הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

גם עוגת גבינה קרה משגעת וגם כדורי שוקולד. הכי טוב גם וגם

16/05/2015

2

עוגת גבינה קרה

עוגת ביסקוויטים

עוגת גבינה אפויה

לא,כדורי שוקולד

אוף!

בחיים צריך לקבל החלטות. לעשות כך או אחרת,ללכת לשם או לשם,להכין את זה או את זה. לא תמיד זה פשוט לקבל החלטה ולעמוד בה. זה עוד פחות פשוט כשכל אחד רוצה משהו אחר ונוצרת דילמה. הערכה החדשה שקיבלתי מתנובה לשבועות פתרה לי את הדילמה ועזרה לי להחליט. ערכה נפלאה שיש בה 300 גר’ פירורי בסקוויטים,שמנת מתוקה,שמנת חמוצה ,גבינה לבנה ומארזי חמאה קטנים שאני תמיד מצטערת שאין לקנותם ביומיום ובכל מקום. ומתוך הערכה הזו נוצרו כדורי שוקולד שהפכו גם לתחתית העוגה ומעל עוגת גבינה קרה משגעת.

בואו נתחיל להכין את העוגה ונזכור שאפשר ומומלץ להנות ממנה כל השנה

לתחתית:

300 גר’ פירורי בסקוויטים

בסיר קטן נשים 50 גר’ שוקולד מריר,3 כפות קקאו,5 כפות סוכר וחצי כוס מיים. נביא לרתיחה תוך ערבוב. כשמתחיל לרתוח נסיר מהאש ונוסיף 50 גר’ חמאה ונערבב היטב.

נשפוך את כל הקרם על פירורי הבסקוויטים ונערבב עם כף (זה חם!) לתערובת אחידה.

נכין  רינג או תבנית 24.

בתחתית נשים את כל עיסת הכדורים ונשאיר בצד קצת לקישוט. ניישר היטב כך שנוצרה לנו תחתית עוגה ישרה ויפה.

נצפה את פנים הרינג בשקף או נייר אפיה

לקרם גבינה:

375 מ”ל שמנת מתוקה (קופסה וחצי)

1 גביע גביע גבינה לבנה 5% + 3 כפות.

2 כפות אבקת סוכר.

1 חבילה פודינג וניל

180 מ”ל חלב (3/4 כוס)

גרידה מקליפת לימון שלם

1 שקית ג’לטין + 180 מ”ל חלב

בסיר קטן נשים את הג’לטין ונשפוך עליו את החלב. נביא לחימום על קטנה תוך ערבוב עד שהג’לטין נמס. נעביר דרך מסננת ונניח להצטנן.

נערבב היטב גבינה ואבקת סוכר.

במיקסר,נקציף שמנת מתוקה,חלב ופודינג לקרם יציב.

נוסיף את החלב עם הג’לטין לגבינה נערבב היטב.

נוסיף לקרם שבמיקסר את הגבינה וגרידת הלימון ונקציף הכל כדקה.

ניצוק את הקרם על התחתית שהכנו ונכניס למקרר ל- 3 שעות.

כדי להכין קישוטים,זוכרים שהשארנו בצד מעט מתערובת הבסקוויטים? נכין מהם כדורי שוקולד קטנטנים ,נמיס 50 גר’ שוקולד מריר ונטבול את הכדורים בשוקולד.

וַיְבִאֵנוּ אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה וַיִּתֶּן-לָנוּ אֶת-הָאָרֶץ הַזֹּאת אֶרֶץ זָבַת חָלָב וּדְבָשׁ.

5

 שיהיה לכולנו חג שבועות מלא בטנא של אהבה ונתינה,שמחה ובריאות

3

 

ביקרתם,קראתם,נהניתם? יש לכם הערות או הארות או מילה טובה? אשמח לקבל לייק או תגובה. רוצים לדעת ראשונים על כל פוסט חדש שלי? לחצו למעלה מצד שמאל על ‘עקוב אחרי’ ותקבלו למייל עדכון על כל פוסט חדש

4

 

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה