הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

עוגת מוס שוקולד. שחיתות מתוקה לסיום שנת הלימודים.

01/07/2012

ביום חמישי חגגו היורשת והיורש שלי את מסיבות הסיום שלהם.

היורש היקר סיים כיתה ב’ במסיבה מקסימה בפארק מול הים. שירים ודיקלומים,פרידה מהמורה והמון מילים חמות שעשו לי הרבה נחת.

היורשת היקרה סיימה כיתה ו’. חודשיים של הכנות,חזרות,לחצים וציחקוקים הגיעו לסיומם בטקס מרגש ומופע מקסים שהעלתה הכיתה. הפרידה היתה מרגשת עד דמעות. תשבוחות ואין סוף מילים חמות שכמו אצל היורש,גרמו לי המון המון נחת ואושר.

ביום שישי הלכו לקבל תעודות ואני הלכתי להכין להם משהו מושחת שהם אוהבים.

בואו להכין איתי:)

תבנית 26 משומנת ומקומחת.

לבצק:

150 גר’ חמאה רכה

רבע כוס סוכר

3 חלמונים

1 חבילה קטנה של קמח תופח

1/3 כוס מיץ תפוזים או מיים

ללוש את כל החומרים לבצק אחיד .לעטוף בניילון נצמד ולקרר כחצי שעה.

למוס:

300 גר’ שוקולד מריר

חצי כוס מיים

3 כפות קקאו

50 גר’ חמאה

3 חלמונים

1 כף קמח

בסיר קטן על להבה נמוכה להביא לרתיחה את השוקולד,הקקאו והמיים. לכבות את האש ולהוסיף את החמאה ולערבב היטב עד שהחמאה נמסה ונבלעת בקרם.

לצנן כ-5 דקות ולהוסיף 3 חלמונים וכף קמח אחת ולערבב היטב.

להוציא את הבצק מהמקרר לבצוק ממנו פיסה בגודל כדור קטן. את החתיכה הקטנה להחזיר למקרר.

את יתרת הבצק לרדד על נייר אפיה מקומח ולהעביר (ללא הנייר) בזהירות לתבנית. לשטח ולסדר את הקצוות. הבצק עדין ולעיתים נקרע. לא להיבהל אפשר לסדר בטלאים.

נשארו לנו שישה חלבונים.

להקציף את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף אחיד ונוקשה.

בתנועות קיפול,להוסיף את החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד בכמה פעמים. לקפל בעדינות עד שכל הקצף משתלב עם השוקולד.

לצקת את הקרם על הבצק בתבנית.

להוציא את כדור הבצק מהמקרר לחתוך ממנו חתיכות קטנות ולגלגל לכדורים.

כל כדור בצק פשוט להניח על קרם השוקולד ולתת לו לשקוע.

לפזר כך את הכדורים בצורה חופשית.

לחמם תנור ל 170 מעלות ולאפות  כ 45 דקות.

להוציא מהתנור ולצנן.

לציפוי: (אפשר לוותר)

4 כפות סוכר

2 כפות קקאו

5 כפות מיים

50 גר’ חמאה.

להביא את החומרים מלבד החמאה לרתיחה על להבה נמוכה.

להסיר מהאש,להוסיף את החמאה ולערבב עד שהיא נבלעת בקרם.

לצקת את הקרם על העוגה.

העוגה נפלאה כשהיא קרה.

אה, איך היו התעודות של היורשים?

על זה יעידו הקילוגרמים הנוספים שהעלתי מנחת…  :)

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה