הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

עוקבים: 217

החל מפברואר 2012

דמיינו לכם גלידת קוקוס מוגשת בתוך קערית קוקוס.טעם של עונג

08/06/2015

תעצרו רגע,תעצמו עיניים ותנו לדימיון שלכם לעוף…

ריח ים ורעש הגלים,שמש בין ערביים שולחת קרניים אחרונות

כפות רגליים בחול החמים,צחוק ילדים נערות ונערים

באופק, אוניה ספק שטה ספק עוגנת והרוח הנעימה את הפנים מלטפת

סוף היום.זמן למנוחה ולמחשבה

זמן לגלידה טובה!

3

קעריות קוקוס ובתוכן גלידת קוקוס משגעת זה בדיוק מה שצריך כדי לסיים את היום,לשעת צהריים,לקינוח או לאירוח.

אני שמתי גלידת קוקוס של נסטלה מסדרת לה-קרמריה אותה קיבלתי לטעימה וניסוי תוכלו לשים כל גלידה שאתם אוהבים.

קעריות קוקוס:

100 גר’ קוקוס

1 ביצה

1 חלבון

2 כפות סוכר

3 כפות אבקת שקדים

לחמם תנור ל 180 מעלות

לערבב היטב את הכל יחד עד קבלת תערובת אחידה כזו שאפשר לגלגל ביד.

לשמן היטב! (אל תגידו לא ידעתם לשמן ממש ממש טוב) תבניות מאפינס (אני השתמשתי בתבנית סיליקון וכאן משמנים מעט)

לקחת כמות מהתערובת ולצפות את התבנית. ממש ליצור תחתית ושוליים.

1

לאפות 25 דקות עד שהשוליים מזהיבים יפה. (אתם תדעו לפי ריח הקוקוס הנפלא המתפשט בבית)

להוציא ולקרר לטמפ’ החדר. לא! לא לנסות להוציאן מהתבנית כשהן חמות!

זהו! יש לכם קעריות מוכנות שאותן אפשר לשמור בקופסה אטומה וכל פעם שיבואו אורחים,שתחזרו מהים,כשסתם בא לכם להתפנק תמלאו קערית שכזו בגלידה אהובה ותתענגו!

4

 

5

 

 

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה