הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

רכה,טעימה וטבעונית

20/08/2015

אחרי הרבה שאלות מצד הקוראים והקוראות שלי נענתי גם אני לאתגר והנה לכם/ן עוגה טבעונית וטעימה

מצרכים:

1.5 כוסות קמח

2 כפות שקדים טחונים

2 כפיות אבקת אפיה

חצי כוס שמן

3/4 כוס סוכר רגיל או חום

כוס אחת משקה שקדים תנובה

כוס אגוזי לוז לא קלויים ושבורים בגסות

תבנית אינגליש קייק משומנת היטב או מצופה בנייר אפיה

לחמם תנור ל 170 מעלות

לערבב את כל המצרכים היבשים יחד (ללא האגוזים)

לערבב יחד את הרטובים

ליצור גומה בתערובת היבשה ולהוסיף אליה את התערובת הרטובה. לערבב עד איחוד

להוסיף חצי כמות אגוזי לוז שבורים ולערבב מעט

לצקת את התערובת לתבנית ולפזר מעל את יתרת אגוזי הלוז

לאפות כ- 50 דקות . לבדוק בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.

בינתיים להכין סירופ:

לבשל יחד חצי כוס מיים וחצי כוס סוכר על אש קטנה עד קבלת סירופ. לקרר.

מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור לצקת לאט את הסירופ עליה.

אפשר לוותר כמובן על הסירופ ולקשט רק באבקת סוכר.

שלמה

פרוסה

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה