הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

אחת מעוגות הילדות האהובות עליי היא עוגת תפוחים עם המון,אבל המון תפוחים ובצק דק ונימוח.

27/01/2013

המאכלים שאני הכי אוהבת להכין הם מאכלי ילדות. מאכל כזה או עוגה כזו שכל ביס שלה מייד מעלה תמונות מהעבר,ריחות וזכרונות.

עוגה כזו היא עוגת התפוחים של אימי עליה השלום. זו עוגה בבצק פריך ונימוח והיא מלאה,אבל ממש מלאה בתפוחים.

העוגה הזו היא גדולה ואני מכינה אותה בתבנית הגדולה של התנור. אפשר להכינה בתבנית עגולה בקוטר 26 אבל אז הבצק יהיה מעט עבה יותר.

מצרכים לבצק:

3.5 כוסות קמח

1 אבקת אפיה

2 חלמונים

3 כפות סוכר

1 שמנת חמוצה

150 גר’ חמאה או מחמאה מומסת ומצוננת.

לשפוך לקערה 3 כוסות קמח (החצי כוס הנותרת היא ללישה) אבקת אפיה,סוכר,ביצים ולערבב.

להוסיף את השמנת והחמאה ולהתחיל לערבב עד קבלת בצק דביק.

לקמח משטח עבודה ובעזרת חצי כוס הקמח הנוספת ללוש את הבצק תוך הוספת מעט קמח כל פעם עד שהבצק מתגבש,יציב ומעט דביק. (לא להתפתות להוסיף עוד קמח)

לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.

למלית התפוחים:

10-14 תפוחי עץ ירוקים מזן גרנד סמית’

כוס צימוקים לבנים (לא חובה)

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

לקלף ולגרר את התפוחים בפומפייה על הצד הדק.

לסחוט את התפוחים המגוררים ולהעביר לקערה יבשה.

להוסיף סוכר,צימוקים וקינמון ולערבב.

לחמם תנור ל 180 מעלות.

להוציא את הבצק מהמקרר ולחלקו לשני חלקים.

לפרוס נייר אפיה על משטח עבודה ולפזר עליו מעט קמח.

לרדד את הבצק לריבוע פחות או יותר בגודל התבנית.

להעביר את הבצק עם נייר האפיה לתבנית.

לפזר את התפוחים על הבצק ולהשאיר שוליים יבשות.

את החצי השני של הבצק לרדד באותה צורה על נייר אפיה מקומח ולהעביר בעדינות ללא הנייר מעל התפוחים. כך למעשה יצרנו ‘כיסוי בצק’.

בעדינות,לסגור את הבצק מכל הכיוונים. פשוט להדביק שוליים של בצק עליון לשוליים של הבצק התחתון.

(הבצק נוח לעבודה וניתן למתוח מעט או להסיר עודפים וליצור טלאי לסגירת הבצק)

מהחלבונים שנשארו למרוח מעט על הבצק ולדקור את הבצק במזלג בכמה מקומות.

לאפות כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.

לכבות תנור ולהניח לעוגה להצטנן בתוכו.

כשהעוגה קרה,לחתוך אותה לריבועים ולאחסן במקרר. לפני ההגשה ניתן לבזוק אבקת סוכר.

ושיהיה לכולנו שבוע מתוק!

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה