הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

תחתית בטעם קרמל,ערימת פירות וריח שממלא את הבית. פאי שלא כדאי לפספס

03/05/2015

שלמה

אני יודעת שאני רוצה פאי. פאי עם הרבה פירות,עם הרבה טעמים וצבעים. מתלבטת איך לבנות לי אותו. ככה כמה ימים מתלבטת,מריחה,מדמיינת.

ההתלבטות נגמרה כשקיבלתי לניסוי וטעימה את הבסקוויטים פתי בר החדשים של אסם בטעם שוקולד מריר וקרמל. ידעתי שהטעם הקרמלי העשיר שלהם יהיה בסיס הפאי שלי,יהיה הקראנץ’ שבפירות וניגשתי לעבודה!

מצרכים:

תבנית פאי 24

לתחתית הפאי:

250 גר’ ביסקוויטים בטעם קרמל

150 גר’ חמאה או מחמאה

למילוי פירות:

2 תפוחים ירוקים

2 אגסים

חופן צימוקים וחמוציות

חופן אגוזי פקאן רגילים או מסוכרים

חצי כוס פירורי ביסקוויטים

2 כפות סוכר חום

2 כפות סירופ מייפל

לתחתית נרסק את הביסקוויטים במעבד מזון עד שיהפכו לפירורים. נוסיף את החמאה המומסת למעבד ונפעיל לעוד כמה שניות עד שהחמאה והביסקוויטים מתערבבים היטב.

נוציא מהתערובת חצי כוס ונשמור בצד. את שאר התערובת נשפוך לתבנית פאי ונהדק היטב גם בשוליים ונכניס למקרר לחצי שעה.

נחמם תנור ל 180 מעלות

נקלוף את הפירות ונחתוך לקוביות ונשים בקערה. נוסיף את הצימוקים,החמוציות,האגוזים ,חצי כוס פירורי ביסקוויטים וסוכר חום ונערבב היטב.

נשפוך את תערובת הפירות על תחתית הפאי שהוצאנו מהמקרר ונסדר אותם בערימה יפה ומסודרת. אפשר לחתוך אגס או תפוח לצורת מניפה ולהניח מעל הערימה לקישוט.

הנה,כך נראית התחתית והפאי לפני אפיה

קולג

ניצוק מעל את שתי כפות סירופ המייפל ונכניס לתנור לאפיה של 50 דקות.

כשהפירות רכים בצבע קרמל יפה הרי שהפאי מוכן!

כל ביס מהפאי הזה הוא עונג מופלא של טעמים וריחות,תהנו :)

פרוסה

ואם להתפנק אז עד הסוף,הוסיפו כדור גלידה לצד הפאי הפושר.

גלידה

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה