הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

לחמניות מתוקות מתוקות ממש כמו עוגה.טעם של ילדות.

25/11/2012

“סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?” הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה

“א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע”  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו.

לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק ידעתי בדיוק איזה טעם אני אשחזר. את טעם הלחמניות המתוקות של סבתי שהיו עשירות בציפוי סירופ סוכר. אמרתי והצלחתי והנה המתכון הכמעט מקורי של סבתא קלרה שלי.

1 ק”ג קמח

150 גר’ חמאה רכה מאוד

2 ביצים

2 כפות שמרים יבשים (או 50 גר’ טריים)

כוס סוכר

2-3 כוסות מיים פושרים

סירופ סוכר:

1.5 כוסות סוכר

1כוס מיים

כף סירופ מייפל (לא חובה)

בסיר קטן מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דק’ עד שמסמיך והופך לסירופ.להסיר מאש ולהניח לצינון.

בקערה גדולה שמים את כל החומרים ומתחילים ללוש עד קבלת בצק אחיד,רך ומעט שומני. (כ-10 דק’ לישה בידיים).

מקמחים את הקערה,מניחים את הבצק ומכסים במגבת.

משאירים לתפיחה של חצי שעה.

כעבור כחצי שעה לשים שוב את הבצק לכמה רגעים להוצאת אוויר ומניחים שוב להתפחה של עוד חצי שעה.

-מחממים תנור ל180 מעלות.

לוקחים  מהבצק חתיכות קטנות ומגלגלים לצורת נקניק ( כ5-10 ס”מ אורך).

כל שני ‘נקניקים’ כאלו מלפפים זה בזה לצורת בורג ,סוגרים לעיגול ומהדקים את הבצק.

בתבנית גדולה שעליה נייר אפייה מניחים את הלחמניות להתפחה של עוד כ 5 דק’.

מברישים בביצה ואופים כ 20-דק’ עד שהלחמניות מזהיבות יפה.

מיד עם הוצאתן מהתנור מכסים אותן במגבת עבה ל-10 דק’.

בעזרת מברשת מורחים בנדיבות רבה וכמה פעמים כל לחמניה בסירופ סוכר.

*אם מעוניינים להקפיא את הלחמניות מוטב להקפיא ללא הסירופ. כשרוצים להשתמש מוציאים מהמקפיא ומפשירים בטמפ’ החדר,מכינים מעט סירופ ויוצקים כשהן מופשרות.

האָבן אַ גוט וואָך אַלעמען- שבוע טוב לכולם.

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד מטריפה

לא צריך חגיגה בשביל עוגת שוקולד מטריפה. צריך חומרים,קערה,מטרפה,תבנית ו...חיוך :) מצרכים: 6 ביצים בטמפרטורת החדר 1 כוס סוכר 1.5 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 2 כפות מלאות קקאו 3/4 כוס שמן כ-10 קוביות שוקולד מריר קצוץ גס 150 מ"ל...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה