הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עוגיות ריפעת,עוגיות מרוקאיות נהדרות לצד קפה או תה. ובסוף המתכון גם בונוס.

23/12/2012

מכל העוגיות שאני מכינה ובכלל שאחרים מכינים ואני אוכלת הכי הכי אני אוהבת עוגיות יבשות כאלה שטובלים בקפה או תה או סתם מנשנשים.

כאלה הן עוגיות-מציות ריפעת. עוגיות מרוקאיות נפלאות שמתאימות בדיוק למילוי צנצנת העוגיות ובדיוק לתקופת החורף,העונה האהובה עליי.

את המתכון  מצאתי לפני שנים בעיתון כלשהו ומאז הוא איתי.

בסוף המתכון יש גם בונוס:)

מצרכים:

1/2 ק”ג קמח

1/2 כוס שמן

1 כוס סוכר

2 ביצים קטנות

1 אבקת אפיה

1/2 כוס שומשום

1/4 כוס מיים

כפית גרידת תפוז

יש המוסיפים גרגירי אניס. אישית לא אוהבת את הטעם.

קורט מלח

ההכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות

במטרפה ידנית לטרוף יחד את כל החומרים מלבד הקמח.

להוסיף את הקמח  כל פעם קצת עד קבלת בצק נוח,רך ומעט דביק.

לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר לחצי שעה.

על נייר אפיה מקומח קלות לרדד את הבצק לריבוע בגודל תבנית תנור גדולה.

להעביר את הבצק עם הנייר לתבנית אפיה.

בעזרת מזלג לחורר את הבצק ובעזרת גלגלת או סכין לחתוך לריבועים או מעוינים.

לאפות כ25-30 דק’ עד שהעוגיות בצבע חום בהיר והשוליים כהות יותר.

להוציא מהתנור,לקרר היטב, להפריד את העוגיות ולאחסן בצנצנת סגורה.

הבטחתי בונוס נכון? יפה. חוץ מאהבתי לכתיבה,בישול  ואפיה אני חובבת ספרים והרבה. ועל ספר טוב תמיד שמחה להמליץ. ממליצה בחום על הספר “אור בין האוקיינוסים” .

תכינו עוגיות,תקראו ספר טוב,תחייכו ושבוע נהדר לכולנו.

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה