הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

לאירוח של חג,מיני מאפינס עם פירות יבשים.

21/01/2013

יש משהו יפה באוכל ובאירוח של ט”ו בשבט. לא מדובר בארוחות כבדות ועתירות מנות (אצלנו זה כך בכל אופן) אלא באירוח עדין וקל של מיני מאפים שמכילים כמובן פירות יבשים,אורז או עוף גם הם עם פירות יבשים.

הבעיה שלי עם פירות יבשים היא שאינני אוהבת את כולם ולכן יצרתי את ה”מיני מאפינס” כך שכל מאפין אחד קטן מכיל בתוכו סוג אחד של פרי. ניתן כמובן לערבב סוגים רבים של פירות וגיוונים.

את המאפינס הנ”ל אפיתי עם חמוציות,צימוקים ומשמשים מיובשים. אלה הפירות היבשים האהובים עליי.

מצרכים:

2 כוסות קמח

כפית אחת אבקת אפייה

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

2 ביצים

3/4 כוס מיץ תפוזים או חלב

חופן חמוציות

חופן צימוקים בהירים

4 משמשים חתוכים לקוביות קטנות

מחממים תנור ל 170 מעלות

בקערה,מערבבים קמח,אבקת אפייה,וסוכר.

מוסיפים את השמן,ביצים ומיץ תפוזים ומערבבים עד לאיחוד התערובת.

מניחים על תבנית כ-20 עטרות נייר קטנות (מס’ 1.5) וממלאים כל אחת בעזרת כפית עד 1/3 הגובה.

מעל מפזרים צימוקים,חמוציות או משמשים. כל אחד בטעם שונה או מעורב לפי הרצון.

אופים 20-25 דק’.

לזיגוג:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מיים

1/4 כוס סירופ מייפל.

בסיר קטן מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות.

מייד בתום האפייה מורחים בעזרת מברשת מהסירופ על המאפינס החמים.

*הערות:

ניתן להחליף את מיץ התפוזים במיץ קלמנטינות או אשכוליות. יוצא נהדר.

ניתן להכין מאפינס גדולים או לחילופין להכין מכל התערובת עוגה אחת גדולה בתבנית אינגליש קייק. זמן האפייה יהיה מעט ארוך יותר.

שיהיה לכולנו ט”ו בשבט שמח מלא צמיחה ופריחה.

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה