בטעם לימוני.

מצרכים:

100 גר’ חמאה או מחמאה רכה מאוד

4 כפות סוכר

חצי כוס שקדים טחונים דק. (אפשר להחליף בקוקוס באותה כמות)

1.5 כוסות קמח ועוד חצי כוס בצד ללישת הבצק.

1 ביצה

כפית אבקת אפיה

1 סוכר וניל

גרידת לימון מלימון שלם גדול. למי שמעוניין בפחות טעם לימוני אפשר רק מחצי לימון או להחליף בגרידת תפוז.

לערבב יחד את כל החומרים עד שהם מתגבשים לבצק. להוסיף כל פעם מעט מהקמח ששמנו בצד וללוש עד שהחמאה נבלעת היטב והבצק אחיד,חלק ונוח לעבודה.

לחמם תנור ל-180 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפיה.

ליצור מהבצק כדורים קטנים או סהרונים ולהניח בתבנית עם מרווח קטן בין העוגיות.

לשים על כל עוגיה שקדים מולבנים

לאפות כ-15 דק’ עד שתחתית העוגיות מזהיבה קלות.

להוציא,לקרר ,לבזוק אבקת סוכר ולשמור בקופסה אטומה.

המנה היא ל-25 עוגיות.

מתכונים נוספים למשלוח מנות:

מאפינס שיש עם נוטלה

מאפינס שוקולד עם הפתעה

עוגיות שוקולד צ’יפס

שיהיה לכולנו חג פורים שמח ומאושר.

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה