הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

פשטידת כרובית ובטטה קלת הכנה,בריאה וטעימה. ופרחי כרובית אפויים ללא שמן.

06/01/2013

בעלת הבלוג הזה, להלן אנוכי רגילה לפתוח את השבוע עם משהו מתוק. אבל מה,הכרובית עכשיו בשיא עונתה ואני חובבת כרובית מושבעת אז החלטתי להתחיל את השבוע עם משהו בריא דווקא.

קראתי שכרובית היא ממשפחת המצליבים. איכשהו שם כזה קצת מרתיע אותי אבל מקווה שזו משפחה טובה מכובדת ומנומסת:)

בפשטידות אני מאוד בררנית. לא אוהבת את אלה עם הגבינות,אלה עם העלים הירוקים ושאר פיצ’פקעס. רק הירק עצמו,או שילוב ירקות כך שמרגישים את טעם הירק נטו.

גם ההכנה צריכה להיות בשיטת ה-”לערבב ולאפות” בלי התעסקות מיותרת ולכלוך של המון כלים .

לפשטידת הכרובית הוספתי גם בטטה אחת. אפשר להחליף לברוקולי,תפוח אדמה,גזר או כל ירק שאוהבים.

בואו נתחיל:

מצרכים:

1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים

1 בטטה קלופה

3 ביצים

4 כפות קמח בפסח להחליף לקמח מצה באותה כמות

חופן פטרוזילה קצוצה

רבע כפית שטוחה כורכום

מלח פלפל

2 כפות טחינה גולמית או מיונז. (אפשר לוותר)

לבשל את פרחי הכרובית עד ריכוך קל,לא לגמרי רכות. להוציאה מהמיים ולצנן.

לבשל את הבטטה עד לריכוך.

לחמם תנור ל180 מעלות ולשמן היטב תבנית מלבנית או אינגליש קייק. לחילופין,אפשר לצפות את התבניות בנייר אפייה.

בקערה גדולה לרסק בעזרת מזלג את הכרובית והבטטה. לא לרסק למחית לגמרי!

להוסיף את כל שאר המצרכים ולערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה.

לצקת לתבנית ולאפות 40-50 דק’.

יש לי עוד פשטידה נהדרת בבלוג. פשטידת בצל

ואם בכרובית עסקינן מוסיפה מתכון נוסף לפרחי כרובית בתנור. ללא שמן כלל.

2 כרוביות גדולות מופרדות לפרחים

3 ביצים טרופות בקערה

קערה מלאה בפירורי לחם. שוב,בפסח להחליף בקמח מצה

לבשל את הכרובית עד שהיא רכה אך לא רכה מדי.

להוציאה מהמיים ,לסנן ולקרר מעט.

לחמם תנור ל 180 מעלות

לשים נייר אפיה על תבנית האפייה של התנור.

לטבול כל פרח כרובית בביצה ואז בפירורי לחם ולהניח על התבנית.

לאפות כ 30 דקות.

מדי פעם להפוך את הפרחים בזהירות.

והעיקר,שיהיה לנו שבוע בריא,מוצלח ותשמרו על חיוך.


עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה