הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

בצק קראנצ’י במילוי גבינה ודובדבנים

01/07/2015

לכל אחד ואחת יש את עוגת הגבינה שלו ושלה. 

יש כאלה שאוהבים אפויה,ויש שאוהבים קרה. יש שאוהבים עם בצק ויש שבלי. יש שאוהבים עם שוקולד ויש שאוהבים עם ריבת חלב. יש שאוהבים עם פירות ויש שאפילו צימוקים מפריעים להם.

לכל אחד עוגת הגבינה שלו ולמי שאוהב שילוב של דובדבנים הגעתם למקום הנכון.

מאפה פילו במילוי גבינה מתוקה ודובדבנים טריים ומתוקים. 

3 עלי פילו מופשרים

תרסיס שמן

1 שקית סוכר וניל

למלית בגבינה:

150 גבינת כנען או טוב טעם

1 ביצה

קליפת לימון מגוררת מחצי לימון

2-3 כפות אבקת סוכר

כף פודינג וניל

כוס דובדבנים מגולענים

לחמם תנור ל 180 מעלות

לערבב את כל חומרי המלית יחד.

לפרוס עלה פילו על נייר אפייה להתיז מעט שמן ולפזר מעט סוכר וניל

להניח עוד עלה ושוב להתיז שמן ומעט סוכ רוניל

להניח עלה שלישי לפזר סוכר וניל (ללא שמן)

להניח את המלית בקצה הבצק הקרוב אלינו ולגלגל לצורת רולדה

להתיז מעל מעט שמן ולפזר סוכר וניל

להעביר עם נייר האפיה לתבנית תנור או תבנית אינגליש קייק

לאפות כ-45 דקות עד שהבצק מזהיב.

1

להתענג על הקראנץ’ הזה של הבצק…

את המתכון כולל ערכים תזונתיים תמצאו גם בספר המתכונים שלי באתר FoodsDictionary

 

2

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה