הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

עוגת קרמבו שתמתיק את ההמתנה לבוא הסתיו והקרמבו.

05/09/2012

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו.

נחליאלי וקרמבו.

כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את הניירות המבריקים האלה של הקרמבו בחום וכחול במוקה ווניל.

הנחליאלי עוד לא הגיע וקרמבו עדיין אין אבל גירסה ביתית שלו תמיד אפשר להכין.

עוגת קרמבו מוכרת כמעט לכולנו. קלת הכנה,מרשימה ו…טעימה.

לתחתית:

תבנית 24 קפיצית משומנת ומקומחת.

לחמם תנור ל 170 מעלות

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר

1כף קמח תופח (או כף קמח רגיל+כפית אבקת אפיה) כן, רק כף קמח

3 כפות קקאו

להקציף היטב את החלבונים עם הסוכר.

להוריד את מהירות ההקצפה ולהוסיף את החלמונים.

להוסיף את הקמח והקקאו ולערבב  קלות עד להטמעה.

לאפות כ-20 דק’.

להוציא את העוגה ולצנן.

בינתיים נכין את הקרם:

1 שמנת מתוקה

1 פודינג וניל

1 כוס חלב

לקבלת טעם של קפוצ’ינו להוסיף כפית שטוחה נס קפה לא מגורען.

להקציף היטב את החומרים עד קבלת קרם יציב.

למרוח על התחתית ולהכניס למקפיא לחצי שעה.

להכנת ציפוי שוקולד:

בסיר קטן לשים :

2 כפות קקאו

3  כפות סוכר

5-6 כפות מיים.

להביא לרתיחה על אש קטנה.

להוריד מהאש ולהוסיף 50 גר’ מחמאה/חמאה ולערבב עד המסתה.

להניח לצינון של 10 דק’ ולאחר מכן לצקת על הקרם.

מומלץ להכין את העוגה כ-5-6 שעות לפני ההגשה.

עוד מתכונים,ביקורת מסעדות וחדשות אוכל תמצאו בעמוד סלונה אוכל בפייסבוק

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד מטריפה

לא צריך חגיגה בשביל עוגת שוקולד מטריפה. צריך חומרים,קערה,מטרפה,תבנית ו...חיוך :) מצרכים: 6 ביצים בטמפרטורת החדר 1 כוס סוכר 1.5 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 2 כפות מלאות קקאו 3/4 כוס שמן כ-10 קוביות שוקולד מריר קצוץ גס 150 מ"ל...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה