הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

למטה בצק דק ופריך ולמעלה עונג מלא בגבינה

23/08/2015

אמא שלי אהבה פשטות,גם בחיים גם באוכל. שיהיה פשוט,משביע וטעים ובלי קישוטים ושאר פיצ’פקעס. גם בעוגות אהבה כך. עוגת תפוחים מלאה בהמון המון תפוחים ומעט בצק. עוגת שוקולד עם המון שוקולד ובלי קרמים ועוגת גבינה,אוהו עוגת הגבינה שלה היתה משהו! תחתית דקה של בצק פריך ומעל המון המון גבינת כנען. זהו,כמה פשוט ככה טעים.

אז כשהגיעה אליי גבינת כנען ידעתי איזו עוגה אכין אלא ששיניתי אותה מעט. הפכתי אותה לפאי,ערבבתי גבינת כנען ונפוליאון והכל על בצק פריך קנוי. כן,כן בצק פריך קנוי ומצויין. בחום הזה אין חשק לעבוד עם בצק פריך.

בואו נכין חבל על הזמן

שלמה

מצרכים:

תבנית פאי מתפרקת 24

חבילת בצק פריך מופשר לפי ההוראות

1 חבילה גבינת כנען

1 קופסה גבינת נפוליאון תנובה בטעם טבעי 16% שומן

1 ביצה

3/4 כוס סוכר

קליפת לימון מגוררת מחצי לימון

לחמם תנור ל 170 מעלות

לפרוס את הבצק,לחתוך ממנו ריבוע גדול מגודל התבנית. להעביר את הבצק לתבנית,להסיר שוליים ולהדק את הבצק היטב בתוך התבנית.

להכניס את התבנית עם הבצק למקרר.

בינתיים נכין את הגבינה:

בקערה נערבב יחד גבינות,ביצה,סוכר,קליפת לימון

נוציא את התבנית עם הבצק מהמקרר ונערום על הבצק את על תערובת הגבינה. ניישר אותה יפה יפה

נכניס לתנור ונאפה כ50-60 דקות אולי אפילו מעט יותר תלוי בתנור. נבדוק את העוגה ,כאשר היא מזהיבה והבצק מזהיב הרי היא מוכנה.

נכבה את התנור ,נפתח את הדלת ונשאיר את העוגה בתנור הכבוי כ 10 דקות.

נוציא אותה,נניח לה להצטנן ונכניס למקרר.

תכינו קפה ליד…

פרוסה

ותתענגו על כל ביס

פרוסה מגש

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה