הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

כל ירק שיש בבית, כל ירק שאוהבים ייכנס בשמחה לפשטידת הכל בה

06/08/2016

למה לחיות בקופסה ולא לצאת ממנה? למה לעשות פשטידה רק עם ירק אחד או שניים ולא לערבב כל ירק שאוהבים?

זו בדיוק הפשטידה שהכנתי כשקיבלתי לניסוי את חבילות הכרובית והברוקולי מיני של סנפרוסט. ידעתי שתהיה פשטידה וידעתי שמחוץ לקופסה ובתוך המקפיא מחכים לי שלל אוצרות.

וכך ערבבתי את המיני כרובית וברוקולי שהם פרחים קטנים ונוחים לשימוש עם תירס קפוא, גזר גמדי ואפונה. אפשר להוסיף כל ירק שנרצה ושישנו בהישג יד ומקרר.

איך מכינים?

מצרכים:

2 כוסות מיני כרובית

2 כוסות מיני ברוקולי

כוס תירס קפוא

חצי כוס אפונה קפואה

1 בצל מגורד

3 כפות מלאות קמח

כפית שטוחה אבקת אפיה

3 כפות שמן זית

4 ביצים

כפית שטוחה שמיר יבש

כפית שטוחה פטרוזיליה יבשה (אפשר גם ירק טרי קצוץ)

כפית שטוח מלח

מעט אגוז מוסקט

חצי כפית כורכום

לחמם תנור ל 180 מעלות

תפשירו את הירקות בתוך מסננת עד שהם יבשים מנוזלים. אפשר לחלוט לכמה דקות במים רותחים עם מעט מלח.

שימו בקערה את הירקות,הביצים, השמן עשבי התיבול והתבלינים וערבבו.

הוסיפו את הקמח ואבקת האפיה וערבבו עד קבלת תערובת אחידה.

רפדו תבנית עגולה קוטר 20 בנייר אפיה ופזרו על הנייר מעט פירורי לחם

שפכו את תערובת הפשטידה לתבנית.

אפיה של כ 45-55 דקות בחום של 180 עד שהפשטידה מזהיבה מעט ומוצקה.

חכו קצת שתתקרר ותהנו מכל ביס!

20160806_114847

 

וככה, בזמן שאתם ואתן אוכלים לכם פרוסת פשטידת הכל בה מוזמנים לעבור ולעקוב אחריי בבלוג החדש שלי באתר AMOUR ׁ(כן, לחיצה על הקישור תוביל אתכם ישירות לשם) שם תמצאו סיפורים וכתיבה אישית שלי, המלצות לספרים וגם מתכונים טעימים. מחכה לכם/ן בשמחה :)

20160806_114857

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה